DOLAR 32,2172
EURO 35,1732
ALTIN 2476,852
BIST 10158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Besin alerjisine bitkisel tedavi

30.04.2018
A+
A-

Besin alerjisi, çocuğunuzun bir gıdayı yedikten sonra bağışıklık sisteminin bu gıdaya gösterdiği reaksiyona denmektedir. İstanbul Alerji Merkezi’nden Prof. Dr. Ahmet Akçay cevapla.tv’nin sorularını yanıtladı.

Alerjiye neden olan besinin çok az bir miktarı bile çocuğunuzda belirtilerin oluşmasını tetikleyebilir. Bu nedenle bir alerji uzmanı tarafından doğru teşhis konulduktan sonra tedavi aşaması hastalığın ilerlememesi için oldukça önemlidir. Peki besin alerjisi için alternatif ve bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir? İstanbul Alerji Merkezi’nden Prof. Dr. Ahmet Akçay cevapla.tv’nin sorularını yanıtladı.

Besin Alerjisi için Alternatif ve Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Çocuklarda görülen besin alerjisinde uygulanabilecek olan alternatif ve bitkisel tedavilerin etkinliği üzerinde çalışmalar devam etmektedir. Ancak bazı hastalarımız, bu tedavilerden bazılarını deneyip sonuç görmüşlerdir

.Besin Alerjisinde Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Besin alerjisi tedavisi için kullanılan bazı bitkisel tedavi yöntemlerinde, çocukta görülen hastalık belirtilerini azaltma, hastayı rahatlatma gibi sonuçlar görülebilir. Örneğin Çin tedavi yöntemleri buna örnek gösterilebilir. Ancak bilimsel olarak doğru sonuç verip vermediği kesin olarak kanıtlanmamıştır. Ayrıca bu tedavi yöntemlerinin hazırlanması, kalitesi gibi konular üzerinde endişeler bulunmaktadır.Denenmek istenen bir bitkisel tedavi yöntemi varsa, bu konuda çocuğunuzun takibini sağlayan alerji uzmanıyla mutlaka görüşmelisiniz. Çünkü bu tedaviler, çocuğunuzun kullandığı ilaçlarla birlikte yan etki gösterebilir, ya da uygulanmakta olan tedaviyi olumsuz etkileyebilir.

Besin Alerjisinde Akupunktur ve Aküpresür

Çocuklarda görülen besin alerjisinde alternatif tedavi yöntemi olarak akupunktur üzerine çok az bilimsel çalışma bulunmaktadır. Bu çalışmalara göre ise, akupunkturun net bir faydası yoktur. Yine de, akupunktur uygulanmak istenildiğinde, alerji uzmanıyla görüşmeniz önerilir. Aksi taktirde çocuğunuzun hastalığının gidişatını etkileyebilir.Aküpresür ise akupunktur gibi vücuttaki akupunktur uygulanan bölgelere parmakla masaj şeklinde baskı uygulayarak yapılan bir alternatif tedavi yöntemidir. Aküpresür üzerinde de kesin fayda sağladığı şeklinde bilimsel çalışma sayısı azdır.


YORUMLAR

Solve : *
21 × 16 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.