DOLAR 32,584
EURO 34,7686
ALTIN 2506,118
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kendini radikal şekilde kabul et

01.03.2021
A+
A-

Değerli Yaşamseverler,

Öyle bir an gelir ki kendinizi radikal şekilde kabul etmeniz gerekir.

Hiç kimseden onay beklemeden.

Sadece yola çıkmanız gerekir.

Yaşamda kendinizle başkaları arasında hassas bir denge kurmalısınız. Bu öyle bir denge olmalı ki başkalarından beslenirken kendinizi büyütmelisiniz. Başkaları büyürken siz küçülüyor, varlığınızı hissedemez hale geliyorsanız acilen önlem alın.

Yaşamı kurarken elbette ki çevrenizdeki insanlarla -aileniz, arkadaşlarınız, mesai arkadaşlarınız- alışveriş içinde olacaksınız. Bazen siz verecek, bazen onlardan isteyeceksiniz. Ancak ne zaman ki bulunduğunuz ortamda, her ne kadar mevkiniz, bilinirliğiniz olursa olsun, kendinizi var hissetmiyorsanız, hatta kendinizi matematikteki “etkisiz eleman” gibi hissediyorsanız, bilin ki bu noktada silkinip kendinizi radikal şekilde kabul etmenizin vakti gelmiştir, hatta geçiyor bile olabilir.

Kendini radikal şekilde kabul etmek nasıl bir şey?

Güçlü yönlerinin farkına varmak, pek de güçlü olmayan yönlerini kabul edip bunların sana seninle ilgili ne anlattığını duymak, çevrenden gelen eleştirileri dondurup bunlarla yolunu ayırmak ve kendi bildiğin yola koyulmak.

Dikkat edin. Bu, inatlaşmak veya canının istediğini yapmaktan farklı bir şey.

Bu, kendini radikal şekilde kabul etmek.

“Sorunları ne olursa olsun, herkesi ikna etmeye çalıştığım tek şey var: Kendini sevmek. Sevgi harika bir tedavidir. Yaşamımızda mucizeler yaratır. Aşırı gurur, küstahça bir kibir ya da kendini beğenme gibi şeylerden bahsetmiyorum. Çünkü bunlar sevgi değil, sadece korkudur. Kendini sevmek ise, kendimize saygı duymak, mucizevi bedenimiz ve aklımız için minnettar olmaktır.” Louise Hay

Sevgiyle


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.