DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Uyanma reçetesi

30.12.2021
A+
A-

Bugün günlerden kalbim. Bugün günlerden iç dünyam. Bugün günlerden dışarıdan gelen ne varsa duvar örmeye, korumaya çalıştığım sessiz dünyam.

Adil olmaya çalıştığım dünyada unutulmuş yoklukların farkına varılmadığı, gelişigüzel dönme dolap misali renkli dünyaların seyredilerek, gözlerim ardındaki gerçekliği saklayamadığım bir andayım. Bir sürü hikaye dinlediğim bu masalsı dünyada bir sürü şarkının ardındaki hüznü duymadan yapamıyorum. Kendi benliğini bulmaya çalışan bir sürü insanın içindeki fırtınaları kimi zaman bastırmak uğruna yokluğu seçtiğini duymaya dayanamıyorum. Tek taraflı bitişlerin ardındaki sessiz kalan yüreklere sessiz kalamıyor, gözlerindeki yalancı mutlu gülümsemeleri göz ardı edemiyorum.

Yaşanan mutlu mesut anıların resimlerdeki gülüşlerin yok oluşlarını anlayamıyorum. Sokaklarda binlerce insan dolaşırken bir sürü düşüncenin evrendeki yerini algılayamıyorum. Yüzlerde binlerce ifade, binlerce anlam, binlerce hüzün, binlerce mutluluk….

Bir koşuşturma içinde yaşanan hayatımızın içinde kaybolup giderken unuttuğumuz birçok değer belki. Kurmak istediğimiz ilişkilerdeki sıkıntı anlamındaki boşluklar, anlam içermeyen kıskançlıklar, görünmeyen egolar, havada uçuşan geçici pembe sözcükler. Öğleki üflesen puf diye yok olmaya hazır …

Seyrediyorum kimi zaman ..

Dinliyorum çoğu zaman…

Sonra düşünüyorum. Bu dünyada geçici geçireceğimiz zamanı belli olmayan zamansızlıktaki sorunlarımızı, kavgalarımızı…

Neye yaranmaya çalışıyor?
Neyi sevmeye çalışıyor?
Neyi ne için yapıyor?
Ve
Neden gerçekten gerçek sevemiyoruz, sayamıyoruz?

Kalbinin atışını hızlandıran, ruhuna iyi gelen, nefesine nefes olan, elini sımsıkı tutan, gözlerinin içinde kaybolan, seni seviyorum diyebilen her şeye, herkese neden sahip çıkamıyoruz? Masalsa bu dünya, sende bu masalın kahramanı isen gerçek bir kahraman gibi bu masala yakışır yaşa ….

Haydi gel o zaman bir reçete yazalım sizle beraber.

Şöyle bir tutam sevgi atıyorum tüm kalbimle sizin için. Bir tutam gülümse, bir tutam sevdiğim şarkı sözleri aşk dolu. Bir tutam yaşam enerjisi gelsin güvenle baksın aynadaki yüzün sana. Bir tutam su atalım ki karışsın hepsi harman olsun kalbinizde. Bir adet asma kilit atalım ki sınırları kimse açamasın sen dışında. Bir tutam şeker koyalım, bal aksın dilinden incitme kimseyi diye. Yanına az biber koyarsak gereken yerde hakkını savunasın çok acı olmadan.

Bir tutam umut atalım, yollar kapansa bile umudun hep olsun. Bir de hayal baloncuğu atıyorum benden hayallerin senle olsun ki yaşam yolunda hep mücadeleci ol. Bir de Özel bir iksir koyuyorum. Kapat gözlerini yaşama teşekkür et …Şükür et iksiri. Basit gibi gözüken aslında hayatı masal tadında reçetelendirmek istediğim bir andayım.

Adına da şöyle diyorum UYANMA REÇETESİ….


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.