DOLAR 32,3695
EURO 34,9626
ALTIN 2325,624
BIST 9068,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türkiye Sigorta ilk çeyrekte liderliğini sürdürdü!

Türkiye Sigorta ilk çeyrekte liderliğini sürdürdü!
02.05.2021
A+
A-

Sigorta ve emeklilik sektörünün lider şirketleri Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik, 2021 yılının ilk çeyreğinde de güçlü finansal sonuçlara imza atmaya devam ediyor.

Gücünü adından alan Türkiye Sigorta, ilk çeyrek prim üretiminde %15,21 pazar payı ve 3,3 milyar TL prim üretim ile sektör liderliğini pekiştirdi. Türkiye Hayat Emeklilik ise; BES 3.0’da 1 milyon 980 bin 523 katılımcı sayısı ve devlet katkısı dahil fon büyüklüğünde 29,9 milyar TL, Otomatik Katılım’da ise 2 milyon 260 bin 476 çalışan ve devlet katkısı dahil 7 milyar TL’lik fon büyüklüğü ile liderliğini korudu.

Türkiye Sigorta, 2021 yılının ilk 3 ayında aktif büyüklüğünü %14 artışla 12,2 milyar TL’ye ulaştırırken, dönem net kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre %3 oranında yükseltip, 329 milyon TL’ye çıkardı. Türkiye Hayat Emeklilik ise, 908 Milyon TL prim üreterek ilk çeyreği 407 milyon TL net dönem karı ile kapattı.

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Benli, 2021 yılı ilk çeyrek üretim ve finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Pandemi şartlarının yoğun şekilde hissedildiği bir dönemde müşterilerimizin hayatını kolaylaştıran çözümlerimiz ve dijital kanallardaki başarılı çalışmalarımızla istikrarlı büyümemizi ve sektör liderliğimizi sürdürme başarısı gösterdik. İki şirketimizde elde ettiğimiz bu başarılı iş sonuçları için çalışma arkadaşlarımıza, acentelerimize ve diğer paydaşlarımıza teşekkür ederim. İki şirketimizin de liderliklerinin yılın diğer dönemlerinde de güçlenerek devam edeceğine olan inancımız tam. ” dedi.

3.3 milyar TL prim üretimi ile liderliğimizi pekiştirdik

Türkiye Sigorta’nın 2021 yılı ilk çeyrek prim üretiminde %15,21 pazar payı ve 3,3 milyar TL prim üretimi ile sektör liderliğini pekiştirdiğinin altını çizen Atilla Benli, “Genel zararlar, yangın ve doğal afet ile sağlık sigortaları branşlarında şirketimizin üretim rakamları bizleri sevindiriyor. Genel zararlar branşında ilk çeyrekte 1 milyar 481 milyon TL’yi aşan bir üretim ve %41’e yakın pazar payımızla sektörün açık ara lideri olmanın gururunu yaşıyoruz. Yangın ve doğal afet branşında geçen yılın aynı dönemine göre %26 oranında büyüme ile 503 milyon TL prim ürettik ve %15.8’lik pazar payımız ile liderliğimizi pekiştirdik. Pandemi ile birlikte yoğun ilgi görmeye başlayan sağlık sigortaları branşında da geçen yılın aynı dönemine göre %42 oranında büyüme ve 175.5 milyon TL prim üretimi ile istikrarlı bir şekilde pazar payımızı artırmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

BES ve OKS’de 37 milyar TL’ye yaklaşan fon büyüklüğü

Türkiye Hayat Emeklilik’in ise Mart 2021 sonu verilerine göre BES 3.0’da 1 milyon 980 bin 523 katılımcı sayısı ve devlet katkısı dahil fon büyüklüğünde 29,9 milyar TL ile, Otomatik Katılım’da ise 2 milyon 260 bin 476 çalışan ve devlet katkısı dahil 7 milyar TL’lik fon büyüklüğü ile liderliği rakiplerine bırakmadığının altını çizen Atilla Benli, “BES ve OKS’de toplam 4 milyon 250 bine yakın katılımcı ve 37 milyar TL’ye yaklaşan bir fon büyüklüğüne sahibiz. Sahip olduğumuz bu rakamların, önümüzdeki dönemde 18 yaşından küçüklerin Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) dâhil edilmesi, BES ile sağlık, hayat, eğitim sigortası gibi özel güvencelerin cazip olanaklarla bütünleşik bir güvence paketi şeklinde sunulması, BES dışında özel emeklilik hizmeti veren sandık, vakıf, vb. kuruluşlar nezdindeki birikimlerin 2023 yılsonuna kadar BES’e aktarım imkânının sağlanması ile birlikte daha da yukarılara çıkacağına inanıyoruz.” dedi.

ETİKETLER: ,

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.