DOLAR 32,3177
EURO 35,0895
ALTIN 2299,911
BIST 9051,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Uygun Fiyat“ konut yatırımında ne kadar etkili?

12.12.2017
A+
A-

Evlerin satın alınma aşamasında alıcı kitlenin kararlarını almasında etki eden bir çok kriter bulunuyor. Birinci el ev satın alırken konut projelerinde pek çok özellik göz önüne alınmalı ve değerlendirilmeli.

Satın alma yaparken yeni projelerde öne çıkan beş kriter

Ödeme Avantajı ve Fiyat : Fiyat en önemli faktör olarak birikimlerini gayrimenkul yatırımı olarak değerlendirmek isteyen herkes için en temel belirleyici etken. Tabiiki fiyatın yanı sıra markalı projeye özel düzenlenen taksit süreleri, teslim tarihi, ödeme koşullarındaki esneklik, kampanyalar, peşinat seçenekleri de “ Uygun fiyat “ ile birlikte değerlendiriliyor. Yeni ev sahibi olmak isteyen özellikle de kirada oturan kesim daha çok hemen taşınabilecekleri, tamamı ile bitmiş projeleri tercih ediyor.

 

Yakın Çevrenin Etkisi : Yakın çevrenin sahip olduğu özellikler, kişilerin satın alma kararını oldukça yüksek derecede etkilemektedir. Çocuk sahibi olan, olmayı planlayan aileler çocukları için özellikle de okulun konut projesi sınırları içerisinde olmasına ya da projenin çok yakınında konumlanmış olmasına dikkat etmekteler. Sosyal hayata önem verenler ise restaurant, cafe, sinema, alışveriş merkezi gibi sosyal donatıların yakınlığını araştırıyor. Konutun değerinin artmasına diğer etkenler de alışveriş merkezi, iş merkezi, hastane ve üniversite.

 

Sağlanan İmkanlar : Proje çevresinde sunulan imkanlar ise üçüncü sırada yer almakta. Projenin sosyal donatıları yeni hayata başlamak isteyenler için oldukça öne çıkmakta. Bunlar arasında en çok çocuklara özel park ve havuz, yeşil alanlar, spor sahaları, açık ve kapalı yüzme havuzları, açık ve kapalı otopark özellikleri aranmakta.

 

Hem Güvenli Hem Sağlam : Özel güvenliğin olmasının yanında projelerde ev satın alırken konutun sağlamlığı da oldukça önemli bir faktör olarak dikkat çekiyor. Özellikle de akıllı bina – akıllı ev özelliği olan projeler daha ön plana çıkıyor. Deprem yönetmeliklerine göre hazırlanan yeni konutlar, birinci el olarak satışı gerçekleştirilen dairelerin ve binaların daha sağlam olması anlamına geliyor. Çok daha dikkatli ve seçici olan kişiler ise projenin sağlamlığından ziyade bulunduğu ilçenin şehrin en az deprem riski içeren bölgelerinde yer almasına oldukça özen gösteriyor.

Emlak Yatırımının Değeri : Kişiler satın alacağı evin yakın bir zaman içerisinde çabuk değer kazanmasını daha çok önemserler.Bu kişiler için de şu kriterler daha çok öne çıkmakta. Lokasyon olarak avantajlı ve prim yapacak bölgede yer alması, metrobüs, otobüs ve metro araçlarına ve yeni açılacak duraklara yakın olmak oldukça önem taşımakta. Ayrıca dikkat çeken önemli bir diğer konu da emlak yatırımı olarak alınan projede ki amortisman süresinin ne olduğu. Amortisman süresi, bize konutun kiraya verilmesi durumunda satış fiyatının kaç yıl içinde yıllık kira değeriyle karşılanabileceğini gösteriyor.

Yatırımınızın, hedeflediğiniz zamanda geri dönmesini dilerim.

 

SERDAR SEVİNÇ

Ticari Gayrimenkul Uzmanı


YORUMLAR

Solve : *
29 − 13 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.