DOLAR 32,3856
EURO 35,0653
ALTIN 2326,023
BIST 9091,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İş bulmak için illa tanıdık mı lazım?

İş bulmak için illa tanıdık mı lazım?

Hayır, değil.

İş bulmak için ilişki kurmanız lazım.

Tanıdık bulmak ile ilişki kurmak arasında dağlar kadar fark var.

Tanıdık yardımıyla iş bulmanın edilgen bir yapısı var. Halbuki ilişki kurarak iş imkanlarına erişenlerin başlı başına aktif, hikayesini kendilerinin yazdığınız bir eylem planı var.

 

Geçmişe baktığımda arkadaşlarım arasında tanıdık vasıtasıyla kariyerlerini yönetenler tanıdık devreden çıkınca ekseriyetle işlerini kaybettiler. Zira tanıdığın yarattığı konfor alanı, yetkinliklerini geliştirme, ileriye dönük yatırım yapma, hayal kurma motivasyonlarını etkisiz hale getirdi.

 

Bunun yanında kariyerleri boyunca ilişki yönetimine ehemmiyet veren, kendisini ifade eden, başkalarını dinleyen ve onlardan öğrenen arkadaşlarımın hepsinin bugün iyi işleri var. Ya kendi işleri, ya da bir kurumda üst yönetim kademelerinde çalışıyorlar.

Uzun lafın kısası iş arayışındaysanız lütfen tanıdık aramayın. İlişki kurun. Bir kurumda mı çalışmak istiyorsunuz? Telefon açın ve nasıl iş başvurusu yapabileceğinizi sorun. Sormadan bilemezsiniz.

 

Kendi işinizi mi kurmak istiyorsunuz? İşinizi kurmanıza ve karlı bir işletmeye dönüştürmenize yardımcı olacak kişileri tespit edin ve arayıp yardım isteyin.

Profesyonel koçlukta kullandığımız bir araç var. İdeal Ben aracı. İdealde nasıl birine dönüşmek istediğini tanımlıyorsun. Sonra buna ulaşmak için bir eylem planı yapıyorsun. Eylem planının parçalarından biri sana yardımcı olabilecek insanlardan yardım istemek.

 

Bu, tanıdıktan farklı bir şey.

Bu, istediğin işe ulaşmak için sana hizmet edecek destek ağını oluşturmakla ilgili.

“İşinizi kendiniz yönlendirmezseniz işiniz sizi dışarı doğru yönlendirir.” Anonim

Sağlıcakla,

ETİKETLER:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.