DOLAR 32,4273
EURO 34,4273
ALTIN 2488,517
BIST 9679,8
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Algı ve ikna

Sosyal hayatımızdan tutun da iş yaşamına kadar ikna hayatımızın her anında ve her alanında yer almaktadır. Gün içesindeki diyaloglarınızı düşünün örneğin Market alışverişi yaparken neyi nerden alacağınıza nasıl karar veriyoruz? Ya da akşam eşiniz/aileniz ile akşam yemeğinde neler konuşuyor ve gün içerinde yaşadıklarınızı onlara nasıl aktarıyorsunuz? İş başvurusu için hazırladığınız Cv ‘de nelere dikkat ediyoruz? E-ticaret üzerinden alışveriş yaparken en çok neler ilginizi çekiyor ya da nelere, neden influze oluyorsunuz?

Hayatımız 5 duyumuz ile olan iletişimden oluşmaktadır ve bu iletişimi ilk önce kendi hayatımızda ikna etmek / ikna olmak için hemen her an kullanıyoruz.

İnanmadığınız hiçbir şeye ikna olamazsınız ve ikna olmadığınız bir konuyu başkalarını ikna edemezsiniz.

Kısacası Bir işi yapabileceğinize önce sizin inanmanız gerekiyor yani önce kendinizi ikna etmelisiniz kendi ikna olduğunuz konu her ne olursa olsun, karşınızdakini ikna edememe şansınız yoktur.

İletişimde başarının en etkili en önemli unsurlardan biri, ikna gücüdür. Aynı zamanda ikna, toplumsal bir etkileme biçimidir.

 

Algı ve İkna Yönetimi

Algı Nesne ve olaylara karşı organizmanın yaptığı, anlamlı, sistemli ve toptan bir tepkidir.

Algıyı yönetmek iletişimi yönetmektir. İletişim, algılamayı yönetmek, davranış biçimleri oluşturmak ve iş hedeflerine ulaşmak için bir araçtır.

“Mantık ikna eder, ancak duygular motive eder’’. Algıyı yönetebilmek için tüketicinin motive edilmesi ve onunla duygusal iletişim kurulması gerekir

Algı Aşamaları

Tutumlarını Göz Önünde Bulundurmak.

Mesajın Yalın ve Anlaşılır Olması Araştırma Yapmak

Doğruları Söylemek Tekrar Etmek

Farklı Olmak

Görselliği Önplana Çıkarma Duygulara ve Bilinçaltına Seslenmek

İKNA

İkna kendinden farklı kişi veya kişilerin tutum ve davranışlarını etkilemeye denir.

İletişim insanların birbirlerini etkileme ve birbirlerinden etkilenme yoludur.İhtiyaç oluşturma

Sosyal ihtiyaçlara değinme Anlamlı ve pozitif kelimeleri Zeigarnik etkisi

Kapıya ayak koyma tekniği

Büyükten küçük ricaya yönelim tekniği Kaybetme korkusu

Mütekabiliyet Mor İnek

Mükemmel Deneyimi Yaratma

Wooow Etkisi Yaratma Mutlu Müşteri

Sadık Müşteri Oluşturma

Love Mark Olma

Müşteri Güvenini Sağlama

Hızlı ve Etkili hizmet sunma Müşterinizi Tanıma


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.