DOLAR 32,3374
EURO 35,1923
ALTIN 2246,702
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hisse Senedi nedir?

Hisse Senedi nedir?
04.01.2023
A+
A-

Hisse senedi, herhangi bir şirketin sahiplik belgelerini tanımlamak için kullanılan genel bir terimdir. Hisse senedi ise belirli bir şirketin hisse senedini ifade eder. Belirli bir şirketin hissesine sahip olmak sizi hissedar yapar.

Açıklama: Hisse senetleri iki türdür; yaygın ve tercih edilir. Aradaki fark, ilkinin sahibinin kurumsal kararlarda kullanılabilecek oy haklarına sahipken, sonrakinin sahip olmamasıdır. Bununla birlikte, imtiyazlı hissedarlar yasal olarak, diğer hissedarlara herhangi bir temettü dağıtılmadan önce belirli bir düzeyde temettü ödemesi alma hakkına sahiptir.

Temel analiz nedir ve şirket analizi nasıl yapılır? TIKLAYINIZ!

Ayrıca ‘dönüştürülebilir imtiyazlı hisse senedi’ diye bir şey var. Bu, temel olarak, genellikle önceden belirlenmiş bir tarihten sonra herhangi bir zamanda, sabit sayıda adi hisse senedine dönüştürme seçeneğine sahip tercih edilen bir hisse senedidir.

Hisse senetleri ile adi hisse senedi arasındaki fark nedir?

Hisse senedi, yatırım yaptığınız asıl varlıktır, hisse ise bu varlığın ölçü birimidir . Yani, bir hisse senedi size neye yatırım yaptığınızı söyler ve bir hisse size o hissenin ne kadarına sahip olduğunuzu söyler. Örneğin, ABC adlı bir şirkete yatırım yapmakla ilgileniyorsanız, ABC hissesinden 100 hisse satın alacaksınız.

Adi hisse senetlerinin dezavantajları nelerdir?

Piyasa Riski – Bu hisse senetlerinin en büyük dezavantajı, şirketlerin bir süre boyunca düşük performans gösterebileceği bir piyasa riskidir. Piyasa dalgalanması nedeniyle, hisse senedi fiyatları dalgalanma eğilimindedir.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ETİKETLER: ,

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.