DOLAR 32,3796
EURO 35,0417
ALTIN 2325,618
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Teog Puanı Hesaplama

03.12.2016
A+
A-

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları iki etapta yapılıyor. I. dönem sınavları 23-24 Kasım tarihlerinde yapılıyor. İkinci TEOG sınavı ise 26-27 Nisan tarihleri arasında yapılıyor. TEOG sınavlarının hemen ardından sonuçlar açıklanmayacağı için öğrenciler TEOG puan hesaplama işlemini TEOG puan hesaplama robotları üzerinden yapıyorlar.

TEOG puan hesaplama 2017 yılında da aynı formülle gerçekleştiriyor. Sınav belirlenen tarihlerde iki oturum olarak gerçekleştiriliyor. İlk günde Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına

giren adaylar, ikinci günde ise Fen Bilimleri, T.C. İnkilap Tarihi ve Yabancı Dil sınavlarına girecekler. Tüm sınavların tamamlanmasının ardından bu kez sınav sonuçlarının açıklanması beklenecek. Ancak sonuçların açıklanması 2017 Ocak ayını bulacak. Bu sürede öğrenciler TEOG puan hesaplama işlemleri ile uğraşacak. TEOG puan hesaplama 2017, öğrencilerin alacakları notu/puanı öğrenmelerine yardımcı olacak. Üstelik artık TEOG puan hesaplama MEB üzerinden yapılabiliyor. “TEOG puan hesaplama nasıl yapılıyor?” ve “MEB TEOG puan hesaplama robotuna nasıl ulaşabilirim?” sorularının yanıtı haberimizdedir.

TEOG puan hesaplama işlemi için MEB’in hizmetinden yararlanabilirsiniz. MEB’in Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü sayfasını kullanarak TEOG puan hesaplamanızı yapabilirsiniz. Ayrıca sitemizde bulunan aşağıdaki tablodan da faydalanarak TEOG puanınızı hesaplayabilirsiniz.

  1. Dönem Netleri 2. Dönem Netleri
Türkçe
Matematik
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
Fen ve Teknoloji
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük
Yabancı Dil
  6. Sınıf Ort.
  7. Sınıf Ort.
  8. Sınıf Ort.

Ortak Sınav Puanı (OSP)
 
 
Ağırlıklı Ortak Sınav Puanı (AOSP)
 
Yerleştirmeye Esas Puan (YEP)


YORUMLAR

Solve : *
11 × 27 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.