DOLAR 32,5431
EURO 34,7576
ALTIN 2487,881
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Teröre karşı futbol tek yürek!

23.12.2016
A+
A-

Son günlerde ne tadımız kaldı ne de tuzumuz. Ne atılan gollere sevinebildik ne de maç seyreder olduk…


Ülkemizin tam bir ateş çemberinden geçtiği bu zor günlerde bizde sporseverlere yapmamız gereken tek şeyin birlik ve beraberlik mesajları olduğunu, tek bilek ve tek yürek olmamız gerektiğini dilimizin döndüğünce kalemimiz yazdığınca anlatmak ve paylaşmak istiyoruz.

Acılarımızı hafifletmek için maçlarda atılan gollerde polislerimize sarıldık. Statlarda askerimiz için gözyaşları akıttık. Vatandaşlarımız için formalarımıza karalar bağladık. Maçlar başlamadan önce bizi yıkamayacaklarını göstermek için dimdik ayakta bekledik. Birlik olduğumuzu mevzuu vatan ise futbolda da tek renk olabileceğimizi oynanan maçlarda göstermeye çalıştık.

Biz de köşelerimizden bu mesajları ulaşabilecek bütün vatandaşlarımıza duyurabilmek için yazmaya anlatmaya gayret ettik. Umarım mesajlarımız yerine ulaşıyordur.

Keşke bombalar patlamasa ve şehitlerimiz olmasaydı. Keşke polisimiz, askerimiz vatandaşlarımız ölmeseydi de tuttuğumuz takım ezeli rakibine yenilseydi. Tuttuğumuz takımın en beğendiğimiz oyuncusu sakatlansaydı da teröre verdiğimiz şehitlerimiz olmasaydı. Olmaması tekrarlanmaması için sürekli temenni ve dua ediyoruz.

Terör ülkemizin bitmek tükenmek bilmeyen ve kapanmayan yarası oldu. Eşi benzeri olmayan vatanımızın her köşesinde, hain planları devreye sokup kalleşçe masum vatandaşlarımızı şehit ettiler.
Stadyum, semt, mahalle, sokak, araba, otobüs, çoluk çocuk… demeden saldırdılar. Biz yine üzgün, biz yine çaresiz kaldık. Ama yıkılmadık. Başımızı öne düşürmedik. Düşmanlarımızın sevinmesine izin vermedik. Daha çok kenetlendik. Askerimizi, polisimizi, vatandaşlarımızı hep birlikte omuzlayarak gözyaşlarımız ile birlikte ebediyete uğurladık. Şehit olan asker, polis ya da vatandaş değildi. Onlar baba, anne, abi, abla, kardeş ve sıkı bir de taraftarlardı. Gönül verdikleri takımları her hafta destekliyor heyecanla maçlarını seyrediyorlardı. Derbi maçlarını heyecan içinde bekliyorlardı. Tüm bu olanlar yaşadığımız ve tecrübe ettiğimiz büyük acılardan sonra oynanan hiçbir maçın tadı kalmadı. Atılan hiçbir golün alınan galibiyetlerin bir anlamı kalmadı.

Giden geri gelmiyor. Geçmiş ve yaşanılanlar düzeltilemiyor. Her maç oynandığında görevleri başında şehit olan askerlerimiz, polislerimiz ile evine giderken şehit olmuş vatandaşlarımız aklımıza geliyor.
Bir ülke asker, polis ve vatandaşlarını kaybederken diğer taraftan spor kulüpleri de taraftarlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.

Hep bir ağızdan terörün ülkemizden ve tüm dünyadan temizlenmesini bekliyor, bu tür elim olayların tekrarlanmaması için dualar ediyoruz.

Mekânlarınız Cennet olsun.

 

Yunus BAYRAM

18,12,2016

ETİKETLER: , ,

YORUMLAR

Solve : *
20 − 4 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.