DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

LinkedIn nasıl etkili kullanılır?

31.03.2022
A+
A-

Kariyerinizde bir vites yükseltmek için LinkedIn’ i kullanın.LinkedIn™ dünyanın en büyük profesyonel ağ platformudur. Ayrıca 900 milyondan fazla üyesiyle en etkili sosyal medya ağlarından biridir.

Çok fazla potansiyel temas var!

Üyeler siteyi iş ortakları, müşteriler ve iş arkadaşlarıyla iletişim halinde kalmak için kullanır. Ancak çok daha fazlasını yapabilirsiniz – örneğin profilinizi güçlendirin, markanız hakkında farkındalık oluşturun ve doğru insanları ağınıza ekleyerek iş dünyanızda öne çıkın…

Bu makalede, LinkedIn hesabınızı kişisel, profesyonel ve kurumsal başarı için kullanmanın dokuz yolunu inceliyoruz.

LinkedIn’ den En İyiyi Elde Etmenin Dokuz Yolu

1. LinkedIn Profilinizi Tamamlayın

Profiliniz kişisel markanızın güçlü bir parçası olabilir. Kayıtlı tüm LinkedIn kullanıcıları bunu görüntüleyebilir (özel moda ayarlamadığınız sürece). Ayrıca, LinkedIn’e kayıtlı olmayan kişilerin bile görebilmesi için harici arama motorları tarafından bulunabilen herkese açık bir profiliniz olabilir.

LinkedIn’in dahili arama algoritması, yalnızca “tamamlanmış” olarak derecelendirilen profilleri bulur ve bunlar tamamlanmamış profillerin 20 katından daha fazla görüntüleme alabilir.
İşte hatırlamanız gereken önemli şeyler:
Tercihen profesyonel bir fotoğrafçı tarafından çekilmiş, iyi kalitede bir fotoğrafınızı ekleyin. Akıllı görünün, gülümseyin ve çekimde dikkatinizi dağıtacak herhangi bir şey olmasın.
Kişiliğinizi ve mesleğinizi yansıtan bir arka plan resmi (bazen “afiş” veya “kapak” resmi olarak da adlandırılır) ekleyerek profilinize ışıltı katın.
Başlığınızda sektörünüzü ve konumunu belirtin. Bunun için 120 karaktere kadar hakkınız var.
Kim olduğunuzun, ne yaptığınızın ve neler sunabileceğinizin kısa bir özetini ekleyin. Oynamak için 2.000 karakteriniz var, ancak hepsini kullanmak zorunda değilsiniz. Ayrıca, profilinizi ışıldatmak için çalışmanızın altı örneğine bağlantı verebilir veya yükleyebilirsiniz.
Mevcut pozisyonunuzu ekleyin ve ne içerdiğini açıklayın. Açık ol. Örneğin, “harika bir iletişimci” olduğunuzu söylemeyin – öyle olsanız bile! Bunun yerine, iletişim becerilerinizin ayrıntılarını verin ve bunları nasıl kullandığınıza dair örnekler. Yine, 2.000 karakteriniz var.
Önceki iş geçmişinizi, eğitim ayrıntılarınızı ve en az dört beceri veya uzmanlık alanınızı ekleyin.

Profilinize daha fazla ayrıntı ekledikçe, Profil Gücü çubuğunu kullanarak “Başlangıç”tan “All-Star”a kadar olan ilerlemenizi takip edebilirsiniz.

2. Diğer LinkedIn Kullanıcılarıyla İletişim Kurun ve Bağlantı Kurun

LinkedIn, sektörünüzdeki kişiler ve profesyonel kuruluşlarla ağ kurmanıza olanak tanır. Bu, en son gelişmelerden haberdar olmanın ve alanınızdaki diğer kişilerle bilgi paylaşmanın harika bir yoludur.
Herhangi birini bağlanmaya davet edebilirsiniz (ve sizinle bağlantı kurma davetlerini kabul edebilirsiniz), ancak siteyi kullanmak için kendi LinkedIn hesaplarına sahip olmaları gerekir.
LinkedIn, yaptığınız bağlantıları Ağım adlı bir listeye kaydeder. Yeni bir bağlantı kurduğunuzda, yalnızca o kişinin profiline değil, aynı zamanda herkese açık bağlantılarına da erişim kazanırsınız. Bunlar sizin “ikinci derece bağlantılarınız” olur. Bu, daha da fazla ağ oluşturma fırsatı açar çünkü onları doğrudan sizinle bağlantı kurmaya davet edebilirsiniz.
Ayrıca, henüz birbirine bağlanmamış ancak bundan fayda sağlayabilecek herhangi iki LinkedIn bağlantısını da tanıtabilirsiniz.
Sahip olduğunuz bağlantı sayısı, LinkedIn’ deki arama sıralamanızı etkiler.
En az 500 “birinci derece” bağlantı hedeflemek iyi bir fikirdir.

3. Konuşmaya Başlayın!

LinkedIn’de bağlantılarınızı yaptıktan sonra, Mesajlaşma tesisi, onlarla gerçek zamanlı konuşmalar yapmanızı sağlar. Aktif Durum özelliği, hangi bağlantılarınızın çevrimiçi olduğunu söyler; profil resimlerinin yanındaki yeşil noktaya dikkat edin.
Premium hesabınız varsa InMail’i de kullanabilirsiniz. Bu, herhangi bir LinkedIn üyesine önceden herhangi bir tanıtım veya ek iletişim bilgisi olmadan özel mesajlar göndermenize olanak tanır.

4. Öneriler ve Onaylar Verin ve Alın

Bağlantılarınız profiliniz için “tavsiyeler” yazabilir ve becerilerinizin “onaylarını” sunabilir ve karşılığında siz de aynısını yapabilirsiniz.
Öneriler, profesyonel yeteneklerinizi vurgulayan kişisel referanslardır. Birlikte çalıştığınız insanlardan sizin için bir tane yazmasını isteyerek bunlardan bir avuç toplamayı hedefleyin (beş ile 10 arasında iyi bir “temel kuraldır”).
“Ahmet ile çalışmak eğlenceliydi” gibi genel yorumlar yapmak yerine, onları etkileyen belirli özellikleri veya başarıları vurgulamalarını isteyin.
Onaylar, belirli bir beceriye sahip olduğunuzu onaylayan basit bildirimlerdir. Özel olarak yazılmış önerilerin etkisinden yoksun olabilirler ancak bir bağlantı sizi liderlik becerileriniz için destekliyorsa örneğin, kalabalığın arasından sıyrılmanıza yardımcı olabilir.

5. LinkedIn Gruplarını Kullanın

Tüm LinkedIn üyeleri, fikirleri tartışmak ve sektör haberlerini paylaşmak için gruplar oluşturabilir veya bunlara katılabilir. Bu, profesyonel ağınızı geliştirmenin harika bir yolu olabilir.
Katılmak için ilginç grupları aramak için profil sayfanızın üst kısmındaki arama çubuğunu kullanabilir veya daha önce katıldığınız gruplar aracılığıyla yeni gruplar bulabilirsiniz.
Grup üyesi olduğunuzda, grup sohbetlerine katılabilir, sorular sorabilir ve diğer üyelere mesaj gönderebilirsiniz.
LinkedIn grupları değerli bir bilgi, fikir ve destek kaynağı olabilir. Bilginizi gruplarınızdaki kişilerle paylaşın, muhtemelen aynı şekilde yanıt vereceklerdir.

Uyarı:
LinkedIn, gruplarda kendi kendini tanıtmaya karşı uyarıyor. Uzmanlığınızı göstermek iyidir; şirketinizin ürünlerini gereksiz yere takmak değildir. Bir grubun kurallarını veya görgü kurallarını çiğnerseniz engellenebilir veya gruptan çıkarılabilirsiniz.

6. Özellikle LinkedIn İçin İlgi Çekici İçerik Oluşturun

Diğer sosyal ağlarda olduğu gibi, basit metin güncellemeleri, resimler ve diğer sitelere bağlantılar gönderebilir ve diğer kullanıcılardan gelen gönderileri paylaşabilirsiniz. Ancak gönderinizin yararlı, bilgilendirici ve profesyonel bağlantılarınızla alakalı olduğundan emin olun. Ve yazma becerilerinizi tazelemek isteyebilirsiniz !

Ayrıca cihazınızdan doğrudan LinkedIn’ e video kaydedebilir veya yükleyebilirsiniz.
Bu, içgörülerinizi ve deneyimlerinizi paylaşmanıza veya kuruluşunuzun marka kimliğini güçlendirmenize olanak tanır. Videonuzu güzelleştirmek için yerleşik filtreleri ve “çıkartmaları” kullanın ve sesi kapalı izleyen kişiler için altyazı ekleyin.

LinkedIn ayrıca Yayınlama Platformu aracılığıyla makalelerin tamamını yayınlamanıza da olanak tanır. Yazdığınız makaleler profilinizde görünür. Diğer kullanıcılar tarafından paylaşılabilirler ve arama motoru sonuçlarında da görünebilirler, ancak yayınladığınız tüm orijinal içeriğin haklarını saklı tutarsınız. Bu, endüstri uzmanlığınızı sergilemenin harika bir yoludur.
Gönderilerinize # hashtag eklemek, içeriğinizin daha fazla kullanıcıya ulaşmasına yardımcı olabilir.

 

Kaç kişinin takip ettiğini öğrenmek ve onları ilgilendiren içerik türünü görmek için arama çubuğuna bir # hashtag yazın ve takibe alın.

7. Yeni İşe Alınanlar – ve Yeni Fırsatlar Bulun

Hizmet, ekibinizde ihtiyaç duyduğunuz belirli becerilere ve deneyime sahip kişileri aramanıza olanak tanır. Sektörünüze ve doldurmanız gereken pozisyona bağlı olarak, geleneksel işe alım reklamlarının tamamen yerini alabilir.
Gelişmiş Arama özelliği birçok farklı kritere göre arama yapmanızı sağlar: konum, şirket, eski şirketler, endüstri, dil, kar amacı gütmeyen ilgi alanları, okullar ve bağlantı dereceleri.
LinkedIn’in ücretli Recruiter planları size daha da fazla seçenek sunar ve aday listenizi belirlemenize, önceliklendirmenize, iletişim kurmanıza ve yönetmenize yardımcı olabilir.
LinkedIn’i iş aramak için de kullanabilirsiniz. Birçok kişi iş ilanlarına göz atmanın yanı sıra araştırma aracı olarak da kullanıyor. Örneğin, masada iki iş teklifi olduğunu varsayalım. Potansiyel yeni patronlarınız ve iş arkadaşlarınız hakkında daha fazla bilgi edinmek ve kuruluşların kurumsal kültürleri hakkında fikir edinmek için LinkedIn’i kullanabilirsiniz.

Premium Kariyer hesabı, tercihlerinize ve becerilerinize uygun iş fırsatlarını daha da verimli bir şekilde aramanıza ve son 90 gün içinde profilinize kimlerin baktığını bulmanıza olanak tanır.

8. Kuruluşunuzun Profilini Artırın

LinkedIn, işletmenizin, şirket markanızın görünürlüğünü artırabilir ve ürünleriniz.

Şirketinizin hikayesini anlatabilir. Doğru yapın ve potansiyel müşterileriniz ve çalışanlarınızla değerli duygusal bağlantılar oluşturabilirsiniz.
Tüketicilerin, müşterilerin, tedarikçilerin ve yeni işe alınanların şirketinizi araştırabilmesi için bir şirket LinkedIn sayfası oluşturmayı düşünün. Sayfa yöneticiniz, sayfayı ziyaret eden kişilerin resmini çekmek için LinkedIn analitiğini de kullanabilir. Bu, içeriğinizi daha etkili bir şekilde hedeflemenize yardımcı olabilir.
LinkedIn, kuruluşunuza başka şekillerde de fayda sağlayabilir. Siteyi rakiplerinizi, potansiyel ortaklarınızı ve yeni tedarikçileri araştırmak için kullanabilirsiniz. , Örneğin. Ücretli hesap Sales Navigator, olası potansiyel müşterilere ulaşmanıza ve sektörünüzdeki önemli personel değişikliklerini takip etmenize de olanak tanır.

9. LinkedIn’de Mesleki Görgü Kurallarına Uyun

LinkedIn’de başarı, iyi bir itibar geliştirmeye ve sürdürmeye bağlıdır. Bu, her zaman profesyonel görünmenin önemli olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, Facebook’a koyabileceğiniz türden kişisel materyalleri yayınlamaktan kaçının. Ve söylentileri yaymaktan kaçının veya dedikodu – onları kimin okuyacağını asla bilemezsiniz.

Bir giriş istediğinizde veya bir giriş yaptığınızda dikkatli olun ve bunu yalnızca her iki tarafın da yararlanabileceğine inanıyorsanız yapın. Kuruluşunuz hakkında söylediklerinize daima dikkat edin.
Ve son olarak, dürüstlüğün en iyi politika olduğunu unutmayın – kendinizi abartmaktan kaçının ve başarılarınızı tartışırken gerçekleri işlemeyin!

Anahtar noktaları

LinkedIn, dünyanın en büyük profesyonel ağ sitesidir. Sektörünüzde bağlantılar kurmak ve geçmişteki ve şimdiki meslektaşlarınızla iletişimde kalmak için kullanabilirsiniz.
İş arama ve işe alım için paha biçilmez bir araçtır ve sektör haberlerinden haberdar olmak, profesyonel itibarınızı geliştirmek ve markanızın görünürlüğünü artırmak için harika bir yoldur.

LinkedIn’den en iyi şekilde yararlanmak için aşağıdaki stratejileri kullanın:

1.Profilinizi tamamlayın.
2.İletişim kurun ve bağlanın.
3.Konuşmaya başla.
4.Öneriler ve onaylar verin ve alın.
5.LinkedIn Gruplarını kullanın.
6.İlgi çekici içerik üretin.
7.Yeni işe alımlar ve yeni fırsatlar bulun.
8.Kuruluşunuzun profilini güçlendirin.
9.Mesleki görgü kurallarına uyun.

Yazar : Mert SAMUR | LinkedIn Pazarlama Uzmanı ve Eğitmeni
LinkedIn: @mertsamur


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.