DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Influencer’ların marketing pazarlama ve satışa olumlu etkisi

19.04.2023
A+
A-

Influencer’ların tüketiciler üzerinde satın alma davranışlarını yönlendirme konusunda etkin rolü vardır. Müşteriyi Harekete geçirmek, teşvik etmek, ihtiyaç oluşturarak satın alma güdüsünü artırmak gibi misyona sahiptir. Influencer’lar doğal içerik üreterek günlük paylaşım rutinine uygun şekilde ürün tanıtımı yaparlar. Böylece, influencer’ların Sosyal medya sayfalarında bu tarz paylaşımları gören takipçiler ile ürün arasında bağ kurmak çok daha kolay olmaktadır. Influencer’ların takipçilerinin yaşam tarzına uygun paylaşımlar yapması  ürün ve takipçi arasındaki ilgiyi ve deneyimleme isteğini artırır.

Sosyal medya platformlarında insanlara yeni bir iletişim modeli ve etkileşim yolu açılmıştır. Sayıları giderek artmakta olan sosyal ağ ve sosyal medya seçeneklerinden dolayı pazarlama yöneticileri bu platformları tüketicilere ulaşabilmek için hatta satın alma kararlarını etkilemek ya da keşfetmelerini sağlamak için çok daha aktif  kullanmaya başladılar.

Sosyal medya platformlarda hedef kitleler için etkileyici rol oynayan ve fikirlerini dile getiren ünlüler, oyuncular, blog yazarları, fenomenler hatta siyasetçiler de dâhil olmak üzere çok sayıda kişi mevcuttur.

Influencerlar da kendilerini takip eden kişileri etkileme kabiliyetine ve gücüne sahip olduklarından dolayı, bu Platform da büyük bir role sahipler.

Bu kişiler dünyanın her yerinden olan hayranlarını ve takipçilerini etkilemekte oldugu için günlük yaşantılarını fikirlerini, görüşlerini, deneyimlerini ve tüm aktivitelerini paylaşmaktadırlar.

Influencer’lar daha yüksek erişim ve

İçerik yayımı için bu platformların  kombinasyonunu kullanırlar.

İşletmeler de bunu bildiklerinden, ürün ve hizmetlerinin tanıtım ve reklamını yapmak için influencerları tercih ederler ve bu sayede markalar ürünlerini saniyeler içerisinde milyonlarca kişiye tanıtabilirler. Bu çoğu zaman ürün karşılığında olur ya da işbirliği kapsamında ücret karşılığında olmaktadır ancak şirketler için maliyeti reklam vermekten daha uygun olsa da etkileşim anlamında reklamdan daha etkili olabilmektedir.

İnfluencer pazarlama, hedef kitlenin kaygısını, verdikleri tavsiyelerle

Giderir , onların satın alma sürecinde karar aşamasında etkililerler.

Influencer’lar Tüketicilerin karar verme aşamasında motivasyon ve yönlendirme işlevine sahiptirler.

Sizce Neden Influencerlar Tercih Ediliyor?

Çünkü, Influencerların özellikle gezi sektöründe tercih edilmesinin nedenlerinin en temel nedeni, gerçek ve canlı etki yaratabilmeleri, tanıtım konusunda esnek çalışabilmeleri hatta herhangi bir mesailerinin olmaması (konum, etkinlik, imaj esnekliği gibi).

Sosyal medya kimliklerini çalıştıkları markayla ve kampanyayla bütünleştirebilmeleride yine tercih sebepleri arasında yer alıyor.

 

Tekniği Nedir?

Gezi markaları, influencer etkisini nasıl hayata geçirirler?

????Marka İmajı Oluşturmak ve Güvenirliği Artırmak şöyle özetleyebiliriz,

Markaların önem verdiği ilk adım ,marka imajı oluşturmak ve marka güvenirliğini arttırmak bunu da belli bir kitleye sahip olan influencerlarla işbirliği yaparak sağlamış oluyor .

 

Rezervasyon Sayısını Artırmak

Influencerlarla işbirliği yapan markaların ilk hedefi rezervasyon sayısını artırmak.

 

Markalar influencer etkisinden tam verim alabilmek için etkinlik kampanyaları düzenliyorlar.  Influencerlar da etkinliklerde yer alarak markanın ismini fotoğraf / story/reel de etiketliyor, yorum yapıyor. Böylece markanın ismini duyurup, çekiciliğini attırıyor.

 

Markaların en önemli stratejilerden biri ise düşük maliyetli tatil fırsatları oluşturmaktır , bunun için Influencer etkisinin %60’lara ulaştığı gezi sektöründe çok mantıklı bir hamle olduğunu söyleyebiliriz J

Markalar turizm acentalarına zaten her sene sezon dışında belli bir kontenjan açarak Info vermektedir böylece satışını yapacak olan ekip oteli/tesisi/mekânı tam olarak tanıyıp yansıtabilmektedir şimdiler de ise benzer mantığı reklam algısı ile birleştirerek genelde  sezon da olacak şekilde influencerlar ile reklam ve marka bilinirliği oluşturmuş oluyorlar

 

Sevgiler

Belgin Uzunoğlu


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.