DOLAR 32,5852
EURO 34,7618
ALTIN 2509,068
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Şirketler için sistem dizimleri

02.04.2021
A+
A-

İşyeriniz için bir dönüm noktasında mısınız? Yönetimsel bir değişikliğe karar verme aşamasında mısınız? Firmanız için bayileşme ve bölgesel kararlar mı vermeniz gerekiyor? Çalışanlar, astlar/üstler arasında sorunlar mı var? Ortaklarınızın sizin kadar özverili olduğundan emin değil misiniz? Firmanızın derindeki dinamiklerini farklı bir teknikle görmek ister misiniz?

 

Alman bilim adamı Bert Hellinger, Afrika’daki Zulu Kabilelerinin uyguladıkları ritüeller üzerinde yaptığı incelemeler sonucunda, her sistem için uygulanabilecek bir çalışma geliştirir. Bu çalışmasına Sistem Konstelasyonu adını verir.

 

Kuantum fizikçiler için madde yoktur, enerji vardır. Hellinger’in literatüre kazandırdığı teknik bu bilgilerle örtüşür. Buna göre; Evrende herkes ve herşey birbirine görünmez enerjetik bağlarla bağlıdır. Genel kollektif alan içinde sistemlere dahil olarak yaşarız. Sistem üyeleri birbirlerini pozitif veya negatif yönde etkilerler. Sistemde oluşan tıkanıklıklar zamanla kendilerini çok farklı sorunlar olarak gösterme eğiliminde olurlar.

 

Şirketler de birer sistemdir ve kendi dinamikleri vardır. Bu nedenle Sistem Konstelasyonu tekniği şirketlere de uygulanabilir. Bu çalışma sayesinde şirketinizin mevcut durumdaki dinamikleri, bir sıkıntı varsa bunun dayandığı kök farkedilebilir.

 

Çalışma yaptırmaya karar veren şirket yetkilisi ile özel/birebir ön görüşme yapılır ve şirket genogramı çıkarılır. Görüşme esnasında çalışma ile bakılacak problem net bir şekilde tanımlanır. Sonrasında temsilciler yardımıyla morfogenetik alanda çalışma gerçekleştirilir.

 

Sistem Konstelasyonu, önemli bir karar aşamasındaki, verim problemi yaşayan, belli döngülerden kurtulmaya çalışan firmalar için, can alıcı bir deniz feneri niteliğinde olabilir. Bu çalışma ile altta yatan nedenin aslında çok farklı bir yere dayandığını görme ve bu konuda gerekli adımları atabilme şansı yakalanabilir.

 

Yeniliklere açık şirket yöneticilerinin tercih ettiği Sistem Konstelasyonu tekniğini şirket için uygulama kararı almak, bu tekniğin hayatın diğer aşamalarında da vazgeçilmez yol gösterici olmasını sağlayabilir…

 


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.