DOLAR 32,33
EURO 35,1727
ALTIN 2242,36
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İşitme kaybı yaşayanlar için yeni Galaxy Buds Pro

İşitme kaybı yaşayanlar için yeni Galaxy Buds Pro
08.04.2021
A+
A-

Galaxy Buds Pro’nun Ortam Sesi özelliği, etraftaki sesleri 20 desibele kadar yükseltebiliyor. Aynı zamanda kullanıcılar ses deneyimini dört farklı seviye ayarıyla ihtiyaçlarına göre kişiselleştirebiliyor. Samsung Medical Center tarafından yürütülen yeni bir araştırma, Galaxy Buds Pro’nun bu özelliğinin hafif ve orta derecede işitme kaybı yaşayan bireylerin iletişim kurabilmesini sağladığını ortaya koydu.

Samsung Electronics, KBB (kulak, burun, boğaz) alanında dünyaca ünlü Clinical and Experimental Otorhinolaryngology dergisinde yayınlanan yeni bir araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Araştırmada, Galaxy Buds Pro’nun Ortam Sesi (Ambient Sound) özelliğinin, hafif ve orta derecede işitme kaybı yaşayan bireylerin çevrelerindeki sesleri daha iyi duyabilmelerini sağlamada etkili olduğu belirtiliyor.

Galaxy Buds Pro’nun Ortam Sesi özelliği, etraftaki sesleri 20 desibele kadar yükseltebiliyor. Aynı zamanda kullanıcılar ses deneyimini dört farklı seviye ayarıyla, ihtiyaçlarına göre kişiselleştirebiliyor. Araştırma, sağlık hizmetleri ve araştırma alanında Asya’nın önde gelen hastanelerinden biri olan Samsung Medical Center iş birliği ile gerçekleştirildi.

İşitme kaybı yaşayanlar Galaxy Buds Pro ile daha iyi duyabiliyor!

Samsung, 10 yılı aşkın bir süredir Samsung Medical Center ile birlikte mobil cihazların duyma üzerindeki etkisine odaklanan çalışmalar ve kullanıcıların ses deneyiminin nasıl iyileştirilebileceğine ilişkin araştırmalar yürütüyor. Bu son araştırmayla birlikte, kullanıcıların günlük yaşamlarında onlara fayda sağlayabilecek öncü inovasyonlara imza atma konusunda Samsung’un yaptığı işbirliklerinde yeni ve önemli bir aşama kaydedildi.

Dünya çapında herhangi bir düzeyde işitme kaybı yaşayan 1,5 milyar insanın hayatını iyileştirme potansiyeli taşıyan araştırma kapsamında işitme cihazı, kişisel ses yükseltici ve Galaxy Buds Pro’nun etkinliği değerlendirildi.

Bu çalışma, işitme cihazlarının klinik performanslarının değerlendirdiği çalışmalar arasında, kablosuz kulaklıkların dâhil edildiği ilk araştırma olması açısından önem taşıyor. Çalışma aynı zamanda hafif ve orta düzey işitme kaybı yaşayan bireyler için gerçek kablosuz kulaklıkların potansiyel faydasını gösteren ilk araştırma olarak da öne çıkıyor.

Samsung Medical Center KBB Kliniği’nden Doçent Dr. Il Joon Moon şunları söyledi: “Nüfusun hızla yaşlandığı göz önüne alındığında, 2050 yılına kadar on kişiden biri işitme kaybı yaşayacak1. İşitme cihazları işitme bozukluklarının yönetiminde faydalı olsa da, yüksek fiyatları nedeniyle bu cihazların kullanımı düşük seviyede kalıyor. Yapılan ilk çalışmanın bulguları son derece umut verici ve insanları günlük yaşamlarında onları destekleyebilecek Galaxy Buds Pro gibi alternatif cihazları keşfetme yönünde teşvik eder nitelikte.”

Samsung Electronics Mobil İletişim Bölümü Gelişmiş Ses Laboratuvarı Başkanı Han-gil Moon da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yeni ürün ve hizmetlerimizi, insanlara engelleri aşma konusunda ne şekilde yardımcı olabileceğimiz sorusunu odağımızda tutarak  geliştiriyoruz. Araştırmadan elde edilen bu bulgular, herkesin günlük yaşam deneyimlerinden daha fazla keyif alabilmesini sağlayabilecek inovasyonları geliştirme konusundaki kararlılığımızın yansıması. Önümüzdeki aylarda bu testin kapsamını genişleterek bu araştırmayı daha fazla katılımcıyla birlikte yürütmeyi planlıyoruz.” dedi.  http://www.samsung.com/galaxy-buds-pro


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.