DOLAR 32,339
EURO 35,1163
ALTIN 2238,167
BIST 8767,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Selin Kılıç röportajı: Gamze Nurluoğlu ile soru cevap

08.08.2020
A+
A-
  • GAMZE NURLUOĞLU’nun yolculuğu nasıl başladı, gelecek hedeflerinizin neresindesiniz?

Yolculuğum ne yapmak istediğimi keşfetmem ile başladı. Ben Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler mezunuyum. Yolum ve benden beklenenler çok belliydi aslında. Kaymakamlık, devlet sınavları ya da akademi. Çünkü bölümümü çok severek, çok araştırarak, çok yazarak okudum. Bölümüm bana çok şey kattı ama esas istediğim bu değildi. Ben yazmayı, üretmeyi, yenilik peşinde olmayı seviyordum. Böyle olunca da yolum dijital dünya ve reklam ile kesişti ve yolculuğum şekillendi.

 

  • İnternet arama motoruna Linkedin yazdığımızda isminizle eşleştiriyor, bu hissi merak ediyorum. Tarif edebilir misiniz?

 

Çok değişik. Özellikle de Google’da adınızı gördüm profilinizi ekledim dediklerinde çok farklı hissetmiştim. Tüm verdiğin emeğin karşılığını yansıtır gibi bir his J

 

  • Hem genel yaşam hem de özel olarak iş dünyasını düşündüğümüzde size en heyecan verici deneyiminizi sorsam , aklınıza ne gelir ?

 

Belki çok klişe gelecek ama ilk üniversite konuşmam. Üniversitelere ve öğrencilere çok değer veriyorum. Düşünsenize bir üniversite rektörü size güveniyor ve öğrencilerine ilham olmanız için sizi çağırıyor. Ki ben mezun olalı öyle çok uzun zaman geçmedi. Bu kadar yolun başındayken ilham olarak görülmek beni mutlu ediyor. Her konuşmamda çok gururlanıp; heyecanlanıyorum.

  • Dijital Markalaşma, Eğitim, Linked-in , Görev-in , gönüllü çalışmalar, mentörlükler, online eğitimler, buluşmalar bu kadar çok yönlü bir Gamze’yi nasıl yönetiyorsun? Bir günde kaç şapka takıyorsunuz, bunun sırrı nedir?

 

Hayatımda dinamiği seviyorum. Mesela 9-6 bir ofiste artık mutlu olamıyorum. Hayatım sürekli koşturmaca, aksiyon, yenilik ve evet galiba yorulmuyorum. Yıllardır böyleyim. Mesela 18 saat çalışıp uyumam gerekirken haydi Gamze gel şunu yapalım dediklerinde gidiyorum. Koşa koşa hem de. Çünkü ben işimin dinamiğinin farklı etkenlerden beslenmek olduğunu biliyorum. Yaptığım bir mentorluk ya da gittiğim bir söyleşiye sadece ben katkı sunmuyorum. Orada iletişimde olduğum herkes de benim hayatıma katkı sunuyor. Bu yüzden hep aksiyon halindeyim.

  • Söz konusu Gamze Nurluoğlu olduğunda müthiş inovatif bir insan ve takipçilerini şaşırtan deneyimlerle karşımıza çıkıyorsunuz. Sırada nasıl projeler var ?

 

Yeniliği çok seviyorum ve cesaret etmeyi de. O nedenle aklıma gelen bir projeyi anında uygulamaya alabiliyorum. Temmuz ortasında biraz ara vermiştik. Şimdi yeniden hızlanma zamanı. Projeleri söyleyemem ekibim çok kızar bana ama şunu söyleyebilirim; artık çok daha interaktif olacağız.

 

  • Teknolojik gelişmelerin doğrultusunda bugün içinde bulunduğumuz dünya hakkında yorumlarınız ve gelecek için öngörüleriniz nelerdir ?

 

Dünya o kadar hızlı değişiyor ki güncel kalmak ve ayak uydurabilmek her geçen gün zorlaşıyor. Artık nasıl bir dünyanın bizi beklediğini bile kestiremiyoruz. Ama şunu biliyoruz ne yaparsanız yapın online olun. Pandemi sadece bir başlangıçtı online dünya için şimdi de etkisi artarak devam ediyor. Siz de kendi işinizde, şirketinizde, yaşamınızda ayak uydurmak istiyorsanız online olmalısınız.

  • Son olarak, kendini geliştirmek isteyen takipçilerimiz için önerilerinizi sormak isterim…

 

Burada anahtar kelime gözlem bence. Okumalı, izlemeli, dinlemeli, araştırmalıyız zaten. Bunlar hep olmalı ama gözlem bu işin temeli. Çevrenizde, sektörünüzde olup biteni iyi gözlemler ve analiz ederseniz kendinizdeki gelişim noktalarını da bir o kadar hızlı keşfedersiniz.

 

 

SELİN KILIÇ  04/08/2020


YORUMLAR

Solve : *
23 − 22 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.