DOLAR 32,6136
EURO 34,7772
ALTIN 2489,989
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çözemediğin düğümü kesmeyi öğrendiğinde olgunlaşacaksın

Değerli Okurlar,

Yaşamda ne çok düğüm çözmeye çalışıyoruz, değil mi?

Koçluk yaptığım müşterilerim görüşmelerimize ekseriyetle çözüm aradıkları konularını getiriyorlar. Düğüm olmuş konular. Çözüm aradıkları konularını bir metafora benzetmelerini istediğimde çoğu düğüm olmuş yün yumağına benzetiyor. Kimi yumağın karmaşası içinde ipin ucunu görebiliyor, kimi göremiyor.

Bana sorarsanız olgunlaşma ve büyüme yoga matı üzerinde veya meditasyon yaparken olmuyor. Olgunlaşma ve büyüme, yaşamda karşımıza çıkan çatışmalı durumlar esnasında takındığımız tavırlar ve yaptığımız seçimler vasıtasıyla hayat buluyor.

Bazı sorunlar vardır ki çözümü bizim elimizdedir. Çalışma, çabalama ve sabır ister. Doğru seçimler ve aksiyonlarla sonuca ulaşacağımızı biliriz ve sonuna kadar gideriz. İyi de yaparız.

Ancak bazı sorunlar vardır ki çözümün bizde olmadığını hissederiz. Her ne kadar dışarıdan bakıldığında mantıklı birçok çözüm yolu var gibi görünse de kalben baktığımızda çözümün bizde olmadığını biliriz. İşte bu noktada dur demeyi bilmek ve çözemediğin düğümü kainata havale etmek en ve tek geçerli çözümdür. Olgunlaşmanın ve büyümenin yolu bu seçimden geçer.

“Umutsuz durumlarda umutsuz çözümlere başvurursunuz.” Jodi Picoult

Sevgiyle,


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.