DOLAR 32,5833
EURO 34,8075
ALTIN 2512,771
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sigorta yenileme nasıl yapılır, nelere dikkat etmeli

Sigorta yenileme nasıl yapılır, nelere dikkat etmeli
30.06.2018
A+
A-

Sigorta yenileme zamanı geldiğinde yeni haklar kazanılırken aynı zamanda dikkat edilmesi gereken hususlarda vardır. Her sigorta yenileme döneminde aynı sigorta kapsamından faydalanmak istediğinizde ek bir sürü ilave ücret çıkar. Dolayııysla sigorta yenilerken baz hususlara dikkat etmelisiniz. Peki sigorta yenileme nasıl yapılır, yeni döneme taşınması gereken haklar nelerdir ve nelere dikkat etmeli? 

Sigorta yenileme, satın alınan sigorta çeşidine ve sigorta şirketinin prosedürlerine göre değişmektedir. Ayrıca sigortalının sürekliliğine, hasarsızlık indirimine, özel sağlık sigortası yenilemesi ve ömür boyu yenileme garantisine bağlı olarak da farklılaşmaktadır.

Sigortalının sürekliliği aslında aldığı poliçeden ve hizmetten memnun kalmasıyla oluşur. Sigorta şirketinin hizmetinden memnun olan sigortalı aynı şirketten poliçe yenilemeye devam eder. Uzun yıllar aynı şirketten sigorta satın alan müşteri zamanla gönül bağıyla da şirketine bağlanabilir. Bazı şirketler uzun yıllar kendisinden sigorta alan kişilere özel indirimler de uygulayabilir. Bu indirimler sigortalıyı satın almaya daha çok çekebilir. Yani görüldüğü üzere karşılıklı etkileşim burada çok etkilidir.

Kentsel dönüşümde yeni tapularda sigortaya bağlı iptal riski

Özellikle kasko, trafik sigortası ve konut sigortasında hasarsızlık indirimi büyük önem taşır. Poliçeler genellikle yıllık olarak yapılır, 1 yıl sonra tekrar yenilenmesi gerekir. Poliçe süresi boyunca hasar almamak ya da küçük hasarları poliçeye yansıtmayarak tazminat istememek bu indirimi hak etmenizi sağlar. Sigorta şirketleri hasarsız müşterilerini daha çok memnun etmek ister ve süreklilik sağlanması için prim indirimi yaparlar.

Hasarsızlık indirim oranı her yıl artar. Hasarsız geçirilen her yıl bu indirimin birikmesine neden olur. İndirim oranları da her sigorta şirketine göre farklılık gösterir. Bu oranlar ortalama %30 ile %65 arasında değişir.

Trafik sigortasında tavan fiyat ve zam açıklaması! TIKLAYIN!

Sigortalı herhangi bir sebepten dolayı sigorta şirketini değiştirmek isteyebilir. Böyle durumlarda hasarsızlık indirimleri kaybolmaz. Hasarsızlık indirimin kaybolduğu durumları “Hasarsızlık İndirimi Nasıl Kaybedilir?” yazımızdan okuyabilirsiniz. Yine sigortalı yeni bir araç satın aldığında hasarsızlık indirimi son bulmaz. Çünkü bu indirim kişinin kendisine iyi sürücü olduğu için verilen bir ödül gibi kabul edilebilir.

 

Ömür boyu yenileme garantisi en sık tartışılan konulardan biri. Bazı sigorta şirketlerinin poliçe imzalandıktan sonra ortaya çıkan hastalıkları teminat altına almaması sigorta ile sigortacılar arasında gerginlere yol açıyor hatta poliçenin iptal edilmesine neden oluyordu. Bu durumu önlemek amacıyla Hazine Müsteşarlığı Nisan ayında yeni bir uygulamayı yürürlüğe koydu. Bu uygulamaya göre; sigorta şirketleri ömür boyu yenileme garantisi kapsamında bir poliçe sunuyorsa, poliçe imzalandıktan sonra herhangi bir değişiklik yapamayacak.


YORUMLAR

Solve : *
30 + 3 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.