DOLAR 32,5839
EURO 34,6502
ALTIN 2529,62
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Niye bir koça gitmeliyim?

14.03.2021
A+
A-

Yeni bir işe başlarken heyecanla sevdiklerinizle paylaşmak isteriz. Söyleyeceklerimiz bitmeden karşı taraftan “Sakın yapma!”, “Bu iş olmaz, zarar görürsün, sonra üzülürsün!” gibi onlarca olumsuz cümle… Ardından da örnekler başlar; “Ben yaptım da ne oldu?” “Bak Ahmet de yaptı, iflas etti.”

Tüm bunlar karşısında heyecanımız söner ve söylediğimize pişman oluruz. Aslında istediğimiz sadece yanımızda durup heyecanımızı paylaşmalarıdır. Kimse bize bu iş için planımızın ne olduğunu, bütçemiz olup olmadığını, en önemlisi o işin kişisel gelişimimizi veya eğitimimizi destekleyip desteklemediğini bile sormaz. https://www.icfturkey.org/kocluk-hakkinda/bir-koc-olmak-icin/

Neden acaba? Neden sadece bizi vazgeçirmeye çalışırlar? İşte bu sevdiğimiz ve önemsediğimiz için heyecanlarımızı paylaştığımız kişiler aslında kötü niyetli değiller sadece olaya kendi pencerelerinden bakıp zarar göreceğimizi düşünüp bizleri korumaya çalışıyorlar.

Tüm bu diyaloglar sonrası ne olur? Baştaki heyecanımızdan eser kalmaz değil mi? Heyecanımızın yerini yorgunluk ve mutsuzluk alır. Hayallerimiz suya düşmüş, bir de üstüne üstlük kendimizi savunurken buluruz.

En baştaki duygumuzdan eser yok! Hatırlıyor musunuz; en başta hayallerimiz neydi? Neleri hayal etmiştik ama neler bulduk? Bizim tek istediğiniz heyecanımızı paylaşarak bize destek olmalarıydı. Peki şimdi ne yapacağız?

Yapmak istediğimiz işe ne kadar hazır olduğumuzu ve bu işi gerçekten isteyip istemediğimizden emin olmalı ve profesyonel bir koçtan bu hususta düzenli yardım almalıyız. Koçlar bizi vazgeçirmek yerine bizlere yapmak istediğimiz hayallerimiz ile ilgili sorular sorarak biz cevap verdikçe, cevaplarımızdan yeni sorular üretirler.

Değişimi yönetmede koçluğun gücü için TIKLAYINIZ!

Bu yeni sorularla bize yapmak istediklerimizi ve en önemlisi de dışarıdan kendimize bakmamızı ve büyük resmi görmemizi sağlarlar. Artık kendimize bir yol haritası çizmek ve bu uğurdaki amaçlarımızı başarmak için neler yapabileceğimizi belirlemiş, daha güçlü ve başımıza gelecekler için hazırlıklı oluruz. Böylelikle sonuca nasıl ulaşabileceğimizi görüp emin adımlarla kendimize daha çok güvenerek hareket ederiz. Sevdiklerimizin karşısına çıkarken kendinden emin ve ayaklarımız daha çok yere basarak çıkarız.

Sizce de hayallerinize ulaşmak için harekete geçmenin zamanı gelmedi mi?


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.