DOLAR 32,5288
EURO 34,8897
ALTIN 2439,787
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dolar yatırımı nasıl yapılır?

Dolar yatırımı nasıl yapılır?
07.05.2020
A+
A-

 

Dolara yatırım yapanlar 2020’nin ilk aylarında yüksek getiri elde etti. Peki dolara yatırım yapmayanlar dolara hangi piyasada nasıl yatırım yapabilir, dolar riskini nasıl elimine edebilir? İşte! Dolar yatırımı ile ilgili merak edilenler…

Dolar yatırım hacmi ve getirisi nedeniyle yatırımcılar tarafından sıklıkla tercih edilen bir para birimidir. Dolar yatırımı spot piyasanın dışında kaldıraçlı piyasalar olan VİOP ve Forex gibi piyasalarda dolar enstrümanlarına (futures sözleşmeleri, varantlar, opsiyonlar, cfd’ler…)  üzerinden daha az teminatla yatırım yapılabilir. Dolar haricinde, Euro, İngiliz Sterlini, Japon Yeni gibi majör para birimlerini de kullanabilirsiniz. Dolara nasıl yatırım yapılır konusunda, hesabınızı açtıktan sonra, yatırım tavsiyelerine uyarak uygun pozisyonlarda dolar alım- satım işlemi yapabilirsiniz.

DOLAR MI ALSAM? BORSAYA MI GİRSEM? NEYE YATIRIM YAPMALI? TIKLAYINIZ! 

Dolar Yatırımı Kazandırır mı?

Dolar, yalnızca döviz içerisinde değil, birçok yatırım aracı kapsamında da en çok kullanılan para birimidir. Bunun en büyük nedeni ise, piyasanın genel hacmi düşünüldüğünde doların ciddi bir payının olmasıdır. Ek olarak, altın gibi önemli birçok emtianın işlem karşılığı olarak doların kabul edilmesi de bu noktada önemlidir. Bu sayede, yatırımlarınızda çift yönlü işlem özelliğini de kullanabiliyorsunuz. Dolara nasıl yatırım yapılır konusunda da söz ettiğimiz gibi, dolar kısa vadede de, uzun vadede de kazandırabilen bir türdür. Dünya üzerinde majör para birimi olarak tanımlanmış 7 farklı para biriminin 2 tanesi dolar çeşididir. Amerikan doları haricinde, Kanada doları ve ek olarak Avustralya doları da bulunmaktadır. Dünyada en çok tercih edilen para birimi ise Amerikan doları olarak bilinen USD’dir. Dolar pariteleri de yatırım için ideal bir seçenektir. Hangi pariteye, ne zaman ve ne pozisyonda yatırım yapmanız gerektiği konusunda uzmanlardan  destek alabilirsiniz.

DOLAR ENDEKSİ NEDİR? NEDEN ÖENMLİDİR? TIKLAYINIZ!

Dolar Paritelerine Yatırım Yapmak

Bildiğiniz üzere, parite kavramı finans piyasalarında çokça duyulan bir kavramdır. İki ülke parasının karşılıklı değeri, anlamına gelmektedir. Dolar paritesi de doğal olarak, farklı ülke para birimleri ile doların endeksinden oluşan bir yatırım türüdür. Doların, özellikle de, son bir iki yıldır gelişen süreç boyunca değerinin artmasından dolayı dolar pariteleri sıklıkla tercih edilir olmuştur. Dünya üzerinde en çok tercih edilen ve kazandıran paritelerinden USD/ EUR da doların üzerine kurulmuştur. Aynı şekilde yerel para birimi değer kaybeden ülkelerde de USD karşılığında yatırım yapmak beklenmedik yüksek kazançlara neden olabilmektedir. Bunlardan biri de bizim ülkemiz. Dolara nasıl yatırım yapılır sorusunun bu denli çok sorulmasının nedenlerinden biri de, ülkemizdeki ekonomik ve siyasi dalgalanmaların pariteleri direkt etkilemesi ve USD, EUR gibi para birimlerine yapılan yatırımın kişilere kar sağlamasıdır.

ALGORITMIK TRADE NEDİR VE NASIL ÇALIŞIYOR? TIKLAYINIZ!

Dolar Yatırımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dolar ya da döviz şeklinde genellemek gerekirse, bu piyasanın iç ve dış etkenlerini iyi bilmeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Doların, Euro’nun ya da diğer majör- minör para birimlerinin artış ya da düşüş göstermesi için bazı etkenler söz konusudur. Bu etkenler piyasa içi olabildiği gibi, ülkesel ya da küresel bazda yaşanan olaylardan da kaynaklı olabiliyor. Ülke çapında yaşanan kriz, ekonomik çöküş, yönetim değişimi, doğal afet ve benzeri birçok konu farklı yönde etki yaratabilir. Olumsuz ve ani yaşanan olayların hepsi ülke çapında yerel paranın düşmesine neden olacaktır. Bu nedenle de USD, EUR gibi güçlü ve artışa geçen para birimlerine yatırımınızı taşımanız gerekecek. Eğer EUR/ TRY gibi bir yatırımınız varsa da, TRY’nin değer kaybetmesi durumunda dolar üzerinden kar sağlayabilirsiniz.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
11 × 19 =