DOLAR 32,5522
EURO 34,8679
ALTIN 2429,236
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Emanet

06.03.2022
A+
A-
Bu dünya gerçekliğinde fark etmemiz gereken en önemli şeylerden biri de; hiç bir nesnenin, hayvanın, bitkinin ve başka bir insanın sahibi olmadığımız!
Nasıl mı?
Nesneleri, (masa, tarak, ev, araba) yalnızca belli süreliğine kullanır sonra da onları ya değiştiririz ya başkasına veririz ya da geri dönüşüme göndeririz. Süreli olarak kullanım hakkına sahip oluruz. Sonsuza kadar bize ait olmazlar.
Hayvanlar, (evcil) bizim yaşamı paylaştığımız, kendi iradeleri olan, seçimleri olan, özgün yaratılmış, hayatımıza sevgiyi yayan arkadaşlarımızdır. Sonsuza kadar bizimle olmazlar.
Bitkiler, kendi dünyalarında yaşamsal bir döngüye sahip, bizlere güzel görünümleri, güzel kokuları, sayısız faydaları ile renktir yaşamlarımızda. Sonsuza kadar bize eşlik etmezler.
Çocuklarımız, biz onların sahibi değiliz ve yalnızca şu an ki üç boyutlu algıladığımız dünyaya gelmelerine vesile ve aracılık yapan anne ya da babalarız. Amacımız onların hayatlarında rehber olabilmek. Sonsuza kadar ve asla sahipleri değiliz.
Bir tek şeyin sahibiyiz bu realitede o da emanet! Var olduğumuz, algıladığımız, algılandığımız, ispatımız, evimiz, sığınağımız, yaşamımızın kaynağı, en önemli ve önemi tartışmasız bedenimiz! Biz bedenlerimize iyi bakma yükümlülüğü ile dünyaya gelen yaratılmışlarız. Tüm uzuvlarımız, organlarımız o kadar mükemmel bir tasarımın ürünü ki,  paha biçilemez! O’ nu yani kendimizi fark edip sevmeye başladığımızda, ona hak ettiği gibi baktığımızda, O’ da bizi mutlu ve huzurlu kılacak tüm doneleri bize koşulsuzca sunar.
Hadi, şimdi Farket! Ne yapıyorsun bedenin için ve yapman gereken neyi ya da neleri yapmıyorsun. Onu hem fiziksel beslemenle, hem duygusal, hem zihinsel hem de ruhsal olarak ne kadar yıprattın kirlettin? Farkında olarak ya da olmayarak…
Sence de arınma zamanı gelmedi mi?
Farket, Seç, özgürleş ve yaşa!


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.