DOLAR 32,361
EURO 34,9635
ALTIN 2325,438
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Corona virüs : Gerçek sorumlu mu?

30.04.2020
A+
A-

Size bir soru sorarak başlamak istiyorum. Nasıl bir düşünce yapısına sahipsiniz? Olayların ilk görünür kısmına mi kafa yorarsiniz, yoksa görünenin ardındaki görünmeyeni mi keşfetmek istersiniz?

Şimdi hepimizin kafasında şekillendirdiği korkutucu bir gerçek ve buna karşı çözüm arayışları var.

Bu hastalıktan nasıl korunabiliriz? Hastalanan kişi sayısı şu kadar, şu kadarı da öldü tartışması yapmayacağım.

Bu Corona virüsü kim çıkardı tartışması da yapmıyorum. Bizim 1980’li yıllardan beri bildiğimiz gariban bir virüstü. Ciddi bir hastalık yapmazdı. Kendi kendine mi mutasyona uğradı? Başka birisinin bir parmağı mı var? İyi niyetle bir şeyler geliştirirken gözden kaçan ya da ters giden bir şeyler mi oldu? Ya da kötü niyetli bir planın bir parçası mıydı? Yoksa tesadüf mü? Bir olay gelişirken çıkarları gereği bu olayı kullanmaya hazır bir grup mu vardı?

Bunlara değinmiyorum. Bunlar şu anda spekülasyondan öteye gidemez. İspat edemeyeceğimiz noktalar var. Eminim ki, çok kısa zaman içinde, belki 40-50 yıl sonra bunlar açığa çıkacak. Zaten kimin ne olduğu, ak koyun kara koyun belli olacak. O konuya girmiyorum.

Hastalık öldürücü veya değil, abartıldı tartışmasına da girmiyorum. Çünkü iyi niyetle ve can siparane çalışan kişiler bu tartışmaları kendilerine yapılan bir hakaret olarak görüyorlar. Ancak bir süre geçecek ve duygu- düşünce kontrolünü tekrar kazanacagiz. Ancak o zaman bazı konular konuşulabilir olacak.

Devekuşu örneği kafayi soruna sokarsak, büyük tabloyu görme yeteneğini kaybedebiliriz. Tıpta tanı koymada en önemli konu şudur. Hastalık etkeni ve sebep olduğu tablo, daha doğrusu neden-sonuç arasındaki ilişkiyi kurmaktır. Burada şu konuyu iyice belirlemek gerekir. Eğer bir virüs hastalığa sebep oluyor ise virüsü pozitif olarak bulmak gereklidir ve doğrudur ama aynı tablo ortaya çıkmasına rağmen coronavirüs testi negatif olan durumda ne düşünmeliyiz? Bu noktada şöyle savunmalar olabilir ve doğru da olabilir.

Yeteri kadar sürüntü alınamadı, test yetersizdi, yöntem yanlıştı vb. Hepsi mümkün ama bir de olaya farklı bir açıdan bakalım. Bize dayatılan düşünce şu. Bu tablo Corona virüs nedeniyle oluyor. Sonuçta ciddi bir tablo var. 50 kişide virüs pozitif ve 50 kişide de negatif bulunuyor. O zaman Corona virüsün bu hastalık tablosundan sorumlu olmama olasılığı olabilir mi? Yani ko-insidans tesadüfi denilen bir durum olabilir mi? Bilim bunu emreder. Tersi varsayımsal bir durumdur. Ne demek istiyorum. Belki bir başka neden var. Fark etmediğimiz, bilmediğimiz ve bu nedenle aramadığımız ve dolayısı ile bulamadıgimiz?

Coronavirüs o kişilerde belki altta yatan gerçek olayın aktive etmesinden dolayı pozitif oluyor. Ya da geçmişte olan bir olay, belki bir aşılamadan kalan bir benzerlik, belki başka bir olaydan dolayı pozitif çıkıyor ve bize dışardan etken coronavirüs diye lanse ediliyor. Belki o gene zararsız veya belki de silahlandırılmış bir virüs olabilir. Sadece bir düşünce sistemi vermek istiyorum. Dolayısıyla coronavirüs pozitifliği gerçekte hastalığın sebebi olarak değerlendirilebilir mi?

Düşünce matematiksel bir eylemdir. Bu yüzden matematiği iyi bilenler bunu çok net anlayacaklardır. Bana göre neden sonuç ilişkisi net kurulamadı. Corona virüs burada belki bir etken olabilir ama neden negatif olanlarda da aynı tablo ortaya çıkıyor? Dogmatik olarak bir konuya saplanıp kalmamak ve geniş bir açıdan olayları değerlendirmek gerekir.
Gerçek şu ki altta yatan neden ne olursa olsun, nasıl adlandırırsak adlandırılalim ortaya çıkan sonuç bir kırılma noktası yarattı.

ETİKETLER:

YORUMLAR

Solve : *
7 − 4 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.