DOLAR 32,3213
EURO 35,1007
ALTIN 2302,045
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mutlu çalışanlar %12 daha verimli!

04.05.2017
A+
A-

Mutlu çalışanlar %12 daha verimli

Warwick Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada mutluluğun, çalışanların verimliliği üzerindeki olumlu etkisi bir kez daha kanıtlandı. %12’lik kesim kesinlikle mutluluğa bağlı verimlilik gösterirken mutsuz hisseden %10’luk grup da verimsiz.

Araştırmayı yapanlar kısa ve net bir şekilde özetliyorlar: “İnsanın mutluluğunu verimlilik üzerinde çok büyük ölçüde pozitif etkiye sahip. Pozitif duygular insanoğlunu canlandırıyor.”


Liderlere, yöneticilere mutlu ve sağlıklı çalışanların daha iyi performans gösterip göstermediği sorulduğunda açıkça ve kesinlikle evet diyorlar (hatta araştırma öncesi). Ancak, çalışanların bütünsel sağlığı ve mutluluğuna sistematik bir şekilde yatırım yapıp yapmadıkları sorusuna yanıtları genellikle “hayır” ya da “biraz”.

 

Verimlilik ve bağlılıkla çalışanların mutluluk ve sağlıkları arasındaki ilişkiyi ortaya koyan pek çok geniş çaplı güvenilir araştırma var; bunlar liderliğin kişisel görüşleriyle de örtüşüyor. Peki bu durumda neden yönetim ekipleri hemen bu konuyu önceliklendirmiyorlar ya da bir CHO (Chief Happiness Officer) atamıyorlar?
Maalesef cevabı bilmiyoruz. Yapabildiğimiz tek şey bu tür araştırmaları önlerine koymak ve yönetimleri harekete geçme konusunda cesaretlendirmek. İnsan pozitif hissettiğinde beyni çok daha iyi çalıştığı için mutlluluk verimliliği arttırıyor. Kişi mutluyken çok daha yaratıcı ve problem çözmede çok daha iyi oluyor. Başka br çalışma da işçilerin mutluyken çok daha işbirliği içinde olup ortak hedefler doğrultusunda çalıştığını ortaya koyuyor.

Şimdiye kadar yazılanlar sizi ikna etmediyse belki bu eder. Çalışmada yer alan Profesör Andrew Oswald Amerika’nın en büyük firmalarından biri olan Google’dan örnek veriyor: “Google gibi çalışanlarını destekleyen ve memnuniyetlerine yatırım yapan şirketler sonuçlarını görüyorlar. Google %37’lik yükselme oranıyla çizgisini koruyor. Çalışanların mutluluğuna yapılan yatırımların geri dönüşü bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış bir gerçek.” Özellikle Google’ın çalışanlarının mutluluğu ve sağlığı için izlediği uygun ve etkili yollar takdire değer.

Liderler ve yöneticiler için iyi haber şu ki çalışanların mutluluğu konusunu kulak arkası eden pek çok yönetim anlayışı, bunu dikkate alanlar için büyük bir rekabet avantajı oluyor. Google, en değerli varlığı/kaynağı olan çalışanlarına yatırım yaparak pek çok alanda pazar lideri olarak bunun en mükemmel örneğini sunuyor.

Kaynak: Wellable Blog


YORUMLAR

Solve : *
48 ⁄ 24 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.