DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Ses masajı” ile gevşemek ve stresi yenmek – Sırma Belin

12.01.2018
A+
A-

Ülkemizde henüz yaygın olmayan bir Alman yöntemi olan Peter Hess SES MASAJI’nı görenler, çıkan huzurlu sesleri hayranlıkla dinliyor ve kendilerini sese kaptırıp iç huzura kavuşuyor. Dünya sağlık örgütü stresi, 21. yüzyılın en önemli sağlık tehditi olarak açıklamıştır; gerçi stres aynı zamanda belirli bir ölçüde yaşandığında kişiyi aktive edici olduğundan yararlı da olabiliyor ancak bu durum sürekli hale gelirse ve onu dengeleyen bir durum yaratılmazsa stres insanı hasta ediyor.

Bu durum sadece yetişkinler için değil, aynı zamanda çocuklar ve gençler için de söz konusudur. Stresi yenmek öncelikle spor ve gevşeme ile mümkün olur. Gevşeme iç huzurun oluşmasını bununla birlikte mutluluğu getirir aynı zamanda stresle baş etmeye yardımcı olur. 

{youtube}m5YrsRFQrmg{/youtube}

Gevşemek için günümüzde birçok yöntem var, bunlardan biri de ses çanakları ile gerçekleşen Peter Hess SES MASAJI’dır.

CANAK2 Bu uygulamada kişi pasiftir, hiçbir şey yapmak ve bir şey bilmek zorunda değildir, sadece uygulamanın tadına varmak durumundadır, gerisi kendiliğinden gerçekleşir. Daha somut ifade etmek gerekirse SES MASAJI uygulamasında ses çanakları kişinin giyinik bedeni üzerine yerleştirilip nazikçe vurulur, çanaklardan çıkan huzurlu sesler ruhu dinginleştirir. Çanaklardan çıkan titreşimler ise bedende dalga dalga yayılır, tüm sıvıları harekete geçirir ve bir masaj etkisi yaratır.

Peter Hess SES MASAJI, Çok basit gibi gözükse de bu uygulamanın etkisi çok büyük ve çok yönlüdür. Ses ve titreşimler beden, zihin ve ruhumuzu derinden etkiler. Kişi çok kısa bir sürede gevşemeye başlar, nefesi derinleşir, kan basıncı ve dolaşım sistemi olumlu şekilde etkilenir. Her anlamda (beden zihin ruh) bir rejenerasyon söz konusu olur. Kişi kendi içine döner ve kendi ile barışır.

 

ScreenHunter 397 Dec. 03 11.01Belli aralıklarla düzenli şekilde uygulanan Peter Hess SES MASAJI kişinin stresini yenmesini ve daha pozitif bir bakış açısı kazanmasını sağlar. 2007 yılında Almanya’da iki yüz kişiden fazla kişi ile yapılan bir araştırmada bu sonuçlara varılmış ve stresi yenmenin dışında uyku bozukluğu, yaratıcılık, enerjik, zinde olma ve yaşam sevinci gibi konularda da olumlu etkileri saptanmıştır. Ses çanakları ile olan temas çok erken yaşlardan başlamak üzere, yaşam boyu güç ve mutluluk kaynağı olabilir. Anaokulu çağındaki çocuklar ve okula giden öğrenciler bile çanaklardan çıkan seslerden olumlu anlamda yaralanabilirler.

 

Yapılan araştırmalarda her gün düzenli şekilde ses çanakları ile temas halinde olan çocukların stresten arınmış, daha sakin ve daha dengeli oldukları saptanmış. Aynı zamanda daha motive oldukları, konsantrasyonlarının arttığı, daha sabırlı davrandıkları, öğretmen ve diğer yetişkinlerin de aynı şekilde olumlu etkilendikleri gözlemlenmiş.

 

Bir Alman yöntemi olan Peter Hess SES MASAJI uygulaması artık İstanbul’da.

 

Sevgilerimle

Ses masajı terapisti ve kişisel dönüşüm uzmanı

Sırma Belin

https://www.youtube.com/watch?v=m5YrsRFQrmg


YORUMLAR

Solve : *
26 ⁄ 13 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.