DOLAR 32,5589
EURO 34,7407
ALTIN 2492,372
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Borsada neden kaybediyorlar, ortak hataları neler?

Borsada neden kaybediyorlar, ortak hataları neler?
26.03.2018
A+
A-

Borsa hakkında insanların farklı düşünceleri olduğunu hepimiz biliyoruz, bir kısım borsadan iyi paralar kazanırken, bir kısmımız da kazanamamaktan dolayı isyan ediyor. Her şeyini borsada kaybedenlerin de isyan ve nefret söylemlerini internette rahatça bulabilirsiniz. ..

Ancak bu durum borsayı merak eden kişilerin de karşısına çıkıyor. Durum böyle olunca da borsa korkulacak bir şeymiş gibi görünüyor. Peki, gerçekten borsa para kazandırmıyor mu?

2017’nin en çok konuşulacak finans kavramları. TIKLAYIN!

Borsanın para kazandırdığından ama bunun için bazı yetkinliklere sahip olmak gerektiğinden daha önce de bahsetmiştik.

Eğer hala inanmıyorsanız kimse sizi borsaya yatırım diye zorlayamaz. Karar size kalmış. Eğer borsanın size uygun olmadığını düşünüyorsanız ve para kazandırmadığına eminseniz zaten bu satırları okuyor olmazdınız. Şayet okuyorsanız da borsaya bir merakınız vardır demektir. Biz de gerçeklerden bahsetmek için sizlere bu yazıyı yazdık.

İşte borsa da aradığını bulamayanların yaptığı hatalar;
1.Tabi ki de ilk sırada bilgisizlik yer alıyor
2.Deneyim kelimesini ciddiye almamak
3.Plansız hareket etmek
4.Saldırgan hareket etmek
5.Aceleci olmak
6.Serikanlı analiz edememek
7.Hedeflere bağlı olmamak
8.Sistemli hareket etmemek
9.Sürekli köşeyi dönme düşüncesiyle hareket etmek
10.Başkalarının söylediklerine göre hareket etmek
11.Borsada fakirin kaybettiği, zenginin kazandığı düşüncesi

İlk sırada belirsizliğin yer almasına hiç şaşırmadınız değil mi? Bizler sizlere önce eğitim almanız gerektiğinden sürekli bahsediyoruz. Borsada kaybeden insanların itiraflarına bakacak olursak, ‘’bilgisiz hareket ettim, kabul ediyorum’’ dediklerini göreceksiniz. Bunu bile bile sizler de bu hataya düşmeyin. Borsayı merak ediyorsanız deneme yanılma yaparak değil, önce araştırarak başlayın. Borsanın ne olduğunu araştırın, sürekli okuyun. Forumumuz size yardımcı olmak için ücretsiz olarak her zaman hizmetinizdedir.

Halka arz nedir, avantajları nelerdir? TIKLAYIN!

Deneyim Kelimesini Ciddiye Almamak

Sürekli vurguladığımız konulardan biri de deneyim kazanmanız gerektiği. Borsada 3,5 yıllık deneyimine rağmen başarısız olmuş kişileri de görebilirsiniz. Bu yüzden deneyim kelimesini ciddiye alın ve hiç bir zaman ‘’ben oldum’’ demeyin.

Plansız Programsız Çalışmak

Hayatta da başarılı olmak için gerekli olan bir kural değil mi? Eğer bir konu hakkında başarılı olmak istiyorsak planlı bir şekilde çalışmalıyız. Bir öğrenciye ders çalış demek ne kadar itici geliyorsa bu kural da sizlere o kadar itici geliyor olabilir. Ancak gerçekler ortada ve borsaya girerek bunu deneyimlemiş insanlar da ortada.

Piyasada saldırgan bir şekilde hareket etmek

Borsada agresif bir şekilde hareket ederseniz yine aradığınızı bulamazsınız. Borsada sakin bir şekilde hareket etmelisiniz. Para kazanmak için her yükseliş gösteren hisseye saldırmamalısınız. Özellikle para kaybettikten sonra bunu telafi edebilmek için saldırgan davranmamalısınız. Psikolojik olarak soğukkanlı olmalısınız. Tepkilerinizi dizginlemelisiniz.

Borsada çöküşü düşündürecek 7 sinyal. TIKLAYIN!

Acele Karar Vermek

Çoğu borsacının karşılaştığı bir durum vardır. Olumlu hareket sergilediği için alınan hissenin daha sonra düşüşe geçmesi. Yani her şey yolunda giderken bir anda tepetaklak olması. İşte bu aşama çok önemlidir. Aceleci davranarak satışa geçerseniz sonradan pişman olabilirsiniz. Bu durumu yaşayan birçok insan açtığı pozisyonu daha fazla kaybetmemek için ekside kapatmıştır. Ancak bir süre sonra hisse senedinin durumunu incelediklerinde ‘’keşke satmasaydım’’ demişlerdir.

Seri Kanlılıkla Analiz Edememek

Kişilerin borsada kaybetmesiyle sakin kalıp içinde bulundukları durumu analiz etmeleri çok önemlidir. Eğer içinde bulunduğunuz durumları iyi bir şekilde analiz edemezseniz hatalı bir adım atıp her şeyin daha kötüye gitmesine sebep olabilirsiniz.

Hedeflere Bağlı Kalmamak

Borsada bir hedef belirleyerek ilerlemek gerekir. Hedeflerinizi gerçekleştirdiğiniz zamansa durumu sonlandırmalısınız. Üstelik zarar da dahi olsanız sonlandırmalısınız. Hedef, yalnızca elde edeceğiniz kazanç değildir. Ne kadar sürede nasıl bir fiyat aralığına ulaşacağınız yönünde detaylı bir hedef belirlemelisiniz. Zararlı bir durumla inatlaşmamanız gerekir.

Sistemli Olmak

Kendinize bir sistem edindikten sonra emin adımlarla ilerleyebilirsiniz. Eğer bir sistem sahibi değilseniz borsaya giren kişiler tarafından da borsaya hiç girmemeniz gerektiği söylenmektedir. Aynı zamanda kendinize tek bir sistem edinmelisiniz. Kendiniz için en iyisini belirlemelisiniz. Borsanın bir sistem işi olduğunu unutmamalısınız.

Köşeyi Dönme Düşüncesi

Öncelikle borsada birkaç işlemle zengin olamayacağınızı bilmeniz gerekli. Borsa hakkında olumsuz söylentilerin çıkmasının bir nedeni de bu beklentidir. Borsada her zaman gerçekçi kar beklentileriniz olmalı.

Başkalarının Dediklerine Göre Hareket Etmek

Borsadaki en büyük sorunlardan birisi başkalarının söylediklerine göre hareket etmektir. Borsada kaybeden kişilerin yorumlarına bakacak olursanız çoğunun, internet ortamında paylaşılan hisse yorumlarına inanarak hareket ettiklerini ve bu nedenle kaybettiklerini göreceksiniz. Siz, siz olun borsada kendi araştırmalarınız okumalarınız doğrultusunda kendi fikirlerinizle yatırım yapın. Başkasının kararlarınızı değiştirmesine izin vermeyin.

Borsada Fakirin kaybettiği, Zenginin Kazandığı Düşüncesi

Bu tamamiyle klişe bir düşüncedir. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Çünkü borsada zaten adam kayırma gibi bir sistem olamaz.

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


YORUMLAR

Solve : *
7 ⁄ 7 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.