DOLAR 32,4949
EURO 34,6003
ALTIN 2482,109
BIST 9566,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Söğüt ağacının inanılmaz faydaları

Söğüt insanlık tarihi kadar eskidir. Çin, Mısır, Asur, Yunan tıbbında kullanılan ağaç Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok antik dönem hekimi tarafından kullanılmıştır.

Antik çağda, binlerce yıl sonra aspirin olarak tanıdığımız söğüt’ün ana maddesinin etkileri biliniyordu.. Söğüt ağacı kabuğundaki aktif madde Salisin’dir. Kristal formu ilk olarak 1828′de Fransız eczacı Henri Leroux tarafından izole edilmiştir. Saf formu İtalyan kimyager Raffaale Piria tarafından elde edilmiştir.

Söğüt  ağacının künyesi:

İNGİLİZCE– Willow

LATİNCESİ: Salix Alba
GEZEGENİ: Ay
ELEMENTİ: Su
BURCU: Yengeç, Balık
SEMBOLİZMASI: Aşk etkilerini artırma, Korunma, tedavi
BEDENSEL YARARLARI: Dahilen yatıştırıcı kuvvet verici, ateş düşürücü, romatizma ağrılarını giderici. İdrar yollarındaki taşların düşürülmesinde yardımcı olur. Kanamaları durdurucu etkinin yanı sıra adet kanamalarını düzenleyici etkiye sahiptir. Mikrop öldürücüdür.

HAZIRLANMA VE KULLANMA;.

Sıcak Suda Demleme: Taze yada kurutulmuş bitki bir cam kaba konur kaynatılmış su üzerine dökülür çok bekletmeye ihtiyaç yoktur süzülür çay açık renkli olur.

Söğüt kökü, gerekli görülen süre boyunca soğuk suda bekletildikten sonra, kısa süre kaynatılır ve 3 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Günlük çay miktarı bir termosa konur ve gün boyunca ağır ağır yudumlayarak içilir.

Bitkisel ilaçlara dair çok önemli gelişme! TIKLAYINIZ!

Bitkinin Öz suyunu çıkarma; Bitkilerin taze özsuları, damla biçiminde kullanılmaya veya hasta organları nemlendirmeye uygundur. Bu özsular, evlerde kullanılan meyva sıkma aleti ile de elde edilebilirler. Bitkilerin özsuyu her gün taze olarak sıkılabilir. Ağzı iyice kapalı küçük renkli şişelerin içinde, buzdolabında bir kaç gün saklanabilir.

Merhem Hazırlama; İki avuç taze bitki kıyılır 500 gr badem yağını ocakta kızdırın içine bitkileri atın ve karıştırın. 1, 2 dk sonra ateşten alın bir kavanoza koyup bir gün buzdolabında bekletin. Ertesi gün tekrar ocakta ısıtılır daha sonra tülbentten süzülerek şişeye konur.

Bitki yağı hazırlamak; çiçekler veya yapraklar gevşek biçimde bir şişeye doldurulur ve bitkilerin iki parmak üstüne çıkacak miktarda, badem yağı eklenir. 14 gün boyunca güneşte veya sıcak bir ortamda bekletildikten sonra tülbentten geçirilerek süzülür.

Sevgilerimle

Dr Sıla Özdemir

Bitki ve meyve yağlarının sağlığa mucizevi etkileri. TIKLAYINIZ!


YORUMLAR

Solve : *
21 − 1 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.