DOLAR 32,5585
EURO 34,9322
ALTIN 2442,324
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bizi gör dünya!

13.08.2021
A+
A-

Yepyeni heyecanımızdan bahsetmek istiyorum size. Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi sayesinde hayal gücümüzün bile çok üzerinde çalışmalar geliştirebiliyoruz. Markalarımız bu sistem sayesinde müşterilerinin tercihlerini kolayca öğrenip, zamanı paraya dönüştürebilecekler. Tüketici tarafına baktığımızda ise; zamansız ve mekansız bir şekilde ürün ya da hizmet seçimini yapabilecek. Biraz daha hayal edebilmeniz için örnekler vermek istiyorum size. Duvarlarınızın rengini değiştirmek istiyorsunuz ve yapı marketlerinde dolaşmak istemiyorsunuz.

Üstelik dolaşsanız bile duvara uygulayacağınız boyanın mobilyalarla uyumlu olup olmayacağından emin olamayabilirsiniz bir de buna birçok marka ve renk seçeneği girdiğinde seçim yapmanız oldukça zor. Şimdi şöyle bir hayal edelim odamızda rahat bir koltuğa oturalım yanımıza kahvemizi de alalım elimizde tablet ya da telefonumuz olsun, özel olarak hazırlanmış olan uygulamayı açalım duvarımıza doğru tutalım çıkan renk tercihlerini denemeye başlayalım bu sırada mobilyalarımızla uyumlu olup olmayacağına da bakabiliriz, bu renk yaşam alanıma çok uyumlu beğendim ya da bu renk yılın rengiymiş gibi birçok olasılığı keyifli bir şekilde yaşayabilirsiniz.

Örnekleri çoğaltıyorum şimdi… Mobilya almak istediniz ya da halı, saçınızın modelini değiştirmek istediniz ya da yeni çıkan bir rujun renginin size yakışıp yakışmayacağını düşündünüz, yaz sezonu geldi güneş gözlüğü almak istiyorsunuz ama hangi modelin size daha çok yakışacağını bilmiyorsunuz üstelik binlerce seçenek var yine kahveniz eşliğinde elinizde akıllı telefonunuz ile seçiminizi yapıp hemen satın alabilirsiniz.

Bu teknoloji sayesinde deneyimler yaşayarak yorulmadan ve zamansız bir şekilde alışverişimizi yapabiliyoruz. Hem üretici boyutunda hem de tüketici boyutunda inanılmaz bir yenilik, tüm markalarıma bu hizmeti ulaştırmaya çalışıyorum.

 

Marka olabilir misiniz? için TIKLAYINIZ!

 

Bir de sosyal medya alanında düşünelim, Artırılmış Gerçeklik Teknolojisini. Birçok markanın milyonlarca hesabı olduğunu biliyoruz, ilgi alanlarımıza göre takip etmeye çalışıyoruz ama bir süre sonra görüntü ve bilgi kirliliği oluyor, sayfalarda paylaşılan postlar ilgimizi çeksin ya da çekmesin arada kaynayabiliyor.

Bu yüzden o çok beğendiğimiz ayakkabının indirime girmesini beklerken veri karmaşıklığı yüzünden gözümüzden kaçtığına birçok kez şahit olmuşuzdur. Herkesin ulaşabildiği bir mecra olduğu için sosyal medya farkındalığımızı ortaya koyabilmek için takipçilerimize keyifli zamanlar geçirtmeliyiz. Kimi zaman uygulamalarımızın içine onları da dahil edip eğlendirmeli kimi zamanda tekrar tekrar bakacakları içeriklerimizle hayal güçlerine yön vermeliyiz.

Aslında bu teknoloji sayesinde markalaşma sürecimizde herkesin tuzu olabilecek. Ve bu harika bir şey. Tüm takipçilerinizi sizin bir yüzünüz gibi düşünebilirsiniz aslında, sizin oyunlarınızı oynuyorlar, ürünlerinizi bol bol gösterip, logolarınızı baş tacı yapıyorlar. Önceden fısıltı gazetesi vardı kulaktan kulağa herkes sizin hakkınızda bir şeyler duyabilirdi ama bu süreci çok da siz yönlendiremezdiniz ama şimdi ürün ve hizmetleriniz ile ilgili bir akım oluşturup milyonlarca kişiye ulaştırabilirsiniz, üstelik istediğiniz şekilde ve sıklıkla.

14 yıldır birçok markaya danışmanlık yaptım ama geldiğimiz nokta beni bile çok şaşırtıyor, bu kocaman bir fırsat büyük küçük herkesi eşit kılıyor. Biz ekip olarak markalarımız için hep bir gelişim içindeyiz. Yepyeni
çalışmalar geliştirerek onların daha çok görünür olmasını ve etkileşim almasını sağlıyoruz. Bu fırsatları görmeleri için yeniliklerimizle ilgili devamlı onları haberdar ediyoruz. Zaman akıp geçiyor ve zamanı hükmedebilmek içinde en iyisi olabilmek için gayret göstermeliyiz. Teknolojiyi görmezden gelirsek dünyada bizi görmezden gelir bunu hiç unutmayalım. https://www.designpr.com.tr/

Çiğdem Dedeoğlu
Designpr Kurucu Başkan / Yaratıcı Yönetmen


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.