DOLAR 32,3259
EURO 35,0763
ALTIN 2309,27
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Katılım Sigorta ile hayatınızın tüm alanlarında güvendesiniz

Katılım Sigorta ile hayatınızın tüm alanlarında güvendesiniz
01.06.2018
A+
A-

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Katılım sigortacılığı yalnızca kredi hayat ve ferdi kaza sigorta kapsamı ile değil eğitim sigortaları, kanser ve kalp krizi vb. kritik hastalıklara güvence sunan sigortalar gibi çeşitli ürünlerle hayatın her anında yanınızda” dedi.

Ortak risk paylaşımı ile dayanışma esasına dayanan katılım (tekafül) sigortacılığı hayatın her alanını kapsamına alıyor. Hazine Müsteşarlığı katılım sigortacılığında da düzenleme hazırlıklarına başladı. Uluslararası arenada 2017 yılının en iyi yeni tekafül şirketi seçilen Katılım Emeklilik’in Genel Müdürü Ayhan Sincek, tekafülün ve sigorta ürünlerinin Türkiye’de gelişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ayhan Sincek, “Dünya çapında tekafül alanında prim üretimi 20 milyar doları buluyor. Türkiye’de ise bu alanda çok büyük bir potansiyel olduğunu son dönemde görüyoruz, Katılım Emeklilik olarak kısa sürede 180 binin üzerinden sigorta poliçesi ürettik. Ayrıca yine BES kapsamında gerçekleştirilen Otomatik Katılım girişlerinde faizsiz fonların yüzde 66 oranında tercih edilmesinden faizsiz sisteme olan ilgiyi basitçe anlamak mümkün. Türkiye’de katılım sigortacılığının derinleşeceği ve sigorta piyasasını çeşitlendireceğini görüyoruz” dedi.

Çocuğunuzun eğitim hayatını güvence altına alın

Katılım sigortacılığında çok çeşitli ürünlerin var olduğuna dikkat çeken Sincek, “Örnek olarak hayat sigortaları kapsamındaki ürünlerimizden Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası ile çocuğunuzun eğitim hayatını güvenceye alabiliyorsunuz. Geleceğine yatırım yapmak isteyen ebeveynler öncelikle çocuklarının eğitimine yatırım yapmalılar. Çocuklarımızın eğitimleri ve geleceğe hazır olmaları bu nedenle çok önemli. Onların iyi ve rahat bir hayat yaşayabilmeleri için çalışıyoruz. Hayatın ne getireceğinizi bilmediğimiz için bizlerin karşılaşabileceği talihsiz durumların çocuklarımızın geleceğini negatif yönde etkilemesine izin vermemekle yükümlüyüz. Bu nedenle anne-babaların, çocuklarının eğitim hayatlarını en kısa zamanda ve ellerinden geldiği kadarıyla güvence altına almalarını öneriyoruz. Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası’nı bu ihtiyaca yönelik geliştirdik. Sadece vefat değil kaza sonucu daimi maluliyet durumlarında da teminat sunuyoruz. Sigorta sözleşmesi devam ettiği süre boyunca ebeveynin vefat ve kaza sonucu daimi maluliyet durumlarında çocuğu veya çocuklarının eğitimlerini devam ettirebilmeleri için gerekli maddi desteği sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Sincek, eğitim sigortası ile ilgili şu bilgileri verdi: “18-65 yaş arasındaki sağlıklı herkesin yararlanabildiği Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası’nda eğitim süresine bağlı olarak sigorta poliçesinin süresi 2 yıl ile 20 yıl arasında tercih edilebiliyor. Katılım Emeklilik Eğitim Güvencesi sayesinde çocuğunuzun eğitimi, başınıza gelebilecek beklenmedik olaylara karşı sekteye uğramadan, aynı standartlarda devam edebilir. Teminat tutarı, sigorta başlangıç tarihinde yıllık eğitim masraflarına, beklentinize ve sigorta süresine göre sizin tarafınızdan belirlenebiliyor. Her yıl kalan sigorta süresi ile doğru orantılı olarak azalıyor. Teminat tutarlarınızı çocuğunuzun yıllık eğitim masrafları doğrultusunda belirleyebilirsiniz.”

Kritik hastalıklarda siz sadece iyileşmeye odaklanın

Hayatın her anında sigorta ürünlerinin güvence sunduğunu belirten Ayhan Sincek, sağlık sigortaları konusunda da çalışmalara başladıklarını belirtti. Sincek, ayrıca günümüzde artık bir ihtiyaç haline gelmeye başlayan Kritik Hastalıklar Sigortası’ndan bahsetti. Sincek, şöyle konuştu: “Her yıl dünyada 20 milyon kişi kalp krizi geçiriyor. İnsanların üçte biri yaşamları boyunca en az bir kez kalp krizi geçiriyor. Kalp krizi en sık görülen ölüm nedeni. Onu da kanser takip ediyor. Kanser, türüne, teşhis ve tedavisine bağlı olarak değişse de artık ortalama % 40 oranında hayatta kalma oranına sahip bir hastalık. Ancak maddi olduğu kadar manevi olarak da zor bir süreç. Katılım sigortacılığı kapsamında sunduğumuz bir ürünümüz de Kritik Hastalıklar Sigortası. Bu sigorta sayesinden kalp krizi, kanser veya hastalık sonucu inme durumlarında alacağınız toplu para ile ister tedavi masraflarınızı, ister diğer giderlerinizi karşılayın. Gelecekte olası bir kritik hastalık durumunda siz sadece iyileşmeye odaklanın, bırakın hastalıkların maddi kısmı ile biz ilgilenelim, yaşam kaybı durumunda da sevdiklerinizi hastalık masrafları ile mağdur durumda bırakmayın diyoruz.”


YORUMLAR

Solve : *
32 ⁄ 16 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.