DOLAR 32,3316
EURO 35,1116
ALTIN 2302,479
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ludens Roboadvisory’den yatırımcılara fırsat eşitliği!

10.12.2018
A+
A-

 Ludens Roboadvisory hakkında bilmek istediğiniz her şeyin bahsedildiği yine değerli bir röportaj;

Soru: Ludens Roboadvisory nedir? Yatırımcılara nasıl yol gösterecek? Kısaca anlatır mısınız?

Cevap: Ludens Roboadvisory, yatırımcılara risk profillerine uygun yatırım önerileri sunan bir hizmet. Ürünümüz yatırımcının öncelikle risk profilini tespit ediyor. Ardından getirilerin optimize edilmesini sağlayan algoritmamız, ona en uygun yatırım araçlarını tavsiye ediyor. Dinamik bir sistem olmasını istedik. Piyasalardaki değişikliklere göre yatırımcının portföyünü güncelliyoruz. Ayrıca, yatırımcının risk profilinde zaman içinde bir değişiklik olduğunda  öneri mekanizması yeniden çalıştırılıyor.

Soru: Neden böyle bir ürün geliştirme ihtiyacı doğdu?

Cevap: Ülkemizde ve dünyada da bu böyle, özel portföy yönetimi adı üstünde özel.. Yüksek meblağlı müşterilere belli bir yönetim ücreti karşılığında sunulan bir hizmet. Oysaki herkesin birikimlerinin yönetilmesine ihtiyacı var. Çünkü yatırım yapmak karmaşık bir iştir. Yatırım yapma kararı veren kişinin öncelikle finansal piyasalar hakkında bilgisi olması gerekir. Ayrıca bu finansal piyasalarda işlem görmekte olan yatırım araçlarını bilmesi, bunların getirilerini takip etmesi ve risklerini analiz edebilmesi şarttır. Tüm bu zorlukların üstesinden gelebilmenin çözümü, yatırım danışmanlığını profesyonel olarak icra eden kişilerden yararlanmaktır. Yatırım danışmanları, kişilere hedeflerine ulaşmak için birikimlerini nasıl değerlendirmeleri gerektiği konusunda yol gösterirler. Bu hizmet kişiye özeldir ve onun ihtiyaçları, hedefleri, geliri ve birikimi, risk toleransı ve vergiyle ilgili hususlar dikkate alınarak icra edilir. Dolayısıyla bir yatırım danışmanın bu hizmeti verebileceği kişi sayısı sınırlıdır. İşte, yatırım yönetiminde roboadvisory bu soruna bir çare olmuştur.

Soru: Ludens Roboadvisory hayatımızda hangi alanlarda bize yol gösterecek?

Cevap: Ludens Roboadvisory, yatırım ve birikimle ilgili birçok alanda size yardımcı olacak. Birikimlerini yatırım fonlarında değerlendirmek isteyenler kullanabilecekler. TEFAS’da yer alan fonların seçilmesinde yatırımcıya yol gösterecek. Emekliliğini planlayan kişiler için vazgeçilmez bir ürün olacak. Onların risk profiline uygun fon dağılımı yapmalarını ve bu planları dinamik olarak yönetip takip etmelerini sağlayacak. Fonlar dışındaki tekil yatırım araçları (örneğin hisse senedi) için de öneri verecek.

Soru: Günümüzde “yapay zeka”, “makine öğrenmesi” konuları yatırım dünyası için de sıklıkla konuşuluyor? Ludens Roboadvisory ürününüzde bu tür yeni nesil teknolojilerden faydalanıyor musunuz?

Cevap: Birçok sektörde yapay zekâ kullanımı son yıllarda nefes kesici düzeydedir. Yatırım dünyası da yapay zekânın uygulanmaya başlandığı alanlardan biridir. Dünyada roboadvisory yapılarına baktığımızda bu tür uygulamaların artık hayata geçtiğini görmekteyiz. Robo Advisory 4.0’da yer alan şirketler, yeni nesil teknolojileri kullanarak müşterilerine daha iyi hizmet vermek çabasındalar. Biz de ürünümüzde yatırımcılara öneri verirken kullandığımız optimizasyon modelimiz de dahil olmak üzere yapay zekayı kullanıyoruz.    

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
33 ⁄ 11 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.