DOLAR 32,3396
EURO 35,1088
ALTIN 2310,199
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sağlık kaçamağı yapmanın ipuçları

Sağlık kaçamağı yapmanın ipuçları
08.12.2021
A+
A-

4-5-6 Aralık’da Villa Fe Çatalca’da yapılan Sağlık Kaçamağı katılımcılara çok iyi geldi. Wellbeing Chef Pelin Bozkurt Bilgiç, Sağlık Kaçamağı sonrası katılanların yorumlarını bizimle paylaştı.

Yoğun ilgi gören Sağlık Kaçamağı sonrası katılımcılar “Bu süreçte iki öğün beslenmenin mümkün olduğunu ve tatlı yerine sağlıklı alternatifleri tercih ettiklerinde 2,5 günlük Sağlık Kaçamağı’nda 1,5 kilo verdiklerini belirttiler.”

Katılımcılar ayrıca “Pelin Bozkurt Bilgiç enerjisiyle, pozitifliğiyle, tarfileri ve bilgisi ile arkadaş tadında bir öğretici. Hayatımıza onu kattığımıza çok memnunuz. Güzel Yaşa Güzel Yaş Al ipuçlarını ondan öğrendik, bundan sonra da uygulayacağız. Pelin hanım gibi güzel yaş almak ve hayatımızın her devresinde enerjimizi yüksek tutmak istiyoruz.” dediler.

Mindful bir hayat…TIKLAYINIZ!

Pelin Bozkurt Bilgiç bu konuyla ilgili hangi ipuçları verdiği sorulduğunda şöyle cevap verdi. “Kış gelince daha çok şeker ister vücudumuz. Bunun esas nedeni D vitaminini aldığımız güneşin kışın direkt bizle temas edememesidir. Ben Sağlık Kaçamağı Kampı’nda arkadaşlara alternatif yöntemler önerdim. Kolayıkla hayatımıza katabileceğimiz çok güzel tatlarla tanıştırdım.

Özellikle bitki çaylarına ve bitki çayı ile gelen şifaya bayıldılar. Dr.Timur Yılmaz, beyin ve farkındalık hakkında konuştu. Sevgili Alara da nefes terapisi, meditasyon yaptırdı. Yürüyüşler yaptık. Sağlıklı yemeklerle tanıştı katılımcılar. Güzel bir haftasonu oldu. Enerjisi yüksek, motivasyonu yüksek insanlarla bir aradaydık. Duygu durumu bozuk olan bile sonradan aramızda motivasyon kazandı. Bu kampları sık sık yapacağız. Daha güzel yaş almak için bilinçlenmeye ihtiyacımız var. Ben de bu yolda onlara yol göstericilik yapmaktan keyif alıyorum.”

Kış aylarında motivasyonumuzu yükseltecek bitki çayı tarifi de veren Pelin Bozkurt Bilgiç şöyle devam etti:

“Güzel Yaşa, Güzel Yaş Al mottosuyla yola çıktım. Kampta verdiğim pek çok örneği instagram sayfamda da paylaşıyorum. Beni düzenli takip edenler bilir. Bilgiyi öğrenmeyi ve paylaşmayı severim. Hayatın provası yok. Şimdi bugün hayatınıza Güzel Yaşa, Güzel Yaş Al mottosunu alın. İyi alışkanlıkları ufak ufak edinmeye başlayın. Bir yerde takıldığınızda bizler ve bizim gibiler çevrenizde size yol gösterici olmak için hazırlar.”

Pelin Bozkurt Bilgiç’in bizlerle paylaşmak istediği Alıç Meyvesi Çayı da aşağıdadır.

Alıç Meyvesi Çayı Tarifi

Bir çay kaşığı kişniş tohumu, bir çay kaşığı kimyon tohumu, bir çay kaşığı kuru alıç meyvesi kullanacağız. 2 bardak sıcak suda 10 dakika demlendirin. İçine bir dilim limon ile içebilirsiniz

Alıç meyvesi çayı mideyi rahatlatır sakinleştirir. Özellikle akşam yemeğinden sonra şifa niyetine içmeyi deneyebilirsiniz.

Pelin Bozkurt Bilgiç’in kendi sitesinde birebir danışmanlıkları ve eğitimleri bulunmaktadır.

WELL BEING CHEF PELİN BOZKURT BİLGİÇ KİMDİR ?

Hayatını “Güzel Yaşa Güzel Yaş Al” felsefesi ile tasarlayan Pelin Bozkurt Bilgiç sağlıklı beslenme hakkında doğru bilgiye ulaşmak için Cornell Universitesi Nutrition Healthy Living Eğitimi almıştır.

Hazırladığı özel tarifleri bir araya getirdiği “Sağlıklı Misafir Sofram” isminde bir kitabı vardır.

Ayrıca televizyonda BizimEv TV’de “Pelin’le Geleneksel Lezzetler ve Modern Tarifler” adında bir program sunmaktadır.

Youtube’da ve Instagram’da kendi kanalında tariflerini ve bilgilerini sevenleri ile paylaşmaktadır.

Daha çok kişiyi Güzel Yaşam Mutfağına çekmek için Açlık Oyunları, Şekere Neden Aşeriyoruz gibi online ve offline eğitimler vermektedir.

Sofra, Beef&Fish, Breakfast gibi Türkiye’nin önde gelen yemek dergilerinde yazıları çıkmaktadır.

ayat boyu öğrenme yolculuğunda The School of Health Sciences, Ketogenic Diet Nutrition Health Coach, Ayurvedik Well Aging, Yoga Terapi Eğitimlerini de heybesine doldurmuştur.

2021 yılında byProtokol Dergisi tarafından “Yılın En Başarılı Sağlıklı Beslenme Ödülü”‘ne layık görülmüştür.

Pelin Bozkurt Bilgiç Sosyal Medya Hesapları

Youtube: Pelin Bozkurt Bilgiç

Instagram: @pelinbozkurtbilgic

Websitesi: www.pelinbilgic.com

ETİKETLER:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.