DOLAR 32,377
EURO 35,0173
ALTIN 2325,693
BIST 9102,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hayatımıza ilham veren kadınlar

07.03.2021
A+
A-

‘’Hangi kadın senin hayatına ilham olarak içinde çiçek açtırdıysa, sen de o kadının içindeki çiçekleri açtırmak için bir teşekkür mektubu yazmaya var mısın?’’

8 Mart Dünya Kadınlar günü, dünyanın her yerinde bugün kutlanan, işçi sınıfı kadınların haklarını arama yolcuğuyla başlayan ve günümüze kadar birçok kadının mücadelesini içeren evrensel bir gündür. Anne olan kadınlar, abla olan kadınlar, öğretici olan kadınlar, eş olan kadınlar, sevgili olan kadınlar, arkadaş olan kadınlar, rol-model olan kadınlar kısaca hayatımıza her nasıl olursa olsun dokunan kadınların günü 8 Mart… Bu günün toplumsal olarak özel ve değerli anlamları olması yanı sıra, bireysel olarak da derin anlamları bulunuyor.

Bireysel olarak çoğu insanın idolleri, örnek aldıkları ve hayatlarına geçirdikleri kadınlar vardır. Kimi çok çalışkan olmasıyla, kimi başarılı olmasıyla, kimi anaçlığıyla, kimi şefkatiyle, kimi sabrıyla ama mutlaka birçok kadın yaşamımızın belirli bir noktasında hayatımıza dokunuyor. Hayatımızda bu şekilde yer alan kadınlar belki de farkında olmadan bizim hayata farklı bir gözle bakmamızı sağlıyor, hayata güvenmemizi sağlıyorlar.

Bizler de 8 Mart Dünya Kadınlar gününü bu emekçi kadınlarımıza adıyoruz, kutlamalar yapıyoruz, değerli olduklarını söyleyip çiçekler veriyoruz. Ancak bir kadın olarak bana göre; bir kadının hayatına dokunmak istiyorsan onu mutlu edecek en güzel şey, onun varlığının senin hayatında bir değişimi sağlıyor olabilmesidir.

O zaman bu kadınlar gününde bir kadının Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorsan önce bir bak bakalım hangi kadın senin hayatına dokunmuş, ilham olmuş, yaranı sarmış, geleceğine farklı bakmanı sağlamış… Belki bu kadınlar gününde ona çiçek almak yerine, onun içinde çiçek açtırmak en güzel hediye olacaktır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün en güzel hediyesi olarak bir kadının içinde çiçek açtırmak istiyorsan, senin hayatına nasıl dokunduğuyla ilgili ona bir teşekkür mektubu yazabilirsin. Çünkü bu kadınlar senin hayatına ilham olarak senin de içinde çiçekler açtırmışlardır ve bunu bilmek onlar için belki de hediyelerin en güzelidir.

Her insan değerli olduğunu hissetmek ister, bu gün biz insan olan kadınlara değerli olduklarını hissetmelerine vesile olalım.
8 Mart Dünya Kadınlar günü tüm ‘’teşekkürlerimle’’ kutlu olsun…


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.