DOLAR 32,3703
EURO 34,9493
ALTIN 2325,545
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Evet onunla aramızda bir ilişki var !!!

06.08.2019
A+
A-

Haydi hepimiz inkarı bırakıp açık yüreklilikle kabul edelim ve itiraf kısmına geçelim. Kabul etsek de etmesek de onunla aramızda bir çekim, inkar edilemez bir bağ var. İstesek de uzak kalamıyoruz , yokluğuna dayanamıyor, varlığıyla da yetinemiyoruz.

Bazıları çok seviyor söyleyemiyor, bazıları ise hiç sevmiyor ama kurtulamıyor. Kimi elini verip kolunu kaptırıyor, kimi parmağının ucuyla bile dokunamıyor. Konuyu çok uzatmadan size sorayım :

Parayı bir insan gibi düşündüğünüzde onunla ilişkiniz size nasıl görünüyor ? 

Sevip de kavuşamayanlardan mısınız ?

Çocukluktan beri hayaliniz, her gece rüyalarınızda gördüğünüz, kavuşacağınız günü iple çektiğiniz bir sevgili gibi belki  ? Onu başkaları ile görmek size hep acı verdi. Siz sevdiniz eller aldı. Siz de öylece bakakaldınız .. Öyle mi ? Şans, kader, kısmet diyorsunuz … Ne oldu da ulaşamadınız, o fırsatı nerede kaçırdınız ? Şimdiki aklınız olsa ne yapardınız ? Belki de dedeniz o deniz kıyılarındaki tarlaları çorak diye satmamış olsa siz şimdi çoook zengindiniz…  Hadi bırakın üzülmeyi. Olan olmuş. Yeni fırsatlara odaklanın ama unutmayın. Bu bakış açısını değiştirmeden yeni fırsatları göremezsiniz. 

Evlilik aşkı öldürüyor misali, kavuşunca heyecanı kaybedenlerden misiniz ?

Vaktiyle çok sevdiniz, uğruna herşeyimi veririm dediniz, ne yaptınız ne ettiniz , imzayı attınız, kavuştunuz istediğiniz kadar paraya… Ama sonra bir de baktınız, o eski tadı, heyecanı kalmamış aranızdaki ilişkinin, meğer siz onu elde etmeyi değil peşinden koşmayı sevmekte, istemekteymişsiniz. Yakından görünce, ne olduğunu çözünce , istediğiniz zaman yanınızda olunca kıymetini bilmez oldunuz. Belki soğudunuz. Olur öyle. Üzülmeyin. Ayrılın desem ayrılamazsınız zaten bilirim. Hem şikayet eder hem de bırakamazsınız. Öyleyse artık onunla mutlu olmayı , heyecandan vazgeçip huzura kavuşmayı deneyin. Rahat edersiniz. 

Seviyeli bir beraberliğiniz var yani sadece arkadaş mısınız ?

İyi bir arkadaş iyi günde kötü günde yanınızda olan, dertlerinizi de sevinçlerinizi de paylaşan, sizi üzmeyen, yıpratmayan, halinizden en çok anlayan, sizi bir şeylere zorlamayandır değil mi ? Para ile de ilişkiniz böyle olabilir mi ? Siz isterseniz ve izin verirseniz neden olmasın ? Gerektiğinde orada olduğunu bilmek bile iyi gelir. Ama düzenli olarak sizin de onu aramanız, sormanız gerekir. Fazla da ihmale gelmez. Arkadaşlık güven işidir. Para size, siz paraya güven duyuyorsanız uzun yılları birlikte geçirebilirsiniz. 

Mazide kalan eski bir sevgili gibi mi ?

Bir zamanlar çok güzel günleriniz geçti ama artık bitti mi ? Siz mi bitirdiniz o mu bitti ? Kesin siz bir şey yapmışsınızdır ! Belki fazla üstüne gitmiş , belki ihmal etmişsinizdir. Nasılsa kaybetmem diye düşünüp olmayacak işlere girmişsinizdir. Geçmiş olsun . Bu da size ders olsun. Yeniden kavuşursanız aynı hataları tekrar etmeyiniz.  

Kolunuza takıp herkese göstermek istediğiniz bir sevgili mi ?

Onunla ilişkiniz biraz göstermelik gibi mi ? Yani pek ciddiye almıyorsunuz ama herkes de sizinle olduğunu görsün istiyorsunuz. Playboy tarzı bir yaklaşımız var bu para işine . Pahalı saatler, lüks arabalar, ultra lüks villalar, yatlar, katlar … Sonra boy boy fotoğraflar …Hep başkalarına göstermek için mi ? Ama böyle yaparsanız merak eder herkes . Acaba siz hangi konuda eksiksiniz , neyi gizlemek asıl derdiniz ?!

Köşe bucak herkesten sakladığınız platonik aşkınız mı ? 

Çok seviyorsunuz ama kimseye de söyleyemiyorsunuz. Öyle uzaktan bakıyorsunuz ama elde edebileceğinize dair de en ufak bir inancınız yok. O yüzden hiç adım atmıyor, melul melul bakıyorsunuz uzaktan. Böyle durumlar için söylenmiş o meşhur sözü hatırlamalısınız. ” Seviyorsan, git kazan bence ..” Eminim o da size karşı boş değil. Çalışırsanız kazanacaksınız. 

Geç buldum, çabuk kaybettim hikayesi mi ?

Uzun yıllar beklediniz, sabrettiniz . Kah ölü yatırımlar yaptınız, kah biriktirip kenara attınız. Bir gün geldi bir de baktınız çok birikmiş , yatırımlar meyvesini vermiş . Harcayacak çok paranız olmuş ama harcamaya ne enerjiniz ne zamanınız kalmış. Yaşlanmışsınız. Harcayın gitsin artık. Mezara mı götüreceksiniz. 

Doğduğumdan beri birlikteyim, ikiz kardeşim gibi, yokluğunu hiç bilmedim ki… durumu mu? 

Onunla doğdunuz, onunla yaşıyorsunuz. Yapışık ikizler gibi anılıyorsunuz. Yokluğunu bilmediğiniz için hasret de kalmadınız hiç. Belki yanınızdayken değerini de bilmiyorsunuz. Ama uzak kalsanız , ayırsalar sizi, çok acı çekersiniz yüreğiniz sızlar, alışamazsınız. Allah ayırmasın diyelim o zaman. Ama siz de birlikte yaşamayı öğrenmelisiniz . 

Bunlar benim ilk aklıma geliverenler. Düşündükçe daha binlerce çeşitini bulabiliriz. Kimse kimseye benzemez. Her insan ayrı bir dünyadır. Her dünyanın paraya bakışı farklıdır. “Benim parayla ilişkim de şöyle ..” diyorsanız yazın, okuyalım. Belki yazarken ya da düşünürken siz de yepyeni şeyler farkedersiniz. 

Parayla olan ilişkinizde ömür boyu mutluluklar dilerim. 

ETİKETLER: , ,

YORUMLAR

Solve : *
46 ⁄ 23 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.