DOLAR 32,586
EURO 34,7901
ALTIN 2512,439
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sigortalıların en çok memnun olduğu ilk 10 sigorta şirketi

Sigortalıların en çok memnun olduğu ilk 10 sigorta şirketi
01.11.2017
A+
A-

 Türkiye’nin en büyük şikayet sitesi olan Sikayetvar.com verilerine göre son bir yılda memnuniyet oranı en yüksek Sigorta Şirketi; Zurich Sigorta oldu.

Bir mal veya hizmet üreten bütün şirketler gibi, sigorta şirketleri açısından da müşteri memnuniyeti hep ön plandadır. Aksi halde varlıklarını sürdürebilmeleri ve sektörde hep var olabilmeleri mümkün değildir. Müşteri memnuniyeti yaratma ilkesi, bütün sigorta şirketlerinin sahip oldukları değerler ve kurumsal kimlikleri ile ayrılmaz bir bütündür.

Müşterilerin beklentilerini iyi anlamak, bunlara uygun poliçe teklifleri hazırlamak, risk gerçekleştiğinde müşterileri teminatsız bırakmamak, en uygun poliçe primini talep etmek, hasar anında işlemleri çabuk sonuçlandırmak, poliçe yenileme dönemlerinde yine müşterinin çıkarları doğrultusunda yeni teklifler sunmak, hep müşteri memnuniyeti yaratan unsurlardır.

Sigorta şirketleri, bir yandan kendi iş süreçlerini kaliteli hale getirmek diğer yandan müşteri memnuniyeti yaratmak için bünyelerinde çeşitli yönetim sistemlerini kurmakta ve bunların belgelerini almaktadır. Bunlardan en önemlisi, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi’dir.

Bilindiği gibi Kalite Yönetim Sistemi’nin temel prensiplerinden biri de müşteri odaklı olmaktır. Şirketin bütün faaliyetleri, iş akışları, uygulama talimatları, çalışanların görev tanımları, yetki ve sorumlulukları belirlenmiş ve dokümante edilmiş olduğu için, şirket içinde daha etkin bir yönetim sağlanmakta, hata oranları düşmekte ve daha önemlisi müşteri şikayetleri azalmakta, dolayısıyla müşteri memnuniyeti yükselmektedir.

 Türkiye’nin en büyük şikayet sitesi olan Sikayetvar.com verilerine göre son bir yılda memnuniyet oranına göre sigorta şirketleri değerlendirildi. 

İşte ilk 10’da yer alan şirketler;

Şamil DAŞDEMİR/ Sigorta Haber

ETİKETLER:

YORUMLAR

Solve : *
23 × 15 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.