DOLAR 32,2646
EURO 34,7818
ALTIN 2412,878
BIST 10267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Açık Havada Başka Sinema”

16.06.2016
A+
A-

Yaz boyunca Başka Sinema işbirliği ile ücretsiz olarak yapılacak “Açık Havada Başka Sinema” film gösterimleri Temmuz ve Ağustos ayı boyunca sinemaseverleri Bomontiada avlusuna davet ediyor…

 

Bomontiada’da “yetiştirme” teması etrafında düzenlenen yaz programı, farklı disiplin, platform ve insanları, atölyeler, canlı performanslar, gösterimler ve panayırlarla bomontiada avlusunda bir araya getiriyor. Yaz boyunca Başka Sinema işbirliği ile ücretsiz olarak yapılacak “Açık Havada Başka Sinema” film gösterimleri sinemaseverleri bomontiada avlusuna davet ediyor.

 

Annemle Geçen Yaz 13 Temmuz’da

Temmuz ayında bomontiada’da gösterilecek ilk film Annemle Geçen Yaz (Que Horas Ela Volta?) olacak. 13 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.30’da gösterilecek Brezilya sinemasının ödüllü yönetmeni Anna Muylaert’ın yönetmenliğini üstlendiği film, aile, iktidar ve sevgiye dair mizahla harmanlanmış bir hikaye anlatıyor. Yıllardır Sao Paulolu zengin bir ailenin çocuklarına bakıcılık yapan Val’in hayatının hırslı ve akıllı kızı Jessica’nın Sao Paulo’ya geri dönmesiyle alt-üst oluşunu konu alan film, aile ve sınıf meselelerini yeni, çağdaş ve tempolu bir tarzda ele alıyor.

 

Beyaz Tanrı 20 Temmuz’da


Bomontiada Temmuz ayı film gösterimleri 20 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.30’da Beyaz Tanrı (White God) ile devam edecek. Beyaz Tanrı, 13 yaşındaki Lili’nin köpeği Hagen uğruna verdiği mücadeleyi anlatıyor. Lili, annesinin bir yurtdışı seyahatine çıkması üzerine köpeği Hagen ile babasının evine yerleşir. O dönemde Macaristan’daki köpek yasaları yüzünden Lili’nin babası Hagen’i sokağa atar. Bu duruma çok üzülen Lili her yerde köpeğini aramaya koyulur fakat başına gelmedik kalmayan Hagen insanların köpeklerin dostu olmadığını anlar ve diğer köpeklerle birlikte insanlara savaş açar. İnsanoğluyla köpekler arasındaki bu savaşı belki de ancak Lili durdurabilecektir.

 

Turist 27 Temmuz’da

 

Alpler’e tatile giden İsveçli bir ailenin çığ düşmesi ile başlayan hikâyesini anlatan Turist (Force Majeure) filmi 27 Temmuz akşamı saat 21.30’da bomontiada avlusunda seyirciyle buluşacak. Ebba ve Tomas iki çocuğu ile birlikte dağ manzaralı bir restoranda öğle yemeklerini yerken yaşanan olay sonrasında anne Ebba iki çocuğunu her şeye rağmen korumaya çalışırken baba Tomas kendi hayatını kurtarmak için kaçmak zorunda kalır. Ebba böylesi bir kriz anında hissettiği duyguları unutup hayatına devam edebilecek midir? Tomas, aile içindeki rolünü ve ailesinin güvenini yeniden kazanabilecek midir?

Ağustos ayında bomontiada’da sinema

 

Attila Marcel, 3 Ağustos 


Ağustos ayının ilk gösteriminde Attila Marcel, 3 Ağustos akşamı saat 21.30’da bomontiada’da. Film, kendini dış dünyadan soyutlayıp tamamen müziğe odaklanan Paul’un hayatını ve komşusu Bayan Proust’la karşılaşmasından sonra yaşadığı şaşırtıcı değişimleri konu alıyor. Çocukluğundan bu yana kendini büyüten iki halasıyla birlikte Paris’te yaşayan Paul artık 30’lu yaşlarındadır ve halalarının da teşvikiyle piyano ve müzik tutkusundan vazgeçmemiştir. Halaları da Paul’un başarılı bir piyano virtüözü olmasını isterler ve genç adamın tüm zamanı halalarıyla birlikte piyano derslerinde geçer. O güne dek ailesinin iki yaşındayken öldüğünü düşünse de sıra dışı Bayan Proust’un kendisi için hazırladığı özel bitki çayını içince, hiçbir şeyin hatırladığı gibi olmadığını fark eder. Çayın ardından hafızasındaki kayıp hatıralar ortaya çıkmaya başlar.

 

Son Efsane 10 Ağustos’ta

Stephen Frears imzalı Son Efsane (The Program), 10 Ağustos akşamı saat 21.30’da sinemaseverlerle buluşuyor. Film üst üste 7 kez kazandığı Fransa Bisiklet Turu şampiyonluğuyla dünyaca ünlenen ve yıllar sonra doping kullandığını itiraf eden Lance Armstrong’un skandallarla dolu gerçek öyküsünü anlatıyor. Spor yazarı David Walsh, Armstrong’un Tour de France başarısının sebebinin doping olduğuna inanmakta ve bu yalanı ortaya çıkarmak için araştırma yapmaktadır. Kanseri yendikten sonra kazandığı tarihi başarılar ile kahramana dönüşen, son yılların en popüler figürlerinden biri olan Armstrong’un şöhret basamaklarındaki yükselişini ve düşüşünü anlatan filmin senaryosunu “Trainspotting”in senaristliğini John Hodge, yapımcılığını ise “Philomena” ve “The Theory of Everything”in yapımcıları üstleniyor. Armstrong’u Ben Foster’ın canlandırdığı filmde Chris O’Dowd, Guillaume Canet ve Dustin Hoffman da rol alıyor.

Victoria 17 Ağustos’ta

2015 Berlin Film Festivali’nde dikkat çeken Victoria, 17 Ağustos akşamı saat 21.30’da bomontiada avlusunda gösteriliyor. 140 dakikalık tek planla benzerine kolay rastlanmayacak bir sinema deneyimi sunan Victoria’nın yönetmeni Sebastian Schipper, filmi “Bu bir banka soygunu filmi değil. Bu bir banka soygunu!” diye tanımlıyor. Berlin’den Gümüş Ayı da dâhil toplam 3 ödülle dönen film, izleyicisini genç bir turist olan Victoria ile beraber Berlin sokaklarında bir maceranın ortasına bırakıyor. Victoria, bir kulübün çıkışında dört gençle tanışır ve kendini banka soygununa kadar uzanacak olayların içinde bulur. Türk oyuncu Burak Yiğit’in de rol aldığı filmin başrolünü Laia Costa üstleniyor.


YORUMLAR

Solve : *
1 + 30 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.