DOLAR 32,5532
EURO 34,9382
ALTIN 2450,547
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

SGK hangi diş tedavilerini ne kadara kadar karşılıyor?

SGK hangi diş tedavilerini ne kadara kadar karşılıyor?
20.08.2021
A+
A-

Salgın nedeniyle ertelenen ağız ve diş sağlığı tedavilerinde adeta patlama yaşanıyor. Hastanelerde sürprizle karşılaşmamak için SGK’nın hangi tedavileri karşıladığını bilmek gerekiyor. Kurum, sağlık açısından önemli olan, mutlaka yapılması gereken tüm tedavileri karşılıyor. İşte tedavi rehberi…

Vazife malulleri, gazilerden protez katılım payı alınmıyor. Genel sağlık sigortalı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin protezleri 4 yılda bir ödeniyor. Trafik kazası veya iş kazası sonucu oluşan ağız ve çene travmalarında bu süre dikkate alınmıyor.

Ayrıca tümör nedeniyle çenesinde kayıp yaşayanlar ile kanser nedeniyle aşırı kilo kaybı olanlarda sağlık kurulu raporuna istinaden 4 yıllık süre aranmıyor.

18 yaşını doldurmuş kişilerin ortodontik diş tedavileri ödeniyor. Yüzde 40 ve üzerinde engelli kişilerin diş tedavilerini, engelliliğin belgelenmesi ve sağlık raporu alınması halinde devlet karşılıyor.

Kemik içi implantların bedelleri, maksillofasiyal travma, kist ve tümörlere bağlı gelişen, maksiler ve mandibuler kemikte aşırı doku kaybının olduğu vakalarda, alt ve üst çenede tek taraflı serbest sonlu dişsizlik, konjenital diş eksikliği SUT’ta belirtilen bedeller üzerinden ödeniyor.

İmplant uygulamasının zorunlu olduğu sağlık kurulu raporunda belirtilmesi şartıyla; her bir çene için en fazla 4 olmak üzere toplam 8 implant karşılanıyor.

Tüm devlet kurumları diş çekimi ücreti istemese de özel bir kurum veya klinikte diş çekiminin fiyatı 200 liraya kadar çıkabiliyor.

Bu yıl için tek taraflı amalgam dolgusu 155, çift taraflı 195 lira.

Üç taraflı 255 lira.

Tek taraflı inley dolgu 340.

Çift taraflı inley dolgu 370 lira.

Tek taraflı kompozit dolgu 195 lira, çift taraflı da 205 lira.

.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.