DOLAR 32,3462
EURO 35,1166
ALTIN 2308,401
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kasko sigortası yenilerken dikkat edilmesi gerekenler

Kasko sigortası yenilerken dikkat edilmesi gerekenler
27.11.2017
A+
A-

Trafikteki araç sayısının günden güne artması trafik yoğunluğunun yanı sıra beklenmedik kazaları da beraberinde getiriyor…

Trafik kazaları maddi ve manevi alamda büyük zararlara yol açabiliyor. Bu durumda hem aracımızı hem de kendimizi olası tehlikelere karşı korumamızda fayda var. Zorunlu trafik sigortası ile herhangi bir kaza sonrası zarar gören üçüncü şahısları güvence altına alabiliyoruz. Daha kapsamlı teminatlar elde edebilmek için kasko sigortasına ihtiyaç duyuluyor.

Kasko nedir?

Kasko sayesinde aracınızın çalınması, yanması, aracın bir başka araca çarpması halinde oluşan hasarları teminat altına alarak, olası masrafları sigorta şirketinize devretmiş olursunuz. Ayrıca kasko sigortalarında sunulan ek teminatlarla çeşitli risklere karşı aracınızı ve kendinizi koruma altına alabilirsiniz.

Siz de kasko sahibi olmayı düşünüyorsanız veya kaskonuzun yenileme süresi geldiyse, birkaç konuya dikkat ederek bu süreci hızlıca atlatabilirsiniz.

Kasko poliçenizi yenilerken poliçede bulunan bilgilerin doğru ve eksiksiz olduğundan emin olun. Sizin veya aracınızın bilgilerinden birinin yanlış olması istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Hatta poliçeniz geçersiz sayılabilir. Bu sebeple poliçeniz düzenlenirken bilgilerinizin doğru ve tam olup olmadığını kontrol edin.

Uygun fiyatla kasko poliçesi almak için ne yapmak gerekir?

Kasko yenilemelerinde primlerin bir önceki poliçeye kıyasla daha yüksek olduğunu gördüyseniz, Koalay’dan teklif alarak sigorta şirketlerinin size sunacağı fiyatları karşılaştırabilirsiniz.

Birden çok sigorta şirketini sorgulayarak en uygun teklifleri karşınıza getiren online sigorta brokeri Koalay.com, hızlı ve pratik adımlarla uygun fiyata kasko poliçesi satın almak isteyenler için ideal bir adres. Koalay.com’da farklı sigorta şirketlerinin fiyatlarını karşılaştırarak hem en hesaplı seçeneği bulur, hem de vakit kaybetmeden dilediğiniz poliçeye sahip olursunuz.

Kasko yaptırırken poliçenize ek teminatlar ilave edebilirsiniz. Ancak bu noktada olabildiğince az teminat seçmeye özen gösterin. Ne kadar çok teminat seçerseniz kasko priminiz o kadar artar. Bu sebeple asıl ihtiyaçlarınıza öncelik verin. Deprem ve terör teminatı, Ferdi kaza teminatı, hukuksal yardım teminatı ve Anahtar kaybı-çalınma teminatı olmasında fayda var.

Mini onarım teminatı ile hasarsızlık indiriminiz bozulmaz

Kasko yenilerken en çok dikkat etmeniz gereken konu hasarsızlık indirimidir. Çünkü bu indirim sayesinde yeni kasko poliçenizi çok daha uygun fiyatlara yaptırabilirsiniz. Bunun için sigortalı olduğunuz süre boyunca bir yılı hasarsız tamamlamanız gerekir. Hasarsızlık indirimi ile kasko poliçenizi %30 ila %60 arasında indirimli satın alabilirsiniz.

Kasko poliçenizde mini onarım hizmeti de olmalı. Bu sayede aracınızda meydana gelen küçük çaplı hasarlar sigorta şirketinizin anlaşmalı servislerinde ücretsiz bir şekilde tamir edilebilir. Hasarların onarımında, hasarsızlık indirimi hakkınız da kaybolmaz.

Hasarsız geçirdiğiniz süre ile doğru orantılı olarak indirim oranı da artar. Hasarsızlık indirimi kişiye tanınan bir haktır. Bu sebeple aracınızı veya sigorta şirketini değiştirmeniz halinde bile indirim hakkınız devam eder. Kasko sigortası hasarsızlık indirimi hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir? yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kasko poliçesi satın alırken hangi indirimlerden yararlanabilirsiniz?

Kasko sigortası yenilemelerinde çeşitli indirimlerden faydalanabilirsiniz. Meslek grubu, yaş aralığı, tek sürücü olma, ehliyet tarihi gibi, sürücülerin elde edebileceği birçok indirim var. 5 yıldan uzun süredir ehliyeti olanlar %15’e varan indirim hakkına sahip olurken, 25 yaşından büyük olanlar %10 indirimli kasko yaptırabilmektedir.

Kasko primlerini azaltmaya yarayan bir diğer uygulama ise muafiyetli poliçelerdir. Sigortalının sigorta şirketiyle anlaşarak hasarın belirli bir kısmını kendi ödemesi durumuna muafiyetli poliçe denir. Bu poliçe kapsamında sigortalı herhangi bir hasar durumunda hasarın %1 veya %2’sini kendisi üstlenir. Ayrıca sorumlu olduğunuz oranda priminize indirim de yapılır.

Kasko sigortanızı yenileme zamanınız yaklaştıysa, yenileme sürecinde bu detayları mutlaka göz önünde bulundurun. Bütçenize en uygun sigorta tekliflerini sunduğumuz Koalay’da yalnızca 5 soruya vereceğiniz cevapla kolay sigorta teklifi alabilirsiniz. Koalay, anlaşmalı olduğu sigorta şirketlerinden teklifleri anlık olarak alır ve fiyatlara komisyon eklemeden sunar.


YORUMLAR

Solve : *
30 − 21 =


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.