DOLAR 32,3366
EURO 35,1577
ALTIN 2240,465
BIST 8724,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın büyük başarısı…

09.06.2017
A+
A-

İDSO, 18-30 Haziran tarihleri arasında Şef Milan Turkovic, solistler Vadim Repin ve RebeccaHartmannile Güney Amerika ülkelerinde müzikseverlerle buluşacak

Başarılarına bir yenisini ekleyen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, dünyaca ünlü Dr. Martin Ochs, Konzert- undTourneemanagement’inorganizasyonu ile 18 – 30 Haziran 2017 tarihlerinde Güney Amerika konser turnesine çıkacak. Brezilya, Peru, Arjantin ve Şili’nin en büyük konser salonlarında müzikseverlerle buluşacak olan İDSO, turne boyunca dört ülkede altı konser verecek. Şef Milan Turkovic yönetiminde solist Vadim Repin(keman) ve solist RebekkaHartmann (keman)’a eşlik edecek olan İDSO, konserlerine ünlü Türk besteci Nevit Kodallı’nın eseri “Telli Turna” Orkestra Süiti ile başlayacak. Konser programında ayrıca; Jan Sibelius,AntoninDvorak ve MaxBruch eserleri yer alacak.

Güney Amerika Konser Turnesi Brezilya’nın Sao Paulo ve Rio de Janeiro şehirlerindeki üç konserle başlayacak. İDSO, Sao Paulo’da 20 ve 21 Haziran’da Sao Paulo Konser Salonunda Şef Milan Turkovic yönetiminde solist Vadim Repin’e eşlik edecek. Brezilya’daki üçüncü konser 22 Haziran’da Rio de Janeiro’da Rio de Janeiro Belediye Tiyatrosu’nda verilecek ve İDSO, solistRebekkaHartmann’a eşlik edecek.

Güney Amerika Konser Turnesi, Peru’nun başkenti Lima’da Büyük Ulusal Tiyatro’daki konser ile devam edecek. İDSO, 26 Haziran’da Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te TeatroColon’da Arjantinli müzikseverlerle buluşacak.

Güney Amerika Konser Turnesinin son durağı Şili’nin başkenti Santiago olacak ve İDSO 28 Haziran’da Santiago Sanat Merkezi’nde son kez müzikseverlerle buluşacak.

İDSO Müdürü Sezai Kocabıyık; “Bu Proje, İDSO ekibi olarak bizim büyük başarımızdır. Olağanüstü sanatsal değere sahip, dünya çapında şef ve solistlerlegerçekleştireceğimiz Güney Amerika Konser Turnemizde ülkemizin adını geniş kitlelere duyuracağımız için çok mutluyuz” dedi.

Güney Amerika Konser Turnesi Programı

20.06.2017 Sao Paulo
22.06.2017 Rio de Janeiro
24.06.2017 Lima
28.06.2017 Santiago konserlerinin programı:

Nevit Kodallı: “Telli Turna” Orkestra Süiti
Jan Sibelius: Op.47 Re Minör Keman Konçertosu
AntoninDvorak: Op.70 Re Minör, Senfoni No.7

21.06.2017 Sao Paulo
26.06.2017 Buenos Aires konserlerinin programı:

Nevit Kodallı: “Telli Turna” Orkestra Süiti
MaxBruch: Op.26 Sol Minör Keman Konçertosu No.1
AntoninDvorak: Op.88 Sol Majör, Senfoni No.8


YORUMLAR

Solve : *
21 − 16 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.