DOLAR 32,3693
EURO 34,9637
ALTIN 2325,962
BIST 9067,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dijital pazarlama bugünlerde neden bu kadar önemli?

Mevcut aşamada iyi bir kariyer oluşturmak istiyorsanız, dijital pazarlama alanında bilgi edinerek başarılı olabilirsiniz. Bu alanda ilerlemek için önce teknolojiye olan ilginizi geliştirmelisiniz.

Bugün dünyamız yavaş yavaş sayısallaştırılıyor, ancak çok küçük bir adımla. Metinlerin ve Vedaların çoğu atalarımız tarafından alındı bugün dijitalleştiriliyor. Parlamento ve Kurucu Meclis’te verilen üst düzey liderlerin konuşmaları da dijitalleştirildi. Tüm bilgileri tek tıklamayla ve fare tıkacıyla yakalayabiliriz.

Açıkçası, bu çalışmanın arkasında bir sürü zor iş var. Bunları yapmak için gece gündüz çalışıyorlar. Bu dijital çağda, kariyerinizi de bulabilirsiniz. Aynı zamanda, size çok iyi bir paket verebileceğini söyleyebiliriz. Gündelik mobil uygulamalar ve web siteleri en azından aynı mesajı veriyor. Burada sizi çeşitli iş profilleriyle tanıştırıyoruz.

Veri Analisti / Web analitiği İçerik yazarı Tüketici ilişkileri yönetimi Bağlı pazarlama.

1. SEO (Search Engine Optimization) marketing
2. Social Media Marketing
3. Pay per click advertising
4. Mobile Marketing
5. Email marketing specialist
6. Designer
7. Data Analyst/Web analytics
8. Content Writer
9. Consumer relation management
10. Affiliate Marketing.

Yukarıdaki iş profillerinin tümü görülebildiği gibi. Bu iş profilleri dijital çağdır. Temel işi anlıyorsanız ve işinizi nasıl pazarlayacağınızı da biliyorsanız, bu kariyer tam size göre. Bu dizinin ve dijital pazarlamanın en iyi yanı, gelişen bir işletme olmasıdır. Hiç kimse onun her şeyi bildiğini iddia edemez. İlgi alanlarınıza bakarak ileriye gidebilir ve büyük paralar kazanabilirsiniz. Düzenli olarak kendisini güncellemeye devam etmek zorundadır.

Dijital Pazarlamanın Faydaları

Dijital pazarlama alanı herhangi bir işle sınırlı değildir ve bu konuda birçok fırsat vardır. Bu seçim adayın niteliği doğrultusunda tutularak yapılmalıdır. Dijital pazarlamanın artan etkisi göz önüne alındığında, talebin çok yüksek olduğu ve talep arzındaki bu büyük farkın kesinlikle ücretlerini etkileyeceği söylenebilir.

Dijital Pazarlamaya Nasıl Başlanır?

Dijital pazarlamada blogu okuyun.
Şehrin Dijital Pazarlama Programı Workshop’a katılın.
Dijital Pazarlama ve Yeni Medya Konferanslarına Katılın
Kendi blogunu yazmaya başla.

Enstitüde Dijital Pazarlamayı öğrenin
Dijital Pazarlamada İş Profili

Günümüzde daha büyük şirketlerdeki dijital pazarlama uzmanları çok önemlidir. Bunlar dijital pazarlama ekibinin önemli üyeleridir. Dijital pazarlama materyallerini hazırlamak ve sürdürmekle yükümlüdür. Şirket için web banner reklamları, e-postaları ve web siteleri oluşturarak markalaşıyorlar. Cep telefonları ve sosyal medya aracılığıyla insanlara ulaştırılan internet ve dijital teknolojiler için pazarlama kampanyaları hazırlayın.

ETİKETLER:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.