DOLAR 32,3301
EURO 35,0433
ALTIN 2279,847
BIST 8996,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Balon ve iğne!

Büyüklenen insan bir hayal dünyasında yaşar. İçine sürekli hava dolduran ve şişip genişledikçe kendisini daha da yenilmez zanneden naylon bir balondur kendisi.

Yalanlar söyler,planlar kurar,insanların yüzüne gülüp onları överken arkasından türlü tuzaklar kurmaya çalışır. Bu yaptıkları kısa vadede ona başarı getirdikçe kendisine daha da güvenir cüreti daha da artar. En sonunda yoluna minicik ve ufacık gözüken bir toplu iğne çıkar. Dev gibi şişmiş naylon balon minicik toplu iğneyi görünce “ben bunu ezer geçerim aklı varsa yolumdan çekilir” der. Minik toplu iğne ufacıktır ama çelikten üretilmiştir ve ucu sivridir. Kimseye karışmaz ve kendi halinde yaşamını sürdürür.

Kocaman balonun kendi üzerine gelmesine anlam veremez çünkü o balonun aslında ne olduğunun ve kendisiyle çarpışırsa başına ne geleceğinin farkındadır. Balonun bu basit gerçeği göremiyor olmasına şaşırır. En sonunda balon minik toplu iğneyi ezip geçmeye karar verir. Onun üzerine atlar ve kaçınılmaz bir son olarak GÜMM diye patlayarak tarihe karışır. Tam patladığı anda gerçekleri görmüştür ama artık çok geçtir. Tüm tarih, içi egolarının boş havasıyla dolmuş kibirli naylon balonların kendilerini minik ve alçak gönüllü toplu iğnelerin üzerine atıp patlamaları şeklinde basitçe özetlenebilir.


YORUMLAR

Solve : *
10 + 28 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.