DOLAR 32,5036
EURO 34,9639
ALTIN 2429,96
BIST 9812,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İçeriden aydınlanmak 

22.09.2021
A+
A-

“İnsanlar renkli cam pencereler gibidir. Güneş çıktığında ışık saçar ve parlarlar ama karanlık çöktüğünde, güzellikleri ancak içten gelen bir ışık varsa açığa çıkar.”

Elisabeth Kübler-Ross Kocaman bir duygu bahçesinden oluşuyoruz her birimiz. Hoş ve hoş olmayan birçok duygu barınıyor içimizde. Bir de belirsizlik var çünkü hangi köşede nasıl duygular bizi bekler bilmiyoruz. Nasıl bir motivasyonla yol alırsak alalım, bize eşlik eden şey kırılganlığımız ve umudumuz oluyor. Burada yol ikiye ayrılır. Kırılganlığın yaratacağı huzursuzluğa rağmen o köşeyi dönebiliriz ve kırılganlığın yaratacağı huzursuzluktan endişelenip yol değiştirebiliriz. http://didemhacipasaoglu.com/

Neden yol değiştiririz? Çünkü istemeyiz hüznü, mutsuzluğu, huzursuzluğu, utancı, hayal kırıklığını görmek. Amaç görmezden gelmektir yani kendimizi körleştirmektir. Körleştirmenin en iyi yollarından biri de kendini meşgul tutmaktır. “Çok yoğunum”, “hiç vaktim yok”, “nefes alacak zamanım yok”..vb. Bu meşguliyete aşina mısınız?

Körlük köreltme yaratır.

Buraya kadar kontrolümüzdedir. Ama kör olmayı seçtikten sonra durum kontrolümüzde değildir artık. Körlük hoş olmayana kendimi kapatayım, hoş olana kendimi açayım gibi bir şey değil. Eğer kör olmayı seçtiysen artık olumluyu da, olumsuzu da göremezsin. Çünkü karanlığa kendimizi kapattığımızda, aydınlığa da kapatmış oluyoruz.

Deniz seviyesinde başarı için TIKLAYINIZ!

Sonra zamanla içindeki ışığın da söndüğünü fark edersin. Halbuki savunmasız olmak, kırılgan olmak, bazen de düşmek ne çok minnet, hediye gizler içinde. Dr. Brene Brown bu anların bir lütuf olduğunu fark ettiği an hayatının değiştiğini söyler.

Karanlığa da, ışığa da açalım kendimizi. Varsa içinde söze gelmeyen duygular veya varsa içinde tuttuğun, görmezden geldiğin duygular, ifade etmek için tam zamanıdır belki. Ancak o zaman, etraf kararsa bile içinde ki ışık aydınlatır. İçeriden aydınlanırsın ve aydınlatırsın.

Didem Hacıpaşaoğlu
MBSR/Mindfulness Eğitmeni, Adler Eğitimli Koç
+90 532 502 47 93
info@didemhacipasaoglu.com
www.didemhacipasaoglu.com
@didem.hacipasaoglu


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.