DOLAR 32,3787
EURO 35,0513
ALTIN 2326,745
BIST 9089,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bütünlüğünü ne kadar koruyabiliyorsun?

Değerli Yaşamseverler,

Yılın son haftasından merhaba!

İngilizce’deki  “integrity”  kelimesi size ne ifade ediyor? Bu sözcüğü Türkçe’de tek kelime ile anlatamıyoruz. Bir kaç kelimenin birleşimi “integrity”nin anlamını ancak yansıtıyor. Integrity Türkçe’de dürüstlük, bütünlük, doğruluk, sağlamlık hali. Yani  “tamam olma”  hali.

Yaşam boyu  “tamam olma”  halimizden, bizi biz yapan fabrika ayarlarımızdan bizi uzaklaştıran, bizi departmanlara bölen bir çok etkiyle, öneriyle, yönlendirmeyle karşılaşıyoruz.

 

“Sanatla karın doymaz, doktor olmalısın.”

“Duygusallığı bırak, gerçeklere bak.”

“İş yerinde farklı özel hayatında farklı davranmalısın.”

“Hayalperestliği bırak, hedeflere odaklan.”

“Vaktin olduğunda sevdiğin şeyleri yaparsın, şimdi yapman gerekenlere odaklan.”

 

Sizi bilmem ama bu ve benzeri öneriler benim her zaman kulağımı tırmaladı. Ne zamanki bunlar gibi önerilerle karşılaştım, tepkim hep bunları kulak ardı etmek oldu. Nitekim bu ve benzeri önerileri her daim bütünlüğüme, tamam olma halime bir tehdit olarak gördüm. Her ne kadar iyi niyetle yapılmış olsa da…

Tanıdığım öyle doktorlar var ki müzik konusunda son derece yetenekliler. Doktor olmaları müzik yapmalarını engellemiyor. Aksine ikisi birbirini besliyor.

 

Ne zamanki duygularımın getirdiği mesajları dinledim ve karar süreçlerimde bilgi olarak kullandım, o zaman yaşamımdaki en doğru, bana en hizmet eden kararları verdim.

İş yerinde ve evde hep aynı Ben oldum. Bunun tersini salık verenleri bir türlü anlayamadım.

Hayallerim beni hep hedeflerime götürdü. Hayalsiz hedef kuramadım.

 

Ajandamı hep sevdiğim şeylerle doldurdum. Böylece yapmam gereken şeyler hep sevdiğim şeyler oldu.

Dolayısıyla yaşamla ve yaşamımdakilerle olan ilişkilerimde kendimi hep  “tamam” ve “bütün” hissettim.

Mutluluğumun kaynağı bu.

 

Bazı dönemlerde bütünlüğümün sekteye uğradığı zamanlar oldu. Bu zamanlar, ekseriyetle herkesi tek kalıba sokmaya çalışan ortamlarda idi. Herkese tek tip davranış şekli benimsetmeye çalışan, tek bir doğru tanımlayan ve herkesin buna uymasını isteyen, bireysel farklılıkları ve çeşitliliği görmezden gelen ortamlar. Ne zamanki kendimi buna benzer ortamlarda sıkışmış buldum, şartlarım çerçevesinde her daim kendime bir çıkış yolu yarattım.

 

Yaşamda “tam, bütün” halinizle kalmak, fabrika ayarlarınızla uyumlu yaşamak, aradığınız mutluluğa ve huzura ulaşmanızın tek yolu.

2021’den sizin için dileğim, bütünlüğünüze ulaşmanız ve bunun tadını çıkartmanız.

“Bütünlüğünü koruyarak bir yaşam sürebilmen için en derindeki Sen’inle bağlantıya geçmen gerekir.” Karla McLaren

Sağlıcakla,


YORUMLAR

Solve : *
5 + 24 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.