DOLAR 32,3655
EURO 34,9476
ALTIN 2325,111
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tabuların saygısı ya da kadınları dinleyiniz!

20.11.2018
A+
A-

Saygı deyince aklıma ilk gelen belirsizlik bugünlerde.. Bizim toplumumuzda ne yazık ki saygı tabu olarak görülüyor.

Koşulsuz hasetlik, kıskançlık, şiddet gösteren büyüklerine dahi saygı beklenmesi, kadınların toplumumuzda yaşam alanlarına, kıyafetlerine, sosyalleşmelerine dahi tabu koyulması saygı olarak görülürken, aslında saygisizligin ta kendisine dönmekteyiz kanısındayım.
Saygısızlık, karşındaki kişinin varlığını yok görmek demekse, saygı;varlığını kabul etmektir. Tabular en çok kadınlara dayatildikca, toplum ezilmeye, cahil kalmaya itilir. Kadina saygı duyulduğunda ise kadın egitim alir, kulturlu olur ve kendi gibi çocuklar yetiştireceği için toplum da kültürlü olur. Cehalet, baskı, tabular, hiçe saymalar ortadan kalkar. Günümüzde bu tabuların niçin özellikle Türkiye ye dayatıldığını hepimiz biliyoruz aslında. Ülkenin jeo-politik konumundan dolayı hükmedebilmek, daha kolay yönetebilmek için, toplum ne kadar cahil olursa o kadar kolay yönetilebilir, sevgisiz, anlayışsız bir toplum olusturulabilecektir. Oysa saygı, özen göstermektir ve sevgiyle hareket etmektir. Sevgi olunca da tabular olmaz, ülke refah seviyesinde olur, anlaşmazlıklar, kavgalar, tartışmalar biter.
Ne yazık ki araba kullanırken dahi yurt dışında pek çok ülkede kornaya basılması saygısızlık olarak bilinirken, ülkemizde trafikte korna sesleri gürültü kirliliği ile birlikte kavgaları hatta ölümleri dahi getirmektedir. Çünkü, insanlar tabulara sahip olup bastirildikca öfke oluşmaktadır. Öfkenin karşılığı ise sevgidir ve öfke ancak sevgiyle yenilebilir.
 
 
Burada annelerimize çok iş düşüyor. Anneler toplumu yetiştiriyor, büyütüyor. Kadinlarimiz ne kadar çok eğitilirse o kadar eğitimli, saygılı bireyler yetişecektir. Kadinlari dinlemek gerek. Kadinlar varolus gereği erkeklere göre çok daha ayrıntılı düşünebildiği için onların düşüncelerine, sözlerine önem verilmeli ve dinlenmelidir. Bu şekilde saygının tabu olarak değil de sevgi ile birlikte yürüyebilen bir davranış şekli olabilmesi mümkündür. Böylece insan, karşısındakini anlamaya çalışarak dinleyebilir, oldugu gibi kabullenebilir ve yargıdan vazgeçer. Ülkede huzur, barış, saf sevgi olur. Ve sevgi bulaşıcıdır. Kisiden kişiye bir gülümsemeyle dünyaya yayılır.
Artık aydınlanma zamanı gelmedi mi ? Hadi o zaman !Tabuların saygısını bırakıp, sevgiyle saygı yolunda yürüyelim. Kadinlarimizi dinleyelim, eğitelim. Güzel, sevgi dolu, kültürlü, mutlu bir toplum olmak mümkün.
Meltem Akcan

Goloka Healing


YORUMLAR

Solve : *
28 ⁄ 14 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.