DOLAR 32,4977
EURO 34,9087
ALTIN 2438,531
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Refleksoloji ayak masajı terapisi ve faydaları

Refleksoloji ayak masajı terapisi ve faydaları
22.07.2018
A+
A-

Son dönemde moda olan ve yoğun ilgi gören ayak masajı refleksoloji nedir ve faydaları nelerdir? 

Kimyager ve holostik danışmanı Fatih Küçükuysal ayak masajı hakkında merak edilenleri cevapladı. 

Refleksoloji, el ve ayaklarımızda bedenin tüm bölgelerine, organlarına ve sistemlerine karşılık gelen refleks noktaları olduğu ve bu noktaların, bedenimizin anatomik aynası olduğu prensibine dayanan, masajdan öte tamamlayıcı tıp alanında yaygın bir şekilde uygulanan bir yöntemdir. Refleksoloji, sadece el ve ayaklara; parmak, avuç içi veya özel tahta / kemik aracıyla belli özel tekniklerle, hafif yağ ya da yağsız uygulanır.

Refleksoloji masajı terapisi sırasında ya da takip eden uygulamalarda, kişi değişik geri bildirimler verebilir. Bunlar; ilgili organın bulunduğu ayak noktasında hassasiyet, ağrı, karıncalanma, üşüme, sıcak basması, sık tuvalete çıkma ya da bir neden yokken gülme, ağlama, iç sıkıntısı, neşelenme vb. olabilir. Bir rahatsızlık varsa öncelikle biraz artış da olabilir. Ancak bunlar bedenin iyileşme mekanizma sürecine girildiğinin bir belirtisidir.

Refleksolojinin tam olarak tarihi kökeni bilinemese de ilk uygulama yeri olarak geleneksel tıbbın merkezlerinden olan antik Eski Mısır olarak kabul edilir. Yazılı ve görsel kaynaklara göre yaklaşık on iki bin yıllık bir geçmişi vardır. Doğu’da geleneksel olarak hep varlığını sürdüren bu holistik ( bütünsel ) çalışma, modern tıbbın merkezi olan Batı’ya, 19. yüzyılda Dr. William H. Fitzgerald tarafından ortaya çıkarılan Zone Therapy ile taşınmıştır.

Şuan başta ABD, Kanada, Avustralya, Avrupa ve alternatif tıbbın hala etkin olduğu Hindistan ve Çin gibi ülkelerde tamamlayıcı terapi yöntemi olarak birçok sağlık alanında kullanılmaktadır. Ülkemizde de rehabilitasyon merkezlerinde kullanılmaktadır ve Sağlık Bakanlığının hazırladığı yeni yasa ile doktor kontrolünde klinik ve hastanelerde yasalaşmıştır.

Düzenli alınan Refleksoloji’nin Bütünsel ( fiziksel – zihinsel – enerjisel – ruhsal ) faydaları ;

• Rahatlatır, stresi azaltır ve derin sakinlik sağlar.
• Vücudun kendi doğal ağrı kesici hormonu endorfin üretildiğinden genel gevşeme sağlar.
• Yorgunluk, uykusuzluk gibi fizyolojik ve psikolojik rahatsızlıkların azaltılmasında yardımcı olur.
• Belli rahatsızlık varsa ( kronik de olsa ) düzelme yönüne yönlendirir.
• Vücut sistemleri ( sinir-hormon-dolaşım-sindirim-boşaltım ) üzerinde uyum sağlar.
• Kan dolaşımını ve kalbi dinlendirir.
• Lenf dolaşımını hızlandırır detoks etkisi yapar.
• Bedeni toksin ve atık maddelerden arındırır.
• Faydalı madde ve hormonların artışını sağlar.
• Bağışıklık sisteminin uyararak hastalıklardan koruma sağlar.
• Bedenin bioenerji dengesini dengeler.
• Meridyenlerin ( bioenerji kanalları ) akıcı olmasına yardımcı olur.

Fatih KÜÇÜKUYSAL

Kimyager, Holistik Danışman, Dernek Başkanı


YORUMLAR

Solve : *
21 + 18 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.