DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Eskişehir’de kadınlara özel ulaşım!

17.05.2016
A+
A-

 

Belediyelerde hizmet seçenekleri sınır tanımıyor. Son zamalarda artan taciz ve tecavüz olaylarından sonra Eskişehir Belediyesi’nden örnek bir hizmet uygulamaya alındı. İşte kadınları çok sevindiren bu gelişme…

 

Eskişehir’de CHP’li Büyükşehir Belediyesi, taciz ve tecavüz olaylarına karşı gece kadınlara belediye otobüslerinde durak beklemeksizin güzergah üzerindeki istedikleri yerde inme imkanı getiriyor.
Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, kadın yolcuların gece 22.00-24.00 saatleri arasında durak beklemeksizin belediye otobüslerinden istedikleri yerde inmeleri için çalışma başlatıldığı belirtildi. Açıklama şöyle denildi:

“Büyükşehir Belediyesi ülke genelinde meydana gelen taciz ve tecavüz olaylarına karşı Türkiye’de bir ilke daha imza atıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Eşitlik Birimi ve Ulaştırma Daire Başkanlığı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında kadın yolcular 22.00 ve 24.00 saatleri arasında 3 otobüs hattında durak beklemeksizin istedikleri yerde inebilecekler.”
Belediye yetkilileri uygulamaya pilot bölge olarak Vadişehir, Sultandere ve Zincirlikuyu mahallerine gitmekte olan 63, 44 ve 5 numaralı otobüslerden başlanılacağını bildirdi.


YORUMLAR

Solve : *
40 ⁄ 20 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.