DOLAR 32,6016
EURO 34,7994
ALTIN 2496,83
BIST 9482,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Joker hepimizi vegan yapacak!

13.02.2020
A+
A-

Joker filmindeki muhteşem performansıyla bu yıl tüm ödülleri toplayan Joaquin Phoenix’in oscar ödülüne dördüncü adaylığıydı. Phoenix ilk olarak “Gladyatör” filminde kralın kıskanç oğlu Commodus rolüyle “En iyi yardımcı erkek oyuncu” ödülüne aday gösterilerek dikkatleri üzerine çekti.  

2005 yılında “Walk the Line” filminde Johnny Cash, 2012 yılında “The Master”da Freddie Quel  rolüyle “En iyi erkek oyuncu” dalında aday gösterildi. Joaquin Phoenix bu yıl “Joker”deki rolüyle Bafta ve Altın Küre ödüllerinin yanında, nihayet 4. Kez aday gösterildiği Oscar ödülünün de sahibi oldu.

Filmde yıllardır Batman’e karşı gelen Joker’in, önceki hayatını izliyoruz ve Arthur Fleck’le tanışıyoruz. Kendisi gülme hastalığı olan, annesiyle yaşayan, ağır depresyondan muzdarip, komedyen olma hayalleri kuran bir palyaço. Olumsuzlukların üst üste gelmesiyle o da toplumdaki adaletsizliğe baş kaldırıyor ve adım adım aşina olduğumuz Joker’e dönüşüyor. Filme oldukça önyargılı yaklaşmıştım. Joker rolünde en beğendiğim oyuncu Jack Nicholson’dı. Yıllar sonra Heath Ledger’ın hayat verdiği Joker’e bayılmıştım. Artık onların üzerine kimseleri beğenmem derken Joaquin daha filmin ilk dakikalarında favorilerimden biri olmayı başardı. Aktör role hazırlanırken 25 kilo vermiş, tanınmaz hale gelmişti. Yersiz gülüşlerine, hem hüzünlü hem çılgın bakışlarına, incecik güçsüz bedeniyle enteresan dansına hayran olmamak mümkün değildi.

Joaquin Phoenix oyunculuğunun yanında özel hayatıyla ve veganlığıyla da gündemde. Oscar konuşmasında veganlığa ve insanlığın çevreye verdiği zarara karşı dokunaklı bir konuşma yaptı.

joker 2“Tabiata gidip kaynaklarını yağmalıyoruz. Feryatlarını duymamak imkânsızken, kendimizde bir ineği yapay olarak dölleyip yavrusunu çalma hakkını görüyoruz. Sonra yavrusu için ürettiği sütünü alıp kahvelerimize, mısır gevreklerimize koyuyoruz.”

Ne yalan söyleyeyim, bu konuşmayı duyunca içim sızlamadı değil. Bu konuda çalışmalarını sürdüren ve bu yıl popülerliğini ve hayran kitlesini oldukça arttıran Joaquin’in birçok kişiyi vegan yapacağı kesin!

Konuşmasının sonunda 1993 yılında ölen ağabeyi, oyuncu River Phoenix’e yaptığı atıf da çok etkileyiciydi. “Birbirimizi desteklediğimizde en iyi halimize ulaşıyoruz. Geçmiş hatalarımız nedeniyle birbirimizi sildiğimiz değil, birbirimize büyümek için yardım ettiğimiz zamanlardan bahsediyorum. Birbirimizi eğitip, kurtardığımız zamanlardan. 17 yaşındayken kardeşim şu şarkı sözlerini yazmıştı. “Sevgiyle yardıma koş, huzur peşinden gelecek.”

Günümüzde en çok ihtiyacımız olan, en çok eksikliğini hissettiğimiz “sevgi”nin her sorunu çözebileceğini ne güzel anlatıyor. Herkes hata yapabilir ancak bu hatalar yüzünden onları terk edersek çok daha kötü durumlar yaşayabilirler. Bunun yerine ikinci bir şans vermeyi ve sevgiyle yaklaşmayı başarırsak insanların ne kadar değişeceğine tanıklık ederiz ve bu bize de, çevremize de yepyeni, çok daha iyimser bir dünyanın kapılarını açar.

Joaquin geceyi 2016 yılından beri birlikte olduğu oyuncu Rooney Mara ile “vegan burger” yiyerek kapattı ve bize de bu güzel pozu hediye etti.

“Sevgiyle yardıma koşun, huzur peşinizden gelecek.”


YORUMLAR

Solve : *
29 + 23 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.