DOLAR 32,4568
EURO 34,8077
ALTIN 2440,726
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

(Negatif) Döngüden nasıl çıkılır?

İnsan beyni ilginç bir araçtır. Çok zekidir ve yine de beynin neredeyse % 95’i olan bilinçaltı kısmı, öğrenilen, maruz kalınan her fikri veya bilgiyi, olumsuzluk eklerini görmezden gelerek algılar. Hepsini olumlu gibi kasasına atar. Örneğin, “mavi bir arabayı düşünmemek” denilince, bilinçli zihnimiz “düşünmemek” eylemini anlasa bile, komut sadece “mavi araba – düşünmek” olarak gider ve söylendiği anda mavi araba düşünülmüştür bile. Bu nedenle insan beyni büyük ölçüde, aslında kendisini sınırlayan (olumsuz)döngülerle, olumsuz inanç kalıplarıyla doludur. Bilinçli zihin, bu döngüyü kendi başına değiştirecek bir kısım değildir. Aksine; bilinçli zihin, emir ve komutayı bilinçaltındaki hazineden alır, onun bir sonucudur, diyebiliriz. Hatta bilinçli zihin, bilinçaltındaki kodlamaları korumakla görevlidir. Bir “kapı bekçisi”dir. Bu nedenle, kendimizin en iyi versiyonuna, iyileşmeye, huzura, mutluluğa, başarıya, bolluk ve berekete, kısacası “refaha” yer açmak için, bilinçaltında kayıtlı “sınırlayıcı inançları”, sistemden temizlemek önemlidir.

Öncelikle ve önemle belirtmek isterim ki; bilinçaltına yönelik tüm tekniklerin muhakkak, uluslararası sertifikalı ve akredite olan güvenilir uzmanlar eşliğinde uygulanılması şarttır.

Olumsuz inançları bilinçaltından temizlemek için çok çeşitli teknikler vardır. “Sokraktik Sorgulama”, “Hipnoterapi” ve “Ho’oponopono” bunlardan sadece birkaçıdır. Örneğin bir kişinin başından geçen olayları anlattığını farz edelim: İşlerin kötü gidişatını anlattığını, nasıl başarısızlığa ve haksızlığa uğratıldığını, ülkesindeki bazı ekonomik zorluklar nedeniyle işinde başarısız olmanın endişelerinden bahsettiğini varsayalım. Bu durumda, bu kişinin en temel ifadeyle başarı, özgüven, cesaret ve bolluk/bereket ile ilgili olumsuz inanç kalıpları olduğunu söylemek mümkün olabilir. Nitekim bu konu gerçekten de çoğu insanın (hemen hemen herkesin) en sık mücadele verdiği konulardan biridir.

Bu gibi durumlarda Sokratik Sorgulama tekniğinin basit bir versiyonu kullanılabilir. Örneğin bu anlattığına gerçekten inanıp inanmadığı, neden inandığı soru döngüsü kullanılabilir. Örneğin kişi, buna neden inandığı sorulduğunda, geçmişte nasıl başarısız olduğu hakkında ya da sektördeki kişilerin nasıl zor durumda kaldığına dair bazı örnekler verecektir ki bu normaldir. Sokratik Sorgulama ile; kişinin olumsuz inancının nereden/kimden geldiğine dair kök bulunana kadar bu sorularla devam edilebilir. Ve artık bu negatif inancın dibine inildiğinde, son noktada, aslında bunun başka bir yer veya kişiden geldiği, kişiye ait olmadığı ortaya çıkacaktır. Bu noktada artık kişinin olumsuz inanç kalıbı, pozitif olanla değiştirilebilir.

Başarı ve para ile ilgili olumsuz inancı temizlemenin bir başka yolu da, danışanın bilinçaltı zihninin, başarılı ve bereketli hissettiği anları özel hayali tekniklerle geri getirerek (yani anları görmesini sağlayarak, danışanın bilinçaltına bağlanmasını sağlayan hipnoterapi yöntemi kullanılarak gerçekleştirilebilir.

Ayrıca, Ho’oponopono tekniğinde kullanılan 4 (+1) “sihirli cümleler”, sadece başarılı olamama korkusu açısından değil, sadece diğer olumsuz döngüler için onu olumsuz döngülerinden kurtarabilir. Bu teknik, olumsuz bir döngü ile karşılaşabileceği olaylardan kurtulmasına yardımcı olabilir; çünkü kişi bakış açısını değiştirdiğinde tüm dünyası değişir.

Bu makalenin başında belirtildiği gibi, bilinçaltındaki tıkanıklıkları, olumsuz döngüleri temizlemenin birçok yolu vardır. Bilinçaltı konusunda 15 kadar tekniğin akredite uygulayıcısı ve eğitmeni olarak söyleyebilirim ki; tüm teknikler aslında, eğer doğru senkronizasyon ile uygulanırsa, birbirini destekler de güçlendirir. Tekrar belirtmek isterim ki tümünün muhakkak sertifikalı/akredite uzmanlar tarafından uygulanması gerekmektedir.

Arayış ve öğrenim bitmez; deneyimlemek muazzam.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.