DOLAR 32,5441
EURO 35,0444
ALTIN 2458,985
BIST 9830,9
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Neden hep iyiyim diyoruz? İyi miyiz gerçekten?

03.04.2023
A+
A-

Ağzımızdan çıkan her söz frekansımızı etkiler. Her bir kelime dalga dalga etrafımızı sarar. Öyle ki; pozitif konuştukça kendimizi daha pozitif, negatif konuştukça daha negatif hissederiz. Bu sebeple olabildiğince olumlu konuşmak önemlidir. Olumlu kelimelerin gücünü günlük akışımızda farketmeliyiz. Bu kelimelerin gücü pozitif açımızı daha güçlü hale getirir. Fakat bazı kelimeler vardır ki; zihin hemen kabul eder. Mesela; ben bittim, çok kötüyüm, başaramıyorum gibi cümle kalıplarını zihin hemen kabullenir ve gerçekten kendimizi kötü, bitik ve başaramamış hissederiz.

 

Zihnimiz artık bu bilgiyi kabul etmiş olur. Ve sizi bu bilginin frekansına çeker. İşte küçük bir örneği; Nasılsın sorusuna ne cevaplar veriyoruz? -Hep iyi olmaya mı çalışıyoruz? Neden hep iyiyim diyoruz. Sahi iyi miyiz gerçekten? Hissetmeden söylediğimiz her kelimenin frekansına uyumlanıyoruz çünkü. İstemiyoruz kısaca. Dönüştürmeyi bilmiyoruz belkide. Yaşamımızı sözcüklerimizle, davranışlarımızla seçimlerimizle daha olumlu hale getirebiliriz. Ağzımızdan çıkan her söz tüm evreni dolaşarak bize geri geliyor çünkü.

 

Bazen fark ederiz bazen de fark etmeyiz yine de akış devam eder. Peki ya bu akışı nasıl dönüştürebiliriz? Birçoğumuz için kelimeler sadece geçici bir andır.

 

Duygularımızı ve düşüncelerimizi kelimelere dönüştürürken onları içimizde nasıl seslendirdiğimize dikkat etmeliyiz. Farkında olmadan oluşturduğumuz düşünceleri sesli bir şekilde evrene iletiriz. Sonunda karşımıza çıktığında ise neden bu kadar şaşırırız? Oysa ki dönüp ne söylediğimize bakmak, en baştan o güne kadar ağzımızdan ne çıktığına, hangi mesajı sesli olarak tekrar tekrar ilettiğimize baksak, tüm bu akışta karşımıza çıkanları anlamlandırmak daha kolay olacaktır. O zaman; (…) ‘Nasılsın?’ sorusuna – Eh… iyi olmaya çalışıyorum. ‘Fena değilim işte.’ şeklinde verdiğimiz cevaplar nasıl bir enerji yayardı?

 

Peki beyin bu iç karartıcı ifadelere nasıl tepki verirdi? İşte kelimelerin hayatımızın akışında ne kadar güçlü sonuçlar oluşturabileceğini bir kere daha düşünelim öyleyse. Bu yazımda bana eşlik ediyorsanız bugün kullandığınız her ifadeye; aklınızdan geçen her düşünceye ve ağzınızdan çıkan her söze tek tek dikkat etmenizi dilerim. Çünkü kelimeler görünmez değildir. Kelimeler hayatımızı değiştirir. Sevgiyle kalın.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.