DOLAR 32,3702
EURO 35,0146
ALTIN 2324,01
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dünden bugüne: Edward Norton

08.04.2020
A+
A-

Edward Norton en sevdiğim oyunculardan biri. Sırf oyunculuğunu izlemek için onun yer aldığı tüm filmleri izledim diyebilirim.

Onu ilk olarak 1996 yılında oynadığı “Primal Fear-  İlk Korku” filmiyle tanıdım. Filmde çoklu kişilik bozukluğu olan, cinayet davası devam eden bir genci canlandırıyordu. Filmlerde bu tarz rolleri canlandırmak oldukça zordur.  Oyuncu abartılı en ufak hareketiyle tüm filmin performansını düşürebilir. Ancak Edward Norton o kadar iyiydi ki filmin performansını oyunculuğuyla çok daha yukarılara çekmeyi başarıyordu.

edward primal

Edward Norton – Primal Fear (1996)

1998 yılında “American History X – Geçmişin Gölgesinde” filminde bir suçluyu canlandırdı. Onun yükselişinde en çok etkisi olan filmlerden biri olan “Fight Club- Dövüş Kulübü” 1999 yılında gelmiş geçmiş en iyi filmlerden biri olarak hayatımıza girdi. Edward Norton’ın başrolü Brad Pitt ile paylaştığı filmde Tyler Durden’la tanıştıktan sonra hayatı değişen uykusuzluk hastası bir genci canlandırıyordu. Film hem yüksek tempolu ve merak uyandıran sahneleriyle hem de sürpriz sonuyla unutulmazlar arasına girerken, Edward Norton da harika performansıyla adını yine hafızalara kazımayı başardı.

edward fight

Edward Norton – Fight Club (1999)

“Red Dragon- Kızıl Ejder” filminde polis Will Graham, “The Illusionist- Sihirbaz” filminde Eisenheim ve “Birdman”deki Mike Shiner Edward Norton’ın en beğendiğim rolleri arasında.

motherless

Edward Norton – Motherless Brooklyn (2019)

Son olarak 2019 yılında Norton hem yönetmenliğini hem de başrolünü üstlendiği “Motherless Brooklyn – Öksüz Brooklyn” filmiyle karşımıza çıktı. Filmde turet sendromu olan bir dedektifi canlandırıyor. Kendisini sahiplenen, aynı zamanda patronu olan Frank Minna’nın ölümündeki sır perdesini kaldırmaya çalışan dedektif Lionel rolünde her zamanki gibi çok başarılı. Edward Norton’ın hem oynayacağı hem de yönetmen koltuğunda oturacağı projeyi duyunca çok heyecanlandım ve beklentim oldukça yüksekti. Ancak film ne yazık ki beklediğim kadar iyi değildi. Bunu söylerken çekim kalitesi veya konudan değil gereksiz uzatmalardan bahsediyorum. Filmin konusu oldukça iyiyken bazı yerlerde çok dağılıyor ve tempo çok düşüyor. Yine de Edward Norton bu filmle gelecekte yönetmen olarak da güzel projelere imza atacağının sinyallerini veriyor.

İyi Seyirler


YORUMLAR

Solve : *
30 + 14 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.