DOLAR 32,3272
EURO 35,0726
ALTIN 2300,214
BIST 9051,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

2 Temmuz Güneş Tutulması!

Merhabalar Astroloji Dostlarım ,

Derinliklerinde kendini arayıp , kendini ararken varoluşun mekanik ve metafiziki yapısını keşfedenler ;

Gezegenlerin kendilerinin yaşamları  vasıtasıyla tekamüllerinin farkına varıp , aslında varlıklarını oluşturan en küçük yapı taşı atomlarından , galaksiye kadar uzun menzilde var oluşlarının muazzam uzantısını ve benzerliğini ,aynılığını görenler…

Bu köşemdeki ilk yazımda sizlere daha anlaşır biçimde 2 Temmuz Güneş tutulmasının etkilerini anlatacağım .Fakat astrolojinin fizik ve metafizik alanındaki etkilerinin varoluşun tekamülüne etkisini anlamlandırmak ve kendini kozmik insan yani insan- ı kamil yolunda geliştirmek isteyenler için ara ara derin konulara da ileride değineceğim.

Bu sebep ile bu köşede aslında gerçek ve derin bir ilim olan astrolojinin , mistik felsefelerle,daha büyük kozmik planlarla ,hermetik öğretilerle desteklendiği hertürlü bilgiyi bulabileceksiniz.Şimdiden kolektife katkı olmasını dilerim ..

LUX ET TEREBİN ….(Işıkla Aydınlan)

Amin..

Bildiğiniz gibi son 3-4 yıldır yaz tutulmaları Ülkemiz ve Dünya için pek iç açıcı olmadı.En son ve ağır örnekte 15 temmuz 2016 ‘da zorlu bir süreç yaşadık tüm ülkemiz olarak ..

Devam eden tutulmalar Ülkemizde ve Dünya’da taşları yerinden oynatıp değişiklikler yaratsa da henüz bitti diyemeyiz .Çünkü tutulmalar en küçük beşeriyetten Dünya insanlığına kadar bilinç düzeylerine göre makro alemden mikroya etkiler dağıtıp tekamüle, gelişime ,yanlış gidişata hizmet etmek için kozmik kadersel kapılar açıyorlar.Bu da çoğu zaman entropi yasası gereği , yani kaosdan düzen yaratarak oluyor.

İnsanlık olarak varoluş frekansımız yükseldikçe ,insan-i değerlerimiz arttıkça bu etkiler azalacaktır.Çünkü her toplum kendi kaderini yaratır.Salınım yasası gereği ,bir sarkaç ne kadar kuvvet ile  ileri sallanırsa aynı kuvveyle de zıt hareketi vardır.

MASKELERİN DÜŞÜŞÜ….

Bugün İstanbul saati ile 22:16 ‘da 2 Temmuz 2019 da Yengeç burcunun 10. Derecesinde  bir Güneş tutulması yaşayacağız.

Bu tutulma yaklaşık 4:30 saat sürecektir .İlk 6 ay keskin etkili olup 4,5 yıl boyuncada alttan etkisini hafifleterek devam ettirecektir.

Tutulmanın Sabian Astrolojide yorumu : Maskeleri ardına gizlenen kişilerin ,kendini basit çıkarları için olduğun dan farklı gösterenlerin ödeyecekleri bedelleri anlatıyor.

Tabiki eğer olduğunuz kişi ile yüzleşmekten korkmuyorsanız ve zaten olduğunuz kişinin  sorumluluklarını aldıysanız bu tutulmadan korkmanıza gerek yok.Bu tutulma önünüzü daha iyi görmenizi sağlayarak , sizi destekliyor olacak. Ancak bu gibi kişilerle de karşılaşma potansiyeliniz yine de çok yüksek.Aşağı da burç burç kısaca bu konulara değineceğim ancak Türkiye ile ilgili olarak birkaç yorumu eklemek istiyorum.

Beni sosyal medyada dan takip edenler aylar öncesinde yaptığım yorumları bilirler , buraya da kısa bir özet olarak Türkiye ve Dünya için ;

—Gözden düşen iktidar yönetimleri..

—Vali ve belediye gibi küçük sınıf yönetimlerin , yöneticilerden aldığı intikamlar

—Dünya üzerinde sınırların genişleştemesi , toprak paydası alabilme  amacı ile ülkelerin birbirlerine açtıkları savaşlar ve birbirlerinin  iç politikalarda izledikleri malüpülatif ,baskıcı yaklaşımlar.

—-Türkiye’nin dış devlet politikaları ile yaptığı anlaşmalarda zora sokulması ve yaptırımlara maruz kalması,

—-Türkiye ,Rusya arasındaki askeri yenilik anlamındaki  ilişkilerin sürmesi,

—-Denizlerimizdeki askeri yapılanmaların artması ve genişlemesi ,

—-Ekonomi ve para piyasalarındaki  ani değişiminlerin sürmesi,

—-Ülkemizin askeri alanlara yatırımlarının artması ,

—-Ülkemizin sahip olduğu kaynak ve üretimlere yeni açılımlar oluşturulması ,

—-Deniz kazası ve yangın olaylarının 6 ay boyunca daha çok haberlerde yer alması gözlemlerimiz arasındadır.

2 Temmuz Güneş tutulması Burçlara etkisi :

Aşağıdaki yorumları hem Güneş burcunuz için hemde farklıysa yükselen burcunuzun yorumuyla beraber okumanızı tavsiye ederim.

Güneş/Yükselen Koç Burcu : Güneş tutulması sizin için ev ,gayrimenkül ,aile ,yuva ,ebebeynleriniz ,annelik ,bilinç altı ve kökleriniz ile ilgili konuları ön plana çıkartacak .Buralarda yeni açılımlar ,yeni adımlar yaşıyacaksınız.

Kariyer ve iş hayatınızda eğer kendi işinizi yapmıyorsanız , bağlı olduğunuz otorite ile sorunlarla karşılaşabilir , eğer kendi işinizi yapıyorsanız iş hayatınızda cok fazla sorumluluk altına gireceğiniz durumlarla karşılaşmanız muhtemel.Ayrıca kariyerdeki iki durumda da bu artan baskıyı hafifletmek için yine evinizde ,yuvanızda , ailenizde sizi rahatlatacak açılımlar ,yenilikler ,düzenlemeler  yapabilirsiniz.Ailenizin desteğini alacaksınızdır.Aile büyüklerinizin bu anlamda sorumluluklarını da almak yada sağlıkları ile de ilgilenmek durumunda kalablirsiniz.

Koçlar için aşk hayatları stabil değil bu Güneş tutulmasında  , ani başlangıçlar ve var olan ilişkide ani bitişler ,gergin durumlarla karşılaşabilirler.Karar almak var olan sorunu çözmek için uygun bir zaman dilimi değil.Gelen ilişkiler her ne kadar güzel başlasada zaman içinde  egosal çatışmaların yaşanacağını gösteriyor.

Para konusuna gelince ani gelir ve gider dengesine dikkat etmek gerekiyor.Borsa , şans oyunlarına pek yanaşmanızı tavsiye etmem.Gereksiz ve  lükse giren  yeni harcamalar  uzun vadede sizi zorlayabilir.

Güneş/Yükselen Boğa Burcu : Güneş tutulması sizin için yakın çevre , akrabağlar ,kardeşler ,kısa yolculuklar ,ticaret, ihracat, eğitim ve iletişim , basın-yayın , sosyal medya ve bilgi paylaşımı ile ilgili konulara ışık tutuyor.

Tutulma enerjisi ile birlikte bu alanlarda yeni girişimler ortaya çıkmakta , varsa halihazırda olan projeleriniz çevrenizin yardımı ile yeni fikirlerle destekteklenmektedir.

Özellikle ticaret ve iletişimle ilgili işler yapanlar için maddi kazançları çifte şansla beraber  desteklenecek.Taşınmak veya araba almak gibi girişimlere adım atabilirsiniz.

Şehirler arası deniz aşırı yolculuklar ,yurt dışı seyahatleri ,akademik eğitim varsa mahkeme ilgili konularda sıkıntılar yaşayabilirler.Bu alanlarda daha fazla sorumluluk  hissedeceksinizdir.

Güneş/Yükselen İkizler Burcu : Güneş tutulması ile beraber maddi konular ,alıcaklar ve borçlar ,üretim ve becerileriniz ,yarattığınız değerler ve kendinizi ortaya koyma alanlarında açılımlar yaşıyacaksınız.

Gelirler ve giderler arasındaki dengeyi korumanızda yarar var , zira hesapta olmayan borçlar ,krediler vergiler ,faturalar gibi unuttuğunuz yada hesaba katmadığınız ödemeler konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.Başkalarından gelecek kaynaklardan çok, kendi maddi yaratımlarınıza odaklanmanız güçlü şekilde kazanç sağlamanıza ve bereketinizin artmasına neden olacaktır.Bu anlamda yeni oluşumlar için tutulma enerjisi tarafından destekleniyorsunuz

Ayrıca Güneş tutulması ile beraber , bireysel olarak estetik konularla daha fazla ilgileneceğiniz , iletişim becerilerinizin ortaya çıkacağı, kendinizi dış dünyaya daha fazla yansıtmak isteyeceğiniz  keyifli bir dönem.

Flörtler ve ilişkiler konusunda şansınız açık.

Güneş/Yükselen Yengeç Burcu :  Güneş tutulmasına ev sahipliği yapan Yengeç burçları için yeni başlangıçların yapılacağı , fiziksel faaliyetlerin ,genel sağlık ve vücut yapısı ile ilgili konuların ön plana çıkacağı bir dönem.

Ortaklık ,evlenmek ,çocuk sahibi olmak gibi önemli kararlar alabilir veya var olan  ilişkileri ile ilgili ciddi sorumlulukların altına girebilirler.Bireysel var oluşlarında , kendilerini dış dünyaya prokjekte konusunda rahat bir enerji akışına girecekler. Yine de bireysel talepkarlığın aşırılığına dikkat  etmeleri gerekecektir.

Ayrıca beklenmedik yardım ve şanslar ile beraber maddi anlamda da gelişmelere de hazır olmalılardır.

Günlük rutinlerinde ve iş hayatlarındaki olumlu genişlemelerle beraber ,seyahatlerinde artış yaşayacaklardır. Planlamalarında kordinasyon ve odak sorununa dikkat etmeleri gerecektir.

Güneş/Yükselen Aslan Burcu : Güneş tutulması Aslan burçları için daha iç dünyalarına maneviyatlarına döneceği mesajcı rüyalarının artacağı , vizyon ,yaratıcılık ,ilahi ilhama yönelecekleri ve bu amaç ile daha fazla yalnızlaşma ihtiyacı duyacakları , gizli düşmanllarının farkına varacağı , şifalanmak için psikolojik açılımlarınızın yaşandığı bir döneme giriyorsunuz.

Bu tutulmayı meditasyon ,dua ve şifa için kullananlar ,bilinç altı çalışmaları ile korkularını temizleyenler ,duygusal detoks yapan Aslanlar ilahi yardım ve şevkat enerjinisini kendilerine çekecektir.

Olumsuz anlamı olarak , iş ve günlük hayatınızda motivasyonsuz ve baskı altında hissebilir.Sorumluluklarınızın arttığını ve artık ağır geldiğini düşünebilir ,yaptığınız hiçbir şeyin takdir görmediği kanısına kapılabilir ve kendinizi başkaları için kurban etmiş gibi görebilirsiniz.

Ayrıca sağlığınıza gösterdiğiniz özen kadar , zihninizde aynı oranda etkilenecektir.Düzenli yürüyüş egzersiz ve beslenme sizin için ayrıca önnemli olmalıdır.

Güneş/Yükselen Başak Burcu : Güneş tutulması öncelikle hayalleriniz için yeni atılımlar yapmanıza imkan sağlarken sosyal yaşamınızdan da bu anlamda destek almanıza yardımcı olacak.

Organisayonlar ,dernekler ve arkadaş gruplarınızda yeni oluşumlara katılmanız muhtemel.Kollektif çalışmalar ve grup faaliyetleri içerisine girebilir ,özgürlük ,hümanizm,bağımsızlık gibi toplumsal konularla daha çok ilgilenebilirsiniz.Bu çevrelerden alacağınız yeni yardım ve şanslar yartıcılığınızın arttıracak  ve yeni fırsat kapılarının açacaktır.

Bireysel hareket etmektense, bir başkasının yada grubun ,bütünün hayrına yapacağınız işlerde beklenmedik  geri dönüşler kapınızı çalabilir.Bu durumun iş hayatınızda yeni anlaşma ve projelerle taçlandırılması muhtemel.

Her ne kadar birey olarak egonuzu beslemek istesenizde ,aşk hayatınızda ,flörtlerinizde varsa çocuklarınız ile ilgili sorumlulukların artacağını söyleyebilirim.Bu saydığım alanlarda baskı ve yaptırımlar hissetmeniz keyfinizi biraz kaçıracak olsa da ,yine taşın altına sabırla elinizi koyduğunuzda tutulmanın size vaaddettikleri daha belirgin olarak yaşamınıza yansıyacaktır.

Güneş/Yükselen Terazi Burcu : Güneş tutulması kariyer hayatınızda değişim ve yeniliklere ev sahipliği yaparken kadersel hayat planlamanızın tasarımı için aslında size en uygun zamanı tanıyor olacak.

Bekarlar aile kurmak isteyebilir , evliler ise artık ebebeyn olmak isteyebilirler. Eğer maaşlı çalışıyor iseniz bu tutulma kendi işinizin patronu olmak için harika fırsatlar sunacaktır.Kısacası toplumsal statünüzdeki değişim ve yenilikleri destekleyen bir döneme giriyorsunuz.

Zorlanacağınız alan ise iş ve aile sorumluluklarınız arasında olacaktır.Bu alanlar arasında aktardığınız yaşam enerjisindeki dengesizlik  psikolojik anlamda korku ve kaygılarını tetikleyebilir , yakın çevrenize karşı ve özellikle aile hayatınıza daha soğuk ve katı bir mizaç yansıtmanıza neden olabilir.

Yuvanızda soğuk rüzgarların esmesine izin vermenizi tavsiye etmem , bunun yerine olaylara daha gerçekci ancak iletişimde olduklarınızın duygusal ihtiyaçlarına karşı biraz  daha şevkatli yaklaşmanızı öneririm.Bu köklerinden destek alan bir ağacın dallarının gökyüzüne uzanması gibi uzun vadeli ve kalıcı bir şekilde hayatınıza yansıyacaktır.Ek olarak ev olarak ev değişikliği ve tadilat gibi konuları gündeminize alabilirsiniz.

Güneş/Yükselen Akrep Burcu: Güneş tutulması size uzak yolculukların ,seyahatlerin ,yurtdışı ile bağlantılı işlerin mesleğinize göre ithalatın , yüksek eğitim içeren okul yada öğretilerin kapılarını açabilir.Yeni ve size yabancı insanlarla tanışıp güzel destekler alabilirsiniz.Önemli bir eğitime başlayabilir yada siz eğitim verebilirsiniz.Yeni diller öğrenmek için harika fırsatlar yakalayabilirsiniz.Yapacağınız atılımlarda başkalarından maddı destek görebilirsiniz.Başka bir sehre taşınmak ,sıkça yer değiştirmek gündeminizde olabilir.

Bekarlar aile kurmak isteyebilir , çocukları aile kuranlar ise torun sahibi olabilirler.

Bu tutulma ile dikkat etmeniz gereken noktalar yakın çevreniz ,ticaret hayatınız, anlaşmalarınız ve kardeşleriniz ile oluşabilecek iletişim problemleri.

Güneş/Yükselen Yay Burcu : Güneş tutulması maddi olanaklarda size başkalarının kaynaklarından fırsatlar yaratsa da , aynı zamanda kredi almak ve projelerinize yatırımcı bulmak için iyi bir dönem vadediyor.Tek başınıza oldukça zorlandığınız konularda  çevrenizden yardım isteyerek ortaklı işlere girmenizi öneririm.Bu anlamda kaynaklarınızı daha fazla geliştirebilir ve sizin için  güzel anlaşmalara imza atmabilirsiniz.Öğrenci iseniz burs yolu yada sizi destekleyecek yakınlarınızın olanakları mevcuttur.Bankacı iseniz bu tutulma başkalarının kaynaklarını geliştirerek kendi kaynaklarınızı büyütmenize imkan sağlar.

Sağlığınız ile ilgili bir durumdan ameliyat yada bir operasyon yolu ile kurtulabilirsiniz.

Çocuk sahibi olmak isteyenler için destekleyici bir tutulma.

Bu tutulma sizi biraz daha derin konularla uğraştırabilir ,başkalarının hayatlarıyla ,sorunlarıyla ilgilenirken kendinizi bulabilir ve kişilerin gizledikleri yönleri ortaya çıkarabilirsiniz.Fanatik ve tabulaşmış inançlarınızdan uzaklaşabildiğiniz kadar içsel bir dönüşüm sürecine girebilir ve ilişkilerinizde bu zamana kadar anlayamadığınız ve  ‘’neden’’ diye başlayan bir çok cümlenin cevabıyla karşılaşabilirsiniz.

Astroloji , metafizik , cinsellik ,okultizim  gibi konulara ilginiz artabilir.

Güneş/Yükselen Oğlak Burcu : Güneş tutulması sizin bireysel hareket etmenizden çok ilişkilerinizde biz kavramına yönelmenize ve buradan yeni oluşumlarla gelen büyümeleri işaret ediyor. Unutmayın ki ilişkide olduğunuz her kişi sizi aynalıyor.Bu tutulmayla beraber  bireysel arzu ve doğrularınızdan  biraz olsun uzaklaşıp karşı tarafın bakış açısını ,ihtiyaçlarını anlamaya çalışırsanız , evliyseniz eşinizle ,ortaklık yapıyorsanız partneriniz ile ilgili yeni açılımlar ve kazançlar sağlayabilirsiniz.

Evliler için eşinizin hayatında yeni ve güzel gelişmeler olabilir.

Sorunlu evlilikler varsa yine uzlaşmaya açık yada dışarıdan  aldığınız yardımlarla olayları ilişkide sizin avantajınıza döndürecek kişilerle işbirliği yapacağınız bir dönem.

Açık düşmanlarınızın netleştiğini görebilirsiniz.

Bekarlar için ,  karşılarına aile ve yuva kavramlarına bağlı ciddi ilişkiler çıkabilir ve evlilik kararı alabilirsiniz.

Ayrıca fazla baskı ve stresten kaynaklı bedensel sağlığınıza da dikkat etmenizi öneririm.Zayıflamak isteyenler düzenli ve sağlıklı bir planlama ile uzun vadeli , kalıcı olacak şekilde güzel sonuçlar elde ederler.

Güneş/Yükselen Kova Burcu : Güneş tutulması günlük rutinlerinizde ,iş hayatınızda , çalişma arkadaşlarınızda sağlığınızda yeni olumşumlara imza atarken yaşadığınız değişime ve tempoya ayak uydurmak sizde psikolojik olarak baskı yaratabilir. İstediğiniz sonuçlar zamanla alınacaktır ,sabrınızı sağlam tutumalısınız.

Ancak  yaşadığınız bu zorlanma , iş hayatınızda beceri ve potansiyellerinizi  ortaya çıkarmanıza da destek olacaktır.Çalışma arkadaşlarınızdan yardımların geleceği bir dönem.

Bu hususda dikkat etmeniz gereken  nokta akışta kalmaktan çok fazla uzaklaşmamanız ve üzerinizdeki baskıyı aksiyon almak için  gereken pozitif stress olarak kullanmanızdır.

Ayrıca evcil hayvanlarınız var ise onlarla ilgili konular gündeme gelebilir yada yeni bir hayvan evlat edinebilirsiniz.

Kendinizin ve ebebynlerinizin sağlığına dikkat etmeniz gereken bir dönem.

Kova burçlarına yaşadıkları Satürn döngüsünü bu tutulma ile birleştirerek yaşlılara ve hayvanlara ellerinden geldiğince şevkat yaklaşıp , iylik yapmayı öneririm.

Güneş/Yükselen Balık Burcu : Güneş tutulması ilişkiler ,çocuklar , aşk hayatınız ,hayattan keyif aldığınız alanlar sanatsal faaliyetler , hobileriniz gibi konulara mercek tutacaktır.

Yeni bir aşka başlayabilir veya var olan  ilişkinizde arzularınızın gerçeklediği yeni açılımlar yaşabilirsiniz.

Balık burçları için son derece şanslı bir dönem.Şans oyunları ve borsa gibi alanlarda şansınızı deneyebilirsiniz.

Becerilerinizi ve kimliğinizi daha fazla ortaya çıkarıp sahneye hakim olacağınız , bu anlamda çevreniz tarafından da destekleneceğiniz keyifli bir zamana giriyorsunuz.

Evliler için , çocuk sahibi olmak isteyebilir ve bununla ilgili destekleyici açılımlarla karşılaşabilirsiniz.

Çocuğunuz var ise , kendisiyle ilgili güzel oluşumlar yaşıyabilirsiniz.

Genel olarak iş ve kişisel hayatınızda gözle görülür biçimde arzularınızın desteklendiğine şahit olacaksınız.

Sevgilerimle ..

Karma Astrolog Zuhal Karabaş..


YORUMLAR

Solve : *
14 − 12 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.