DOLAR 32,3762
EURO 34,9731
ALTIN 2325,678
BIST 9069,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

LinkedIn satış için kullanılabilir mi?

14.07.2022
A+
A-

LinkedIn Satış için Kullanılabilir mi? 8 Uygulanabilir Yol

LinkedIn, dünyanın en popüler 4. sosyal ağıdır.

Profesyonel bir sosyal ağ olarak LinkedIn, satış görevlileri arasında en popüler olanıdır.

LinkedIn’ i kullanarak daha fazla müşteri adayı ve yönlendirme oluşturabilir, sektörünüzde kişisel bir marka oluşturabilir ve daha hedefli arama yapabilirsiniz.

LinkedIn’ i B2B satışları için kullanmanın 8 uygulanabilir yolu.

1. LinkedIn Bağlantılarınızın Elektronik Tablosunu Dışa Aktarın

Birinin LinkedIn profilini bulmak, birinin e-posta adresini bulmaktan çok daha kolaydır. Genellikle hızlı bir Google araması sizi oraya götürür.

Bu, satış görevlileri için harikadır, çünkü tek yapmanız gereken, e-posta adreslerini almak için ağınıza birini eklemektir .

LinkedIn’in en kullanışlı ancak en az bilinen özelliklerinden biri, bağlantılarınızın bir elektronik tablosunu dışa aktarma yeteneğidir.

Bu elektronik tablo, bağlantılarınızın her biri için tam adlar, şirketler ve iş unvanları ile tamamlanmıştır.

Bu özellik, araştırma yapmak, tavsiyeleri bulmak ve müşteri verilerinizi güncel tutmak için kullanışlıdır.

2. Yakınladığınız Her Müşteriyi Ağınıza Ekleyin 

LinkedIn’de kapattığınız her müşteriyi iki nedenden dolayı eklemelisiniz .

Ağınızda müşterileriniz varsa, zamanı geldiğinde doğru kişiden başka bir potansiyel müşteriye yönlendirmesini istemek çok daha kolay olacaktır.

Tek yapmanız gereken, potansiyel müşterinin LinkedIn profilini ziyaret etmek ve mevcut müşterilerinizden herhangi birinin ortak bir bağlantı olup olmadığını görmek.

İkinci olarak, LinkedIn’ in önerdiği eylemlerle, kapattığınız bir müşteri yeni bir şirkete taşındığında veya daha yüksek bir pozisyona terfi ettiğinde bunu bileceksiniz.

Bu etkinliklerin her ikisi de müşterilerle yeniden bağlantı kurmanız ve onlara satış yapmanız veya ürününüzün yeni şirketlerine uygun olup olmadığını görmeniz için fırsatlardır.

 

3. İçerik Yayınlamak için LinkedIn Pulse’u kullanın

En iyi iş içeriklerinden bazıları LinkedIn’de yayınlanır.

Richard Branson’dan Marc Benioff’a, dünyanın en büyük iş liderlerinin çoğu LinkedIn’de içerik yayınlıyor.

Bu, satış görevlileri için iki nedenden dolayı güçlü bir araçtır.

  1. Satış görevlilerine profesyonel kimlikleri aracılığıyla içgörülerini paylaşma fırsatı verir.
  2. Bir kitleye anında ulaşmanızı sağlar.

LinkedIn haber bülteninizde yayınladığınızda, ağınızdaki herkes bir bildirim alır.

Bu, LinkedIn’de sektörünüzdeki insanlarla sürekli olarak bağlantı kurmak için bir neden daha.

Peki ne tür içerikler yayınlamalısınız? İşte birkaç fikir:

  • Müşterilerinizden biriyle ürününüzü nasıl kullandıkları hakkında görüşün.
  • Sektörünüzdeki yeni bir trendi analiz edin.
  • Ürün güncellemeleri.

Müşterilerinizden öğrendiğiniz bir şey.

4. Temas Noktaları Olarak LinkedIn’in Önerilen Eylemlerini Kullanın

LinkedIn’in en yeni özelliklerinden biri, satış görevlilerine ağlarıyla yeniden bağlantı kurmaları için kolay bir yol sağlar.

LinkedIn her gün kişilerinizle yeniden etkileşim kurmanın yollarını önerir.

Bu temas noktaları, yeni bir iş, terfi, iş yıldönümü ve hatta yeni bir resim gibi şeyler olabilir.

Satışlarla ilgili pek çok şey değişirken, en iyi satış görevlileri ilişkilerin hala önemli olduğunu anlıyor .

LinkedIn’in yeni özelliği ile her gün sadece birkaç saniye içinde ilişkiler kurabilirsiniz.

Bu önerilen eylemler, ağınıza yakın olduğunuz her müşteriyi eklerseniz özellikle yararlı olabilir. Müşterilerinizle olan ilişkinizi daha iyi elde tutmak için güçlendirmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda bir müşteri yeni bir şirkete taşındığında da onlarla birlikte hareket etme fırsatı verir.

5. Potansiyel Müşterilerinizin Bulunduğu Gruplara Katılın 

Giden arama yapıyorsanız, LinkedIn grupları size o soğuk e-postayı göndermeden önce bile potansiyel müşterilerle etkileşim kurma fırsatı verir .

1. Potansiyel müşteri listenizi alın ve her kişiyi LinkedIn profilleriyle eşleştirin.
2. Çoğu LinkedIn profili, parçası oldukları grupları herkese açık olarak gösterir. Her potansiyel müşterinin bir parçası olduğu grupları kopyalayıp yapıştırırken LinkedIn profilleri listenizi gözden geçirin.
3. Bir elektronik tabloda, her grubun kaç üyeye sahip olduğunu, açık veya kapalı bir grupsa, grup üyelerinin ne kadar meşgul olduğunu ve her grupta kaç potansiyel müşterinizin olduğunu not edin.
4. Bu verilere dayanarak, katılmak ve aktif bir üye olmak için 2 veya 3 grup seçin.

 

6. Gruplara Tutarlı Bir Şekilde Katılın 

LinkedIn Gruplarından sonuç almak, çoğu satış elemanının yatırım yapmaya istekli olmadığı zaman ve çaba gerektirir. Arada bir tanıtım amaçlı bir şeyler yayınlamak, size bir spam gönderici olarak itibar kazandırmaktan başka bir işe yaramaz.

LinkedIn Gruplarından gerçekten sonuç almak için 2 veya 3 özel grup seçmeniz ve topluluğun bir üyesi olmaya odaklanmanız gerekir. Bunu yapmak için, parçası olduğunuz LinkedIn grupları için bir katılım kandansı ayarlayın.

LinkedIn gruplarına katılmak, bu eylemlerden herhangi biri olabilir

  • Düşüncelerinizle başka bir üyenin gönderisine yorum yapmak.
  • Soruları yanıtlayarak topluluğa yardımcı olmak.
  • Soru sormak veya yardım istemek.
  • Ürününüzü tanıtan içerik yayınlamak.
  • Başkalarının beğendiğiniz içeriğini yayınlamak.

Aktif, yardımsever ve değerli bir topluluk üyesi olmak ve spam gönderici olarak işaretlenmekten kaçınmak için bu eylemlerin her birinin tutarlı bir karışımına ihtiyacınız vardır.

LinkedIn gruplarına katılmak için bir ritim ayarlayın, böylece bunu tutarlı bir şekilde yapın. Bu ritim, her Salı yorum yapmak, her Perşembe diğer insanların içeriklerini paylaşmak ve her Cuma yardımcı olmak için fırsatlar aramak kadar basit olabilir.

Bir rutin oluşturun, ona bağlı kalın ve LinkedIn Gruplarının sonuçlarını görmeye başlayacaksınız.

 

7. Profilinizi Satış İçin Optimize Edin

Birkaç hızlı optimizasyon ile LinkedIn profilinizi bir satış varlığına dönüştürebilirsiniz.

Profilinizin geliştirmeniz gereken 3 ana bölümü vardır.

1. Başlığınız.
2. Mevcut iş tanımınız.
3. Projeler ve medya.

Varsayılan olarak LinkedIn, başlığınızı mevcut iş unvanınıza göre ayarlar. Bir değer önerisi olarak sloganınızı değiştirin. Tıbbi ekipman satıyorsanız, iyi bir slogan olabilir: “Hastanelerin verimliliği artırmasına yardım ediyorum”. 120 karakteriniz var, böylece başlığınızla yaratıcı olabilirsiniz. Bu, profilinizi tararken insanların gördüğü ilk şeydir. Dikkatlerini çekmek için bir değer önerisi yapın.

LinkedIn’deki çoğu iş tanımı, gerçekleştirilen görevlerin standart listesi ve belki de şirket hakkında kısa bir cümledir. Profilinizi satış için optimize etmek için mevcut iş tanımınızı şirketiniz için bir satış konuşması veya değer önerisi yapın.

Profilinizin optimize etmeniz gereken son bölümü projeleriniz ve medyanızdır. LinkedIn profilinize videolar, metinler ve hatta slaytlar ekleyebilirsiniz. Demolar için kullandığınız bir sunumunuz varsa profilinize ekleyin.

 

8. Sektörünüzdeki Profilleri Görüntüleyin 

Tanımadığınız biri LinkedIn profilinizi görüntülediğinde ne yaparsınız?

Çoğu insan gibiyseniz, meraktan profillerine tıklar ve kim olduklarını ve neden profilinizde olduklarını merak edersiniz. Muhtemelen, size cevap verebilecek, sizinle alakalı bir şey arayarak profillerinin farklı bölümlerini tarayacaksınız.

Satış görevlileri için bunun arkasındaki psikoloji çok güçlü bir araç olabilir. Soğuk satış, bir mesajı paylaşmak için minimal düzeyde müdahaleci ve hedefli bir yol bulmakla ilgilidir. Yani profiliniz satış için optimize edilmişse, onu görüntüleyen her kişiyi dönüştürmek için küçük bir şansınız var.

LinkedIn’in arama sonuçlarını gözden geçirerek ve hedef sektörünüzdeki çok sayıda profili görüntüleyerek, daha fazla profil görünümü almaya ve potansiyel alıcılarla bağlantı kurma şansınızı artırmaya başlayacaksınız.

Bunu yapmadan önce LinkedIn gizlilik ayarlarınızın diğer profilleri anonim olarak görüntüleyecek şekilde ayarlanmadığından emin olun.

 


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.