DOLAR 32,3762
EURO 34,9731
ALTIN 2325,678
BIST 9069,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Blue Lotus çiçekleri ile iyileşme!

04.05.2020
A+
A-

Nymphaea caerulea’nın mavi nilüfer,mavi lotus adıyla bilinir. Mısır mitolojisinde son derece önemli bir simgeye sahipti. Güneşin sembolü olarak kabul edilen,titreşim frekansı 6.Çakra enerji alanına denk gelen Şifa annedir.

Onu hem Maya Şamanlarından hem de Homerosun’un Odyssey efsanesinden tanırız.  Özellikle Nubyalılar,habeşyalılar ve antik dünyanın Afrika Medeniyetlerinde saygın yerini korur. Ogdoad kozmogenisinin (hermopolis’te tapınılan sekiz tanrıyı temsil eden sözcüktür. bahsi geçen 8 tanrı ise; dişi ve erkek tanrılar olarak ayrılmış, erkekler kurbağa figürü, dişiler ise yılan figürü ile betimlenmiştir.)  lotus  varyantının kökenini oluşturur. Mısır Tanrısı Nefertum’un sembolü olarak kabul görmüştü.

Lotus, geceleri kapanıp sualtına batan, gündüzleri ise su üstüne çıkıp yeniden çiçek açan bir bitkidir ve bu nedenle çiçeği, güneşin ve doğal yaratılışın simgesi haline gelmiştir. Hermepolis’te dev lotus çiçeğinin ilk olarak, dışa doğru çıkan güneş tanrısı Nun’un  başlangıçta var olan sularından çıktığına inanılır.

Yeniden doğuşun sembolü olan lotus, ölüm kültü ve Osiris kültü ile yakından ilişkilidir. Horus’un dört oğlu, bir lotus üzerinde oturur şekilde gösterilir. Ölüler Kitabı’nda “kendisini lotusa dönüştürmek” ten söz edilir.  Mavi lotus, tanrıça Hathor ile de ilişkilendirilir. Hathor, inek kulaklı güzel bir kadın biçiminde ya da lotus çiçekleri ile çevrelenmiş bir inek biçiminde gösterilir.

Lotus, Hindu geleneğinde de tanrısal bir semboldür ve tanrılar, genellikle lotus çiçekleri ile birlikte betimlenirler. Budist tapınaklarında, lotus pozisyonunda oturmuş kendini budhalığa hizmet için adamış gülümseyen bodisatvalar görülmektedir. Merhamet tanrıçası olarak kabul edilen Guanyin, elinde lotus çiçeğiyle betimlenir. Budist inanışına göre, “cennetin kralı” bin yapraklı bir altın lotusun üzerinde oturmaktadır ve bu inanışta lotus çiçeği üzerinde meydana gelen Hindu yaratılış tanrısı Brahman etkili olmuştur. Budizmde temizlik önemlidir ve en önemli hedef iyi bir budha olmaktır. Budha, kendini sürekli temizleyen lotus çiçeğine benzetilmektedir.

Türk süsleme sanatında da lotusun kullanıldığı örnekler dikkat çeker.  Palmet-rumî-lotus bezemesi olarak, birçok eserde uygulanmıştır. Palmet-rumî-lotus motifleriyle oluşturulan süsleme, bir tek su bitkisinin tekrarlanan boyuna kesitlerinin soyut görünüşleridir.

TERAPİK ÖZELLİĞİ :

Aromaterapide kullanılan Nymphaea caerulea’nın “ilahi” bir özü olduğu, daha yüksek farkındalık ve sükunet sağladığı iddia edilmektedir.

Yüz Bakımı :Mavi nilüfer özellikleri kuru ve kuru ciltlerden yağlı cilt sorunlarına ve yaşa bağlı değişikliklere kadar birçok sorunu çözmeye yardımcı olur. Cildi besler, nemlendirir, cildi tonlandırır, cilt hücrelerini yeniler, elastikiyeti arttırır ve kırışıklıkları dengeler. Cildi taze ve canlı tutarken uyarır, derinlemesine temizlik için kullanılabilir, ayrıca antioksidan koruma sağlar. Büyük gözenekleri minimuma indirir ve protein cildinin yapısını eski haline getirir, kızarıklığı yatıştırır, temizlenmiş cildi sakinleştirir, sivilce ve izleri iyileştirir. Dış tabakaların dökülmesine ve cildin yenilenmesine yardımcı olan doğal alfa hidroksi asitleri içerir. Cilde sıkılık ve yenilik verir, yaşlanma sürecini yavaşlatır. Hassas ve kuru cildi etkili bir şekilde yumuşatır, yağ birikintilerini temizler ve komedonu (siyah nokta) açar. Çilleri parlatarak hiperpigmentasyon problemleri yaşayan insanlara yardımcı olur. Cildin iltihabını iyileştirmeye ve şöminelerini dezenfekte etmeye yardımcı olur.

Vücut: Hücrelerdeki ve dokulardaki metabolizmayı aktive eder, cildin kademeli olarak yenilenmesini uyarır, üst epidermisi serbest radikallerden korur, selülitle mücadelede yardımcı olur, cildi yeniler ve tonlandırır, çivileri güçlendirir, nemlendirir, besler, kuru ve hasar görmüş saçları onarır, yardımcı olur bölünmüş saç uçları problemini çözmek için, saç dökülmesi ve hacmini artırır.

Duygusal / biyoenerjetik: aromaterapide mavi nilüfer mutlak, duygusal yorgunluk, stres, sinir gerginliği ve diğer psikolojik rahatsızlıkları azaltmak için kullanılır. Psiko-duygusal şokların etkileriyle başa çıkmaya ve özellikle depresyon ve kronik yorgunluk sendromu olan kişiler için önerilen zor durumların üstesinden gelmeye yardımcı olur;  sezginizi keskinleştirir, tazelik ve canlılık verir, ruh halinizi iyileştirir, zihni uyarır ve enerji verir. Doğu’da, bu ürünün bilincimize güç ve enerji verdiğine, aydınlanmayı uyandırdığına, meditasyonlar sırasında dua ederken ve dua ederken, kutsal yerlerde sıkça kullanıldığı için bize bir bütünlük duygusu verdiği düşünülmektedir.


YORUMLAR

Solve : *
9 + 10 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.